No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Dulceata si sirop de capsuni fara conservanti

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ne dorim tot ce-i mai bun pentru copiii nostri, in zilele noastre alimentatia sanatoasa fiind o adevarata provocare mai ales din cauza alimentelor super procesate pe care le gasim in magazine.

29.05.2016">

 

Solutia? Pregatirea lor acasa! :)

Pregatirea dulcetii si a siropului de capsuni acasa este un proiect in care poti sa implici si copiii. Te pot ajuta la spalatul si curatatul coditelor, dar mai ales la partea de degustare. Prepar aceasta reteta 2 in 1 de foarte multi ani, n-am folosit niciun conservant sintetic (zaharul este conservantul folosit din mosi stramosi), iar rezultatul este intotdeauna peste asteptari. Nu aleg niciodata sa procesez cantitati mari de fructe deodata, 3-4 kilograme de capsuni sunt suficiente. Vei lucra mai usor in acest fel. Vestea buna este ca nici cantitatea de zahar nu e asa mare ca in cazul produselor pe care le gasesti in comert.

Inainte sa te apuci de prepararea dulcetei si a siropului trebuie sa te asiguri ca borcanele sunt sterilizate, cu capace neruginite.

Ingrediente:

3-4 kg de capsuni

1 lamaie

1 kg de zahar

1 pastaie de vanilie

 

Modalitate de preparare:

Spala si curata de codite capsunile cu o seara inainte. Pregateste un vas curat, mai inalt si incepe sa asezi in straturi (primul strat fiind de zahar) capsuni si zahar. Acopera vasul cu un capac si lasa-l la frigider sau in camara pana a doua zi.

Daca alegi capsuni dulci, atunci cand e sezonul celor de gradina vei gasi si foarte aromati (ceea ce e si recomandat), vei obtine foarte mult sirop, iar cantitatea de zahar o poti reduce - nu-i batuta in cuie.

Pastaia de vanilie e un truc, dupa ce am incercat prima data n-am mai facut dulceata si sirop fara sa o adaug. Atat dulceata cat si siropul de capsuni vor avea o aroma deosebita.

A doua zi pune vasul pe foc mediu spre mic, adauga semintele pastaii de vanilie dar si pastaile ramase (nu uita sa le scoti la final), lamaia (spalata sub apa fierbinte inainte ca sa o cureti de ceara) taiata felii si lasa sa dea in clocot de 2 ori.

Lasa in acest vas doar atat sirop cat sa acopere capsunile, restul transfera-l intr-o oala curata, mai adauga 200g de zahar si lasa-l la foc mic pana scade aproape de jumatate. Apoi strecoara-l in sticle curate si inchide-le etans.

sirop-natural-de-capsuni-reteta

 

Foloseste siropul diluat cu apa plata sau minerala ca alternativa naturala la sucurile (pline de zahar si coloranti) din comert. Poti sa-l folosesti si la budinca de orez, prajituri, inghetata sau ca sa aromatizezi limonadele ;).

Cat timp fierbi siropul, fierbe si dulceata la acelasi foc mic spre mediu. Folosind o cantitate mai mica de fructe acestea vor fi gata mai repede. Stii ca e gata daca atunci cand adaugi o lingurita de dulceata pe o farfurie, in timp ce se raceste se intarese devenind densa si nu se prelinge (ca si siropul). Poti sa mai testezi si cu o picatura intr-un pahar de apa foarte rece - daca nu se dizolva imediat ci se scufunda, e gata de luat de pe foc.

Dupa ce opresti focul, cu ajutorul unui polonic distribuie uniform dulceata in borcanele curate, pana sus. Infileteaza bine capacele si intoarce-le pentru 5 minute cu fundul in sus - se sigileaza natural in acest fel.

dulceata-naturala-de-capsuni

 

Transfera atat borcanele cu dulceata de capsuni cat si sticlele cu sirop in niste paturi intr-o camera ferita de razele soarelui si lasa-le sa se raceasca acolo 2-3 zile. Apoi transfera-le in camara si consuma-le ori de cate ori doresti! Vor rezista cu succes (pe testate!) pana anul viitor - daca mai apuca :).

Daca ai incercat reteta si ti-a placut, tare mi-ar placea sa-mi spui printr-un comentariu, iar daca ai intrebari, nu ezita!





Tags: Alimentatia copilului , Retete cu fructe , Retete pentru copii


Alte articole recomandate:

Spuma de capsuni (fara oua crude)

Aceasta reteta de spuma de capsuni nu foloseste ouale crude in compozitie. Multa lume le fereste, ma ...

15 alimente care intaresc sistemul imunitar

Odata cu schimbarea anotimpului, printre cerintele noului sezon se afla si stimularea sistemului imu ...

Budinca cu fructe de padure

Fructele de padure sunt delicioase si constituie o sursa de vitamine pentru cei mici si nu numai. Ia ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77