A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Spuma de capsuni (fara oua crude)
Aceasta reteta de spuma de capsuni nu foloseste ouale crude in compozitie. Multa lume le fereste, mai ales cand urmeaza a fi servite copiilor. Dar e vremea capsunilor proaspete, daca nu acum sa ne bucuram de ele atunci cand? :)
27.05.2016">Aceasta reteta de spuma de capsuni foloseste un sirop de zahar fierbinte pentru tratarea termica a albusurilor. Din cantitatile prezentate in reteta iese o cantitate destul de generoasa, asa ca doresti sa pregatesti spuma de capsuni doar pentru 4 persoane poti sa injumatatesti cantitatile.
Ingrediente:
4 albusuri
200g zahar
100ml apa
un varf de sare
semintele de la 1 pastaie de vanilie
400g de capsuni
Mod de preparare:
Pune zaharul impreuna cu apa la foc mic pana cand scade si se transforma intr-un sirop dens. Poti sa-l testezi la fel ca si dulceata, intr-un pahar cu apa rece sau pe o farfurie. Daca picatura cade in pahar si nu se dizolva este gata.
Intre timp mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana cand se formeaza varfuri clare si nu cad din bol daca-l intorci invers :).
Cand siropul este gata trebuie sa-l torni in fir subtire in albusurile deja mixate, in timp ce mixezi in continuare. Aceasta operatiune poate fi destul de complicata daca nu ai un mixer cu picior sau un bol cu ventuze care sa stea fix pe blat, asa ca ai grija sa nu te arzi.
Dupa ce ai adaugat tot siropul ar trebui sa obtii o bezea lucioasa si ferma. Trebuie sa mixezi in continuare pana cand albusurile ajung la temperatura camerei - poti sa testezi acest lucru cu degetul sau daca pui mana pe bol. Acum este momentul sa adaugi capsunile spalate, taiate in bucatele si lasate bine la scurs inainte. Mixeaza in timp ce le adaugi, spuma va creste in volum. Pastreaza spuma de capsuni la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Alte articole recomandate:
Capsunile sunt o minunata sursa de vitamina C. De un rosu stralucitor, capsunile contin o cantitate ...
Ciresele sunt un delicios fruct al verii, prin urmare introdu-le in alimentatia bebelusului tau, cu ...
Bucura-te de o inghetata naturala cu fructe preparata la tine acasa. Timpul scurt de preparare si si ...