No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Protectia solara in timpul sarcinii

In Sanatate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Vara, cel mai important aspect la care trebuie sa ai grija este protectia solara. Temperaturile ridicate si soarele arzator pot cauza o multime de probleme de sanatate, mai ales ca medicii sustin faptul ca pielea gravidelor este mai sensibila.

Acum, ca esti graviduta si vei avea in scurt timp un ingeras al tau pe care sa il privesti cum doarme in patut sau cum rade atunci cand ii vorbesti frumos, este important sa ai mare grija de tine in cele cateva luni care va mai despart.

 

Efectele negative ale expunerii exagerate la soare

In primul rand, este necesar sa folosesti o crema de protectie solara de fiecare data cand iesi din casa pe timpul verii. Cel mai bine ar fi sa ai grija la eticheta, deoarece exista anumite substante care pot afecta cresterea si dezvoltarea bebelusului. Chiar daca incerci sa eviti razele ultraviolete, te imbraci cu haine care acopera corpul si stai mai mult la umbra, efectele nedorite ale radiatiilor UV nu te vor ocoli cu totul. Mai jos poti gasi cateva dintre efectele negative ale statului excesiv la soare:

suparaincalzirea corpului - daca temperatura corpului tau creste, atunci creste si temperatura bebelusului nenascut si creierul sau poate suferi leziuni;

aparitia arsurilor solare - acestea sunt tot mai des intalnite din cauza nivelului de poluare din aersi este indicat sa aplici mereu o crema de protectie corespunzatoare;

aparitia unor pete pe piele - soarele stimuleaza productia de melanina in organismul tau si acum ca esti graviduta, petele pot aparea cu mult mai multa usurinta;

deshidratarea - bebe are nevoie de o cantitate suficienta de apa pentru a se dezvolta armonios, de aceea incearca sa ii oferi mai multa apa pe timpul verii(cand corpul tau o pierde mult mai usor);

modificarea nivelului de acid folic - inca nu se stie sigur cum sau de ce, dar expunerea la soare afecteaza concentratia de acid folic din organism, deci si dezvoltarea si sanatatea copilasului.

 

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o crema de protectie

In functie de valoarea sa, indicatorul FPS arata cat de eficient ne apara o anumita crema pielea de efectele nocive ale razelor solare. Totusi, factorul de protectie solara este strans legat de tipul de piele pe care il ai. Cu cat ai tenul mai deschis, cu atat mai mare va trebui sa fie gradul de protectie solara a cremei. De asemenea, o piele ridata, imbatranita, care prezinta orice fel de leziuni sau acnee va necesita o lotiune cu FPS mai ridicat.

In plus, este recomandat de catre specialisti ca lotiunea de protectie solara sa contina doar elemente naturale si despre care se stie cu siguranta ca apara pielea de radiatiile UV precum:

 

gravida vara

 

In concluzie, nu trebuie sa te feresti mereu de razele soarelui vara si nici sa fugi de minunata relaxare oferita de cateva minute de leneveala pe malul apei, la soare. Trebuie doar sa ai grija sa stai in exces si sa iti protejezi pielea cu o lotiune de protectie solara corespunzatoare. Tine cont de aceste sfaturi si bebelusul tau va fi sanatos si se va dezvolta armonios.

 


Anca Palade





Tags: Sanatate in timpul sarcinii


Alte articole recomandate:

Imbracaminte de vara pentru femeile insarcinate

Urmeaza sfaturile de mai jos privind imbracamintea pentru femeia gravida ca sa te simti confortabil ...

Sfaturi pentru confortul din timpul sarcinii in perioada de vara

Afla cum sa te simti confortabil chiar si la temperaturile ridicate din timpul verii in perioada de ...

O mamica frumoasa! Sfaturi de frumusete pentru gravide

Sarcina este ce mai frumoasa perioada din viata unei femei; oricum, e probabil ca nu te vei simti m ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77