A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77

Stim ca pe pentru orice mamica cel mai important lucru este sa ii ofere copilasului toata atentia, afectiunea si dragostea ei, tot ce este necesar pentru ca micutul sa creasca fericit si sanatos. In acest articol veti gasi toate informatiile legate de imunitatea copilului necesare unei mamici.
Starea de bine a bebelusului si noptile in care doarme linistit in patut ca un ingeras sunt legate, in primul rand, de lipsa afectiunilor medicale, adica de cat de puternic este sistemul imunitar.
Imunitatea bebelusului si alaptarea
Pe termen lung, cea mai eficienta arma a micutului impotriva racelilor si a altor afectiuni este laptele matern. Acesta contine o multime de enzime, vitamine si alte substante benefice bebelusului tau. Ar fi ideal ca alaptarea sa continue pana la varsta de doi ani pentru ca sistemul imunitar al celui mic sa se dezvolte si sa se intareasca.
In plus, imunitatea este strans legata de sistemul intestinal al micutului si orice infectie in acea zona are ca si consecinte reducerea capacitatii de protectie a sistemului imunitar. Microflora intestinala influenteaza in mod direct formarea imunitatii locale si contribuie la formarea raspunsului imunitar in primele zile de viata ale bebelusului.
Medicii sustin ca exista o diferenta majora, de 50 de procente, intre felul in care raspund in fata infectiilor copiii alaptati la san si felul in care fac fata provocarilor medicale cei alimentati artificial. De aceea, se considera ca laptele matern este primul vaccin al micutilor!
Sfaturi pentru dezvoltarea imunitatii celui mic
● Acorda atentie igienei bebelusului. Manutele lui trebuie sa fie curate mereu si nu uita sa ai mare atentie la ce baga in gurita (mai ales in perioada cand vrea sa descopere mediul inconjurator prin intermediul gustului).
● Fructele si legumele sunt o fabrica de vitamine. Aceste imunostimulatoare dezvolta imunitatea si incurajeaza copilasul spre un stil de viata sanatos.
● Programul de somn e lege. Un bebelus are nevoie sa doarma aproximativ 18 ore pe zi. Este foarte important ca tu sa ii oferi linistea si siguranta de care are nevoie pentru a se odihni corespunzator.
● Tratamentul cu aer curat si soare este simplu si la indemana. Acesta asigura necesarul de vitamina D, dar expunerea la soare trebuie sa fie cu masura (mai ales vara).
● Baita zilnica intareste sistemul imunitar.
● Copilasul nu trebuie imbracat prea gros.
● Un vaccin nu este suficient pentru ca virusurile sa nu se atinga de micutul tau.
● Ai grija, nu ii administra copilului preparate pentru stimularea imunitatii fara sa consulti mai intai medicul pediatru!
![]() |
In concluzie, micutul tau va fi sanatos si se va lupta cu virusurile atata timp cat acorzi o atentie sporita dezvoltarii sistemului sau imunitar. Lapte matern, soare, baite, somnic... toate acestea contribuie la intarirea imunitatii sale si la linistea ta sufleteasca(doar vei avea un copilas voinic,energic si ferit de boli).
Anca Palade
Alte articole recomandate:

Odata cu schimbarea anotimpului, printre cerintele noului sezon se afla si stimularea sistemului imu ...

In perioada toamna-iarna, schimbarile bruste de temperatura ne predispun la tot felul de afectiun ...

Inca din momentul nasterii, sistemul imunitar al bebelusului poate lupta cu anumite afectiuni. Lapte ...