No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Top 10 metode naturale pentru intarirea sistemului imunitar

In Sanatate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

In perioada toamna-iarna, schimbarile bruste de temperatura ne predispun la tot felul de afectiuni de sezon. Pentru a le preveni este recomandat sa incepi un proces de intarire a sistemului imunitar. Poti face asta si fara sa apelezi la ajutorul produselor medicamentoase. Iata cateva metode naturale de a-ti intari sistemul imunitar!

usturoi

Usturoiul

Usturoiul este considerat o adevarata minune din punct de vedere medicinal, datorita proprietatilor antibacteriene, antitumorale si antiinfectioase. Este foarte bine stiut faptul ca aceasta planta intareste sistemul imunitar.

Consumul regulat previne deteriorarea sistemului cardiovascular, ajuta la regenerarea si la imbunatatirea afectiunilor deja existente. Nemumarate studii au dovedit proprietatile anti-cancerigene ale usturoiului, blocheaza aparitia si dezvoltarea celulelor canceroase.

 

ardei

Ardeiul gras

Ardeiul, indiferent de culoare, este o sursa bogata de nutrienti, precum vitamina C. Consumul de ardei poate fi o solutie ideala pentru intarirea sistemului imunitar, organismul devenind mai rezistent impotriva infectiilor. Este leguma care are mai multa vitamina C decat lamaia. Ardeiul contine si numerosi antioxidanti, care protejeaza celulele corpului impotriva radicalilor liberi implicati in dezvoltarea cancerului, afectiunilor cardiovasculare, previne problemele legate de vedere si procesul de imbatranire.

 

grapefruit

Grapefruitul

Grapefruitul mare, suculent face parte din familia citricelor si in ciuda faptului gustului acru-amarui are o serie de efecte benefice. Pulpa fructului este bogata in fibre si pectine, substante ce ajuta la scaderea colesterolul si tensiunii arteriale. Extractul din seminte de grapefruit poseda puternice proprietati antibacteriene si antivirale, astfel fiind in industria farmaceutica. In plus este excelent in stimularea sistemului imunitar , iar continutul ridicat de flavonoide au un important rol in imbunatatirea circulatiei sanguine si reducerea inflamatiei.


ghimbir

Ghimbirul

Ghimbirul, pe langa faptul ca este un condiment folosit inca din vechi timpuri este un tonic extraordinar si stimulant al sistemului imunitar. Este recomandat in ameliorarea durerilor, colicilor, crampelor, starilor de greata, cefalee, raceala. Ghimbirul se consuma fiert, crud, ceaiul de ghimbir este de asemenea, utilizat pentru alinarea probleme de stomac, benefic in calmarea starilor de greata la gravide. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, aducand tonus, energie si optimism, fiind si un afrodisiac de exceptie.


soc_negru

Socul negru

Socul poate fi de mare ajutor si in anotimpul rece, fiind una dintre cele mai des folosite plante medicinale. Contine antioxidanti in concentratii ridicate, Vitamina A si C, astfel incat poate fi aliat puternic in lupta impotriva radicalilor liberi. Ingredientele sale active si continutul de flavonoide pot imbunatatii rezistenta organismului. Pe langa faptul ca are efecte antiinflamatorii, aplicat extern, socul stimuleaza cicatrizarea ranilor. Socul este utilizat pentru tratarea bronsitei, tusei, infectiilor sistemului respirator superior, febrei. Socata este o bautura racoritoare preferata datorita gustului foarte placut. Fructele sunt comestibile doar gatite si sunt deseori ingrediente la retetele de gemuri, dulceturi, jeleuri.


ciuperci

Ciupercile

Desi multi oameni prefera sa ignore ciupercile din dieta lor, ele sunt o sursa importanta de proteine, iar nutritionistii recomanda consumarea lor in fiecare zi, pentru a beneficia de toate proprietatile lor benefice. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase. Consumul regulat contribuie la intarirea rezistentei organismului, stimuleaza si ajuta la fortifierea sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului la actiunea bacteriilor si virusilor.

macese

Macesele

Bogate in vitaminele B, macesele sunt fructele de toamna care sunt des utilizate in medicina naturista datorita beneficiilor pentru sanatate. Ele sunt adevarate depozite de vitamina C, ce ajuta la intarirea sistemului imunitar și la mentinerea rezistentei organismului la infectii. Fructele crude pot fi consumate zilnic sau sub forma de ceai pentru a revitaliza organismul, astfel raceala si gripa nu vor avea nici o sansa. Se recomanda in bolile cailor urinare si de rinichi pentru o cura indelungata, pentru ca nu produc iritatie, au insusirea de a mari secretia biliara, fiind indicate si in afectiunile ficatului.


 

germeni_de_grau

Germenii de grau

Aproape orice afectiune poate fi ameliorata cu o cura de germeni de grau. Au o valoare nutritiva foarte mare: continut ridicat de vitamine (vitamina D si E, acid folic si vitaminele B) si minerale (fosfor, potasiu, magneziu și zinc). Ca remediu natural in diverse afectiuni se recomanda doza zilnica de trei lingurite de ulei din germeni de grau. Cura ajuta la intarirea sistemului imunitar, se recomanda atat persoanelor suprasolicitate, cu o viata activa, dar si copiilor, pentru a-i proteja de raceala sau gripa. Protejeaza muschii, aparatul circulator, plamanii si imbunatateste acuitatea vizuala, in tratarea anemiei, a durerilor de cap, a insomniei, a asteniilor.


spanac

Spanacul

Spanacul este un preparat extrem de sanatos si usor de pregatit. Consumul sau este recomandat pentru orice varsta si pentru orice anotimp. Nu ingrasa! 100 gr de spanac nu contine decat 3 mg de fier, ceea ce este extrem de putin, insa, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: saruri minerale, vitamine, clorofila, aminoacizi. Consumul de spanac intareste sistemul imunitar, tonifiaza organismul, creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali, previne infectia gingiilor (pioreea) si este un tonic al sistemului nervos.

 

ceai_verde

Ceaiul verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante. Este dovedit faptul ca ingredientele ceaiului verde ajuta la imbunatatirea functiilor sistemului imunitar, stimulandu-l semnificativ, astfel conferind o protectie sporita intregului organismul impotriva infectiilor virale. Previne deteriorarea celulelor (incetineste procesul de imbatrinire) si dincolo de puternicele proprietati anticancerigene, ceaiul verde poate fi si un aliat intr-o dieta, accelerand arderea grasimilor. Consumat regulat ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau si la reglarea tensiunii arteriale. Conform ultimelor studii ceaiul verde amestecat cu suc de citrice sau vitamina C este mult mai bun pentru sanatate decat baut simplu





Tags: Intarirea sistemului imunitar


Alte articole recomandate:

15 alimente care intaresc sistemul imunitar

Odata cu schimbarea anotimpului, printre cerintele noului sezon se afla si stimularea sistemului imu ...

Detoxifierea si cum sa elimini apa din organism

Detoxifierea este un procedeu de curatare a organismului care ar trebui efectuat cel putin o data pe ...

10 super-alimente pentru corp si creier

In anumite situatii, cand vrem sa ne mobilizam energia si sa ne pregatim mental pentru responsabili ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77