No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Broscuta Moni

In Povesti pentru copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Faceti cunostinta cu Broscuta Moni, o broscuta curioasa si ambitioasa. Aflati de ce calatoria ei pe taramul magic al Padurii Minunilor a facut-o sa spuna tuturor: "ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa se intample"...

A fost odată o broscuța tare curioasă. Ea locuia lângă pădurea minunilor. Despre acea pădure se spunea că, te poate transforma și te poate duce în lumea pe care ți-o dorești.

Broscuța noastră, Moni, căci acesta era numele ei, visa sa poată vedea cum e în lumea oamenilor. Auzise că există jucării care arată ca ea și copiii se bucură jucându-se cu ele. Își dorea să trăiască și ea o astfel de experiență a jucăriei broscuță. Întrucât gândul nu-i dădea pace s-a hotărât să meargă în pădurea minunilor și să-și pună această dorință. Să se transforme într-o broscuță jucărie!

Pădurea minunilor era locul care te ajuta să-ți împlinești orice dorință, însă drumul până acolo nu era deloc ușor. Înainte de a intra în pădure trebuia să mergi pe o alee care avea de o parte și de alta numai liane răutăcioase. Dacă nu erai atent se înfășurau de tine și nu-ți mai dădeau voie să avansezi. Însă Moni era o brocuță ambițioasă. A mers cu grijă.

 

broscuta_moni_1_01

 

A ales momentul cel mai potrivit, acela când lianele se odihneau. Unele dintre ele aveau un somn tare adânc, iar Moni a știut să profite de acest lucru. Dorința era prea mare și nu-și permitea să facă vreo greșeală care să o țină pe loc și să nu ajungă acolo unde vroia, la îndeplinirea visului ei.

O dată ajunsă pe tărâmul magic al pădurii minunilor, broscuța a închis ochii, și-a imaginat dorința concretizându-se și ... gata!

Moni s-a transformat într-o broscuță de cauciuc care atunci când o apăsai striga "oac". Uitase, însă, să-și dorească să se afle pe rafturile unei librării sau direct în casa vreunui copil, ca experiența ei să se concretizeze exact cum își imaginase.

Așa că, nu avea ce face decât să aștepte să treacă cineva prin pădure, care s-o observe și s-o ia acasă. Nu trecu mult timp și apăru pădurarul. Acesta nu o observă. Dezamăgită, broscuța se rostogoli până la piciorul lui. Călcată cu talpa bocancului ea scoase un "oac" țipător.

 

broscuta_moni_01

 

- O jucărie! Oare cum o fi ajuns aici? I-o voi duce nepoatei mele.

Moni era fericită. Va ajunge la un copil. Exact așa cum își dorise.

- Iată, Toni dragă, ți-am adus o broscuță!

- Mulțumesc, bunicule! Ce frumoasă e! Merg să-i fac băiță!

Fetița spălă broscuța și îi făcu cunoștință cu celelalte jucării. În sfârșit, trăia experiența mult visată. Cu timpul începu să i se facă dor de lacul ei. Pe zi ce trecea devenea tot mai tristă. Trebuia să ajungă iar în pădure pentru a se putea transforma în broscuța ce fusese mai înainte. Se strădui din răsputeri s-o supere pe Toni pentru a o determina să renunțe la ea, însă în zadar pentru că fetița se atașase de jucărie. Astfel, broscuța trebuia să se obișnuiască cu ideea de a nu-și mai vedea lacul.

Dar, într-o bună zi... la Toni veni în vizită un băiețel. Acesta luă broscuța și apăsă pe ea până când nu mai auzi niciun sunet. Broscuța jucărie se stricase și acum avea șanse să ajungă în pădure. A fost aruncată la coșul de gunoi. Vântul puternic a răsturnat tomberonul, parcă special pentru a o ajuta, și a dus-o direct pe tărâmul pădurii minunilor.

Astfel s-a transformat iarăși în broscuța cea vie și a ajuns în lacul ei.

De atunci, broscuța cea curioasă, a învățat să aibă grijă ce își dorește. A povestit tuturor experiența ei și de fiecare dată spunea: "ai grijă ce-ți dorești pentru că s-ar putea să se întâmple!"

 


Text: Simona Ioniță
Desen: Antonia Nweke (6 ani)


Alte articole recomandate:

Dante si puisorii

Dacă și tu iubești păsările, hai să aflăm împreună aventura celor doi puișori de găină ...

Cocorica in vizita

Atunci când aduci bucurie celor din jur tu însuți te bucuri și viața este mult mai frumoasă! A ...

Antonia si prietena ei buburuza

Știți ce înseamnă dacă numărați trei puncte negre de pe aripile unei buburuze? Sau către ce ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77