No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum influenteaza divortul personalitatea copilului

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu exista studii care sa ne poata spune – cu certitudine – cum va reactiona copilul tau la divort: fiecare copil este unic. Bebelusii se nasc cu propria lor personalitate si au modul propriu de a manca sau de a dormi. Aceste lucruri determina modul in care acest mic individ va reactiona la situatii de stres, de la copilarie pana la maturitate. Practic, copilul are inca de la nastere toate calitatile pentru personalitatea care se va forma ulterior.

Temperamentele copiilor pot varia, dar nevoia de coerenta si de iubire primii ani, cei mai vulnerabili, este importanta pentru fiecare copil. De exemplu, un copil sub doi ani nu ar trebui sa fie mutat intre parinti, ci ar trebui sa stea intr-o singura casa, in timp ce parintele absent il va vizita.

 

divortUn copil are nevoie de o relatie cu un "ingrijitor primar", adica de un adult care ii ofera o relatie consecventa. Psihologii au descoperit ca bebelusii pot dezvolta atasament uman fata de numai o singura persoana. Este corect sa existe mai multi oameni in viata unui copil, dar trebuie sa existe o singura persoana – in mod constant – asa incat micutul sa poata dezvolta o legatura fata de persoana respectiva. Dar trebuie sa aveti foarte mare grija atunci cand intervine un divort: niciunul dintre parinti nu va folosi copilul ca pion pentru a obtine ceea ce vrea! Binele copilului este intotdeauna pe primul loc!

 

Este deosebit de important faptul ca un parinte care creste copilul singur sa incerce sa evite tentatia de a se supraestima sau subestima in relatia cu copilul. Bebelusii au nevoie de stimulare si de imbratisari, dar au nevoie, de asemenea, de pace si de liniste. Daca un parinte este distant emotional, si ignora strigatul copilului, micutul va simti acest lucru si va deveni iritat sau tensionat. Sau daca un parinte se va folosi uneori de copilul sau, transformandu-l intr-o sursa de confort propriu dupa un divort, va transmite in mod eficient propria lui anxietate copilului. In acest fel copilul poate sa devina iritat si tensionat. Bebelusii vor creste pe fondul anxietatii parinteluii in timpul procesului de divort, si apoi isi va insusi aceasta anxietate.

 

Uneori mama este mult prea preocupata sau deprimata si nu poate sa se ocupe in mod eficient de ingrijirea copiilor sau poate divortul provoaca prea mult haos in gospodarie. In aceste momente, copilul se poate dezvolta mai bine daca va fi sub ocrotirea temporara a unui tutore sau a unei rude pana cand mama va fi din nou pregatita sa redevina „parinte cu norma intreaga”. Parintele care trebuie sa faca acest lucru se poate simti vinovat de incapacitatea de a face fata acestora, dar e mult mai bine pentru copil sa traiasca intr-un mediu securizat – in afara casei – si apoi sa se intoarca mai tarziu, cand mediul este mult mai stabil.

 

Bebelusii sunt foarte rezistenti si pot indura multe, chiar si atunci cand se confrunta cu stresul. Multi copii, cu trecerea timpului, au crescut emotional si psihologic puternici, ajungand oameni adevarati, chiar daca stresul le-a cauzat reactii adverse in copilarie. Si chiar acei bebelusi care au suferit de abandon emotional nu vor purta ranile intreaga viata. Expertii in dezvoltarea copilului sunt de acord ca, daca circumstantele in care creste copilul cunosc o imbunatatire si o schimbare pozitiva, in special intre timpul varstelor cruciale de doi si sase ani, efectele negative ale neglijarii din copilaria timpurie sunt reversibile.





Tags: Psihologia copilului


Alte articole recomandate:

Impactul divortului asupra copiilor

Statisticile arata ca jumatate din casnicii sfarsesc printr-un divort, si acesta atrage dupa sine o ...

Dupa divort: Cum sa pastrezi stabilitatea in aspectele vietii de zi cu zi

Ce se intampla dupa divort, cum sa obisnuiesti copii viata dupa despartire si sa eviti posibilele tr ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77