No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cat de mult ar trebui sa stai in concediul maternal?

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Te intrebi daca sa ramai acasa doi ani dupa nasterea bebelusului sau sa te intorci cat mai curand la munca? Decizia nu este tocmai usoara, mai ales pentru ca trebuie sa tii cont de mai multi factori.

Cat de repede ar trebui sa te intorci la munca dupa nasterea copilului? Daca iti pui aceasta intrebare, esti cu siguranta constienta de faptul ca trebuie sa iei in considerare mai multi factori. Unul dintre aspecte este cel financiar: mai mult de 25% din mamele bebelusilor de  sub un an aleg sa munceasca, procentul fiind de 90% in cazul tatilor. Alegerea este, de obicei, motivata de nevoia de a completa veniturile familiei, care devin insuficiente atunci cand unul din parinti sta acasa.

 

Chiar daca alegi sa petreci mai mult timp cu copilul, chiar daca optiunea ta se indreapta catre locul de munca, trebuie sa fii constienta de faptul ca vei sacrifica unul dintre cele doua planuri: personal sau profesional. Iar sacrificiul nu este unul usor, orice ai alege. Atunci cand iei aceasta decizie, indicat este sa tii cont atat de nevoile bebelusului, cat si de ale tale. Pentru a te ajuta sa te hotarasti, iti prezentam cativa factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare:

 

Situatia financiara


concediu_de_maternitate_01

Situatia financiara este, de multe ori, un factor decisiv. Gandeste-te daca iti permiti sa lipsesti o perioada indelungata de la locul de munca. Daca vei sta mai mult timp acasa, ai cum sa compensezi veniturile pe care le pierzi? Dar daca te intorci la munca vei castiga o suma mult mai mare fata de subventia primita de la stat? Ia in considerare si faptul ca poate vei fi nevoita sa angajezi o dadaca si vei ajunge astfel sa cheltui mai mult decat ai planuit.

 

Prioritatile tale


Ce este cel mai important pentru tine in acest moment? Familia, dezvoltarea personala, confortul, posibilitatea de a-ti folosi abilitatile, relatia cu sotul, ascensiunea profesionala sau dezvoltarea copilului? Fa-ti o lista si descopera ce este prioritar si pe ce ai dori sa te concentrezi in viitorul apropiat.

 

Problemele de natura emotionala


Daca alegerea ta nu va fi cea care te face fericita, acest lucru se va observa si va afecta intreaga familie. Alege-ti rolul in care te simti mai plina de incredere in tine si mai implinita sufleteste. Poate preferi sa fii cea care aduce mai multi bani acasa, poate esti mai fericita atunci cand stai cu copilul. Nu alege ceva care sa te faca sa te simti nefericita, nu vei castiga nimic.

 

Te simti vinovata daca mergi la munca si ai impresia ca iti neglijezi copilul? Ti-ar parea rau sa pierzi momente importante din viata bebelusului? Pe de alta parte, te simti frustrata stand acasa si nefiind capabila sa te ocupi de dezvoltarea ta profesionala? Gandeste-te bine si asigura-te ca iei o decizie care sa nu te afecteze emotional.

 

Siguranta

concediu_maternal


Ai incredere in persoana care are grija de copilul tau atunci cand esti la munca? Ai gasit o persoana pe care sa te poti baza 100%? Si daca nu, crezi ca iti va fi usor sa gasesti pe cineva care sa iti tina locul acasa?

 

Increderea in partener


Atata timp cat te-ai decis sa te intorci la munca, trebuie sa fii sigura ca sotul tau te va ajuta la treburile casei si ca amandoi veti avea grija de copil in mod egal. Nu ar fi normal ca tu sa muncesti dublu; din acest motiv e necesar sa poti avea incredere in faptul ca toate activitatile vor fi impartite.

 

Obiectivele personale


In functie de locul de munca si pozitia ta, ia in calcul posibilitatile pe care le vei avea dupa ce te vei intoarce din concediul maternal. Vei reusi sa avansezi? Pozitia ta va mai fi disponibila atunci cand te vei decide sa reincepi munca?

 

cat_stai_acasa_cu_copilul

Flexibilitatea angajatorului


Seful tau iti va permite sa pleci mai devreme sau sa vii mai tarziu daca este nevoie? Vei avea cum sa lipsesti cand trebuie sa duci bebelusul la medic? Iti vei putea lua concediu? Vei fi nevoita sa faci ore suplimentare? Toate acestea sunt intrebari de ale caror raspunsuri ar fi indicat sa tii cont atunci cand iei decizia de a te intoarce la munca.

 

Asa cum ai vazut, alegerea nu este tocmai usoara. Tine minte ca, in cazul in care nu te confrunti cu probleme financiare, nimeni nu te va invinovati daca vei vrea sa ii aloci cat mai mult timp copilului si sa beneficiezi de cei doi ani de concediu maternal.

 

Daca, totusi, iti este dor de atmosfera de la munca si simti ca doresti sa te concentrezi si pe cariera, poti lua decizia de a reveni la birou mai devreme. Totul depinde de tine, iar alegerea va fi cu siguranta cea potrivita daca vei cantari bine argumentele si iti vei asculta instinctul.





Tags: Concediu de maternitate , Concediu de maternitate , Ingrijirea bebelusului


Alte articole recomandate:

Dupa nastere: sa te intorci la munca sau sa ramai acasa cu copilul tau?

Afla ce decizii trebuie sa iei pentru familia ta inainte de a planifica conceperea copilului. Citest ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77