No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

10 lucruri despre celulele stem pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Peste 40 000 de transplanturi de celule stem Hematopoietice au fost inregistrate in Europa in 2014, conform ultimului studiu distribuit in iunie 2016. In ultimii ani, studiile clince si educatia la nivelul maselor, determina din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la o banca de celule stem in momentul nasterii copiilor.

Transplantul cu celule stem este o procedura utilizata in mod curent de 25 de ani, in intreaga lume. Nu mai este de mult o procedura experimentala, astazi medicii stiu exact care sunt indicatiile de transplant, fiind standardizate reusite in boli precum leucemie, thalasemie, siclemie pana la afectiuni ale maduvei osoase pana la boli metabolice ereditare.

Iata cateva informatii pe care viitorii parinti trebuie neaparat sa le cunoasca inainte de a decide partenerul alaturi de care vor recolta si care sunt intrebarile cheie la care ar trebui sa primeasca un raspuns.

1. Recoltarea celulelor stem

Procesul de recoltare al celulelor stem este unul simplu si consta in extragerea unei cantitati de sange din cordonul ombilical al noului nascut, imediat dupa ce cordonul a fost taiat. Celulele stem din sangele cordonul ombilical reprezinta celule tinere, fara memorie si care se pot diferentia in diferite tipuri de celule specializate ale corpului uman, avand un potential ridicat de inmultire.

2. De ce trebuie recoltate imediat dupa nastere celulele stem?

Raspunsul este unul foarte simplu: deoarece numarul de celule stem tinere aflate in cordonul ombilical este unul remarcabil. In plus, celulele au avantajul de a nu fi fost expuse la mediul inconjurator, fiind astfel necontaminate.

3. Stocarea materialului biologic in conditii optime

Baby Stem dispune de un sistem complex de stocare dispus in 6 esantioane, bineinteles, daca si volumul de sange permite: 3 esantioane principale independente si alte 3 mini esantioane destinaste testelor de compatibilitate, testelor ADN sau pentru identificarea malformatiilor genetice ale celulelor stem. Este bine sa nu ne lasam influentati de numarul mare de esantione stocate, pentru ca acest sange are o cantitate limitata.

Stocarea sangelui din cordonul ombilical se face dupa investigatii medicale pentru a fi siguri ca standardele de calitate impuse au fost respectate. Parintii care aleg ca partener Baby Stem primesc acasa certificatul personalizat de confirmare ca stocarea a fost realizata cu success, plata urmand a se face dupa acest moment.

4. 85 de boli standardizate tratabile cu ajutorul celulelor stem

Viitorii parinti ar trebui sa stie ca pana in prezent sunt aproximativ 85 de boli care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numara diverse tipuri de leucemii, anomaliile mostenite ale globulelor rosii, diverse tipuri de cancer ale maduvei osoase dar si alte tipuri de cancer.

5. Celulele stem pot fi utilizate si in cazul in care o ruda bolnava este compatibila

Statisticile arata ca sansele ca membrii familiei sa fie compatibili sunt aproximatov de 25%, acest lucru insemnand ca au 1 sansa din 4, daca facem o comparatie cu probabilitatea de a gasi o alta persoana compatibila in populatia generala, adica 1 sansa din 200.000.

6. Ce fel de certificari are banca de celule stem

Certificarea este extrem de importanta atunci cand vorbim despre recoltarea de celule stem. Baby Stem este partener exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem numarul 1 in Germania, din punct de vedere al recoltarilor lunare si al eliberarilor totale.

Facilitatile extraordinare dar si tehnologia avansata pe care o folosesc, au facut ca Seracell sa obtina acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare din domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice, dar si acreditarea JACIE.

Cu o experientade 12 ani in domeniu, Seracell dispune de un potofoliu impresionant, avand la activ peste 1000 de tratamente cu celule stem procesate si eliberate din maduva osoasa si sange periferic si peste 100 de pacienti care apeleaza la serviciile bancii pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate in laboratoare proprii.

7. Transportul probelor catre banca

Parintii ar trebui sa se asigure de modalitatea in care probele ajung la banca de celule stem si cum sunt mentinute pe toata durata transportului, deoarece temperatura nu trebuie sa iasa din intervalul 2°C - 26°C, optimul fiind de 16°C - 18°C. De aceea, cutiile de transport sunt special create pentru a asigura si a putea fi monitorizata aceasta temperatura pe toata perioada transportului. Baby Stem colaboreazanumai cu agentii de curierat autorizati de catre Agentia Nationala de Transplant. Firma de curierat va fi anuntata si va veni sa ridice kit-ul cu probele biologice recoltate la nastere si le va duce la avion ajungand astfel intr-un interval de maxim 24 de ore la laboratoarele Seracell.

8. Cum sunt procesate probele biologice

Procesarea si prepararea celulelor stem trebuie sa se faca in camere sterile care sa dispuna de aparate de aer conditionat de inalta performanta, care sunt separate prin incuietori speciale. De asemenea, cel mai util este ca stocarea probelor sa se faca in vapori de azot (nitrogen) pentru a elimina posibilitatea infestarii probelor cu nitrogen lichid. Laboratoarele bancii numarul 1 din Germania sunt prevazute cu rezervoare special create pentru criogenizare si criostocare a probelor in vapori de azot lichid.

9. Taxe suplimentare ascunse

Parintii ar trebui sa citeasca de fiecare data contractele cu bancile de celule stem si sa se asigure ca existe asigurari impotriva falimentului, transparenta totala atunci cand ne referim echipa medicala, la banca de celule si la procedurile de prelevare.

10. Cat timp sunt viabile celulele stem?

Celulele stem pot fi pastrare zeci de ani daca sunt conservate in conditii bune. Acestea se pastreaza sub forma criogenata la 196 de grade Celsius si pot fi depozitate pana la 25 de ani. Pana in prezent, in conditiile criogenizarii si depozitarii probelor, la parametrii termici si presionali constanti, se presupune ca au speranta de viata aunui om obisnuit.

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem numarul 1 in Germania (in ceea ce priveste recoltarile lunare si eliberarile totale). Avand sediul central in Berlin, Seracell este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitati babystem.ro





Tags: Celule stem , Ingrijirea bebelusului , Pregatire pentru nastere


Alte articole recomandate:

Cum sa intaresti sistemul imunitar al bebelusului

Stim ca pe pentru orice mamica cel mai important lucru este sa ii ofere copilasului toata atentia, a ...

Boli tratabile prin terapia cu celule stem

Datorita capacitatii de a se transforma in orice tip de celula din organism, celule stem sunt foarte ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77