No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Siesta bebelusului

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu doar adultii apreciaza siesta ca la carte. Si bebelusii au nevoie de ea. Cand se recomanda siesta, cat timp dureaza si pana la ce varsta?

Dimineata devreme, inainte si dupa pranz, la finalul zilei... in cursul primului an de viata, calendarul siestelor bebelusului sufera modificari, iar mama poate fi derutata. Iata cateva idei de care este bine sa tii cont, astfel incat lucrurile sa functioneze cat mai bine:


Ajuta-l sa nu confunde ziua cu noaptea


In prima luna, cei mai multi bebelusi dorm aproximativ 18-20 de ore pe zi cu conditia sa nu aiba probleme de digestie. Se trezesc ori de cate ori le este foame. Alti bebelusi (mai putini la numar) dorm putin (14-18 ore pe zi), fie pentru ca sufera din cauza indigestiei, fie pentru nu sunt mari amatori de somn. Indigestia trebuie semnalata pediatrului, dar in privinta preferintei unor bebelusi pentru somn mai putin nu se pot face prea multe.

 

somnul_bebelusilor

Secretului unui somn bun si odihnitor este acela de a-i oferi celui mic, inca din primele zile de viata,  repere, astfel incat sa ajunga, in scurt timp, sa distinga ziua de noapte.Indiciul de azi, 18.06.2012, este: patut. Iata cateva sfaturi in acest sens:
1. In timpul siestei din timpul zilei, nu-l lasa sa doarma in intuneric (lasa storurile intredeschise);
2. Obisnuieste-l sa doarma in patutul lui si in timpul siestelor, si nu in leagan sau in patul vostru.


Pe masura ce creste, perioadele in care bebelusul va fi treaz vor fi mai lungi, in special dupa siesta de dupa amiaza. Fiecare copilas are programul sau, pe care si-l formeaza in timp si pe care il va respecta. Abordeaza problema somnului bebelusului cu calm si rabdare.


Cand va implini 3 luni, vei putea constata ca cel mic are nopti in care doarme doar 6-8 ore, trezindu-se dimineata devreme. Astfel, ziua ii va fi impartita in sieste mai lungi, intrerupte de una sau doua ore de joaca si bolboroseli.


Incepand cu luna a patra de viata si pana la implinirea varstei de un an, nu vor avea loc schimbari majore de ritm: bebelusul va avea 4 sieste in timpul zilei, care il va ajuta sa se odihneasca dupa eforturile pe care le face cand este treaz: hranirea, cunoasterea membrilor familiei si acomodarea cu ei, descoperirea manutelor etc. Totul este nou pentru el, incantator, dar si epuizant.


Dupa implinirea varstei de un an, programul bebelusului si numarul siestelor difera de la un copil la altul. Ia-ti adio de la dusul de la ora 9 dimineata sau de la curatenia matinala. La aceasta ora, copilul este treaz si vrea sa va jucati.


Siesta este o arta


- pe cat posibil, obisnuieste-ti bebelusul sa-si faca siesta in camera sa si in patut, nu in leagan/ scoica etc.
- evita sa-l soliciti pe bebe cand este obosit. Daca ii vorbesti prea mult, daca ii arati tot felul de jucarii sau daca il schimbi cand este pe punctul de a adormi, micutul va ramane atent si se va stradui sa ramana treaz, perturbandu-si ritmul;
- daca nu se poate sa fie liniste deplina, incearca sa te asiguri de absenta zgomotelor deranjante, precum cel produs de trafic, de vocile celor din restaurant sau din magazin. Nu toate zgomotele il trezesc pe bebelus, insa ii afecteaza calitatea si durata somnului;
- nu-i scurta siesta sub pretextul ca este ora mesei. Acest gen de trezire ii deregleaza ritmul propriu si il oboseste foarte mult;
- plange si are probleme cu adormitul? Acest lucru nu inseamna neaparat ca nu are nevoie de siesta. Din contra, plansul poate fi cauzat de oboseala accentuata. Lasa-i timp sa-si regaseasca somnul;
- iesirea dintilor poate modifica temporar programul siestelor. La fel se poate intampla si in cazul mersului la cresa, din cauza angoasei separarii de mama sau in cazul unei afectiuni.






Alte articole recomandate:

Copiii si somnul de noapte. 17 sfaturi pentru parinti

Din ce in ce mai multi parinti se plang ca cei mici nu dorm bine noaptea. Daca nu sunt probleme de s ...

Somnul bebelusilor

Somnul bebelusilor are un rol important in buna dezvoltare a acestora. Pentru a-ti obisnui copilul s ...

Copiii nou-nascuti si somnul

Somnul are un rol deosebit de important in dezvoltarea nou-nascutilor. Copiii cu varsta mai mica de ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77