No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Masajul si gimnastica sugarului sanatos

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Pentru a intelege mai bine necesitatea gimnasticii si masajului la sugar si copilul sanatos, trebuie sa stim ce e in regula sau ce nu cu copilul nostru. Dincolo de problemele de sanatate pasagere (gripa, raceala, colici) trebuie sesizate si alte probleme de sanatate fizica sau psihica a sugarului sau copilului mic.

Parintele de cele mai multe ori alerteaza medicul, parintele fiind cel care se afla in imediata aporpiere a copillui. Parintele de multe ori observa indeaproape evoutia copilasului sau si poate sesiza neregului. Dar pentru aceasta, un parinte trebuie sa fie bine informat. Astfel venim cu informatii suplimentare, necesare, ca un mic ghid de cunoastere a sugarului si copilului si identificare a problemelor anormale, fizico-psihice. Orice observatie trebuie relatata medicului specialist (in cazul de fata recuperator sau neurolog pediatru) care va indruma si va sfatuieste corespunzator!

Iata cateva lucruri generale pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca in ceea ce priveste dezvoltarea normala a aschemelor de  miscare la copil, precum si sesizarea eventualelor intarzieri in dezvoltarea lor.

 

Dezvoltarea normala a sugarului si copilului mic (0-12 luni)

Este important sa stim ca fiecare copil isi are propriul ritm de dezvoltare, ca nu exista un progres continuu si ca nu toti copiii trec prin toate fazele de dezvoltare enumerate mai jos.

Stadiul I (1-3 luni)

La nou-nascut miscarile sunt fara scop si fara efect anume pentru ca in prima luna sa urmareasca un obiect cu privirea si la 2 luni sa inceapa sa isi controleze capul.

La 3 luni se joaca cu mainile, cercetandu-le, gangureste; isi mentine capul ridicat.

Stadiul II (4-6 luni) - stadiul miscarilor necoordonate

La 4 luni incepe sa deschida mana, sta pe maini, pentru ca la 5 luni sa aiba un control foarte  bun al capului.

La 6 luni se rostogoleste de pe burta pe spate se taraste in toate sensurile si toate modurile; poate fi pus in sezand si isi recunoaste mama.

Stadiul III (7-10 luni) - stadiul de debut a coordonarii

La 7 luni se ridica in asezat si sta fara sprijin sau usor sprijinit lombar, folosint mainile pentru a se ridica sau pt a-si mentine echilibrul.

La 8 luni se ridica in asezat fara ajutor si se rostogoleste cu alternanta coordonata a flexiei si extensiei bratelor si gambelor.

La 9 luni se ridica in 4 labe, pentru ca la 10 luni sa inceapa sa stea singur in picioare.

Stadiul IV (11-12 luni)

La 11 luni in picioare, sprijinit face pasi si poate sta singur cateva secunde.

La 12 luni nu are inca reactii de echilibru in mers dar poate merge in lateral tinandu-se de mobila sau tinut de o mana.

 

gimnastica bebelus

 

Gimanstica pentru bebe

Necesitatea gimnasticii si masajului la aceasta varsta deriva din nevoia copilului de miscare si de cunoastere. Asfel putem enumera cateva din beneficiile gimnasticii inca de la acesta varsta frageda:

● il ajuta pe micut sa integreze segmentele corpului (manute, picioruse) in schema de miscare globala. Il face constient de existenta acestora.

● ajuta la o oxigenare mai buna a tuturor organelor si sistemelor, astfel incat va dormi mult mai linistit dupa o jumatate de ora de gimnastica.

● va imbunatati digestia, fiind un mijloc ajutator in combaterea constipatiei frecvent intalnite la sugari.

● un copil care a facut gimnastica va fi mult mai activ, mai vivace si mai desptept decat un copil care nu a beneficiat de aceasta.

Gimnastica sugarului il va face pe acesta sa achizitioneze mutl mai repede miscarile decat un sugar nestimulat, putand dezvolta mersul mult mai repede.

Pentru o eficienta maxima, e bine sa combinam gimnastica cu masajul.

Trebuie specificat faptul ca masajul sugarului are alt scop decat masajul la adult! Astfel masajul ajuta sugarul, atingerea fiind un mod de stimulare si constientizare a propriului corp.Manevrele de masaj sunt diferite fata de masajul la adulti, astfel se vor evita manevrele cu puternic impact asupra corpului si ne vom axa pe manevre blande, usor stimulante, care sa confere micutului confort si siguranta.

Cele mai frecvente probleme la sugari sunt durerile de burtica provocate de colici, lucru care poate fi imbunatatit prin masaj, manevre blande care sa ajute digestia si sa calmeze crampele. Astfel sugarul va fi mai linistit si va dormi mult mai bine.

O sedinta nu va depasi 45 de min, aceasta fiind in medie toleranta sugarului si copiluli mic iar aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii de desfasurare ale masajului si gimnasticii: camera sa fie calduroasa, manevrele sa fie executate la cel putin 30 min de la masa, copilasul sa fie sanatos, fara manifestari febrile.

E de preferat ca primele sedinte de masaj si gimnastica sa fie facute de un specialist in domeniu kinetoterapiei, intrucat acesta stie ce e cel mai potrivit pentru copil in functie de stadiul lui de dezvoltare motrica. Parintii vor fi sfatuiti cum sa execute corect manevrele, putand astfel suplimeta sedintele efectuate intr-un cadru specializat.

 


Oana Brancus - www.apollohappymed.ro






Alte articole recomandate:

Masajul bebelusului - avantaje si tehnici

Atingerea este principalul mijloc de comunicare cu bebelusul, de a intra in contact cu el, de a-l fa ...

Beneficiile masajului asupra bebelusilor

Afla de ce este important masajul pentru bebelusi si care sunt beneficiile acestuia pe termen lung. ...

Gimnastica pentru bebelusi

Exercitiile usoare de gimnastica ajuta la dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Aceasta este o metod ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77