No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum se fac si se depoziteaza piureurile pentru bebelusi

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 3)
Printeaza Articol

Pregatirea in casa a produselor alimentare pentru copii nu este doar distractiva, ci este, de asemenea, foarte simpla. Vei fi surprinsa sa vezi cat de putin dureaza prepararea piureului pentru copii, si ca pe masura ce creste copilul iti poate deveni un ajutor in prepararea lor. 

Zdrobirea alimentelor pentru copii este foarte simpla. Gatesti alimentele, le lasi sa se raceasca un pic, le arunci intr-un blender si le zdrobesti. Poti utiliza, de asemenea, un mixer, un robot de bucatarie sau o masina de tocat. Alimentele se zdrobesc si se amesteca in functie de creativitatea ta si de varsta copilului. Nu-ti fie frica sa amesteci cartofi impreuna cu mere, de exemplu. Si nici sa nu-ti fie teama sa utilizezi laptele matern si/sau laptele praf folosit in nutritia copilului. Acest ingredient va da un impuls de nutritie si va oferi copilului un gust familiar!

 

Cum sa prepari alimente piure

1. Incepe prin a gati legume / fructe, fie in abur, prin coacere, in cuptorul cu microunde sau prin fierbere.

Gatind cu aburi, se pastreaza majoritatea nutrientilor. Coacerea, gatirea cu aburi si fierberea permit prepararea unor cantitati mai mari de produse alimentare la un moment dat. 
Cuptorul cu microunde se foloseste pentru a gati o cantitate mica sau pentru a decongela o portie. Este mai bine sa gatesti la microunde in vase de sticla termorezistenta. Multi parinti prefera sa nu utilizeze un cuptor cu microunde pentru a prepara mancarea bebelusului; iti sugeram sa alegi aburul sau coacerea ca metoda preferata de gatit.

2. Ia legumele fierte sau fructele si pune-le in masina pe care ai decis sa o utilizezi pentru zdrobire. 

3. Pastreaza lichidul in care au fost gatite fructele si legumele. Pe acesta il vei adauga pentru a face piureul. Adaugand acest lichid, se pastreaza si orice nutrienti care ar fi putut ajunge in apa in timpul gatirii. 
(Nu folosi apa in care ai fiert morcovi sau alte legume cu continut mare de nitrati pentru un copil sub 7 luni.) Poti, de asemenea, subtia cu laptele matern, cu lapte praf pentru copii sau cu apa plata.

4. Zdrobeste sau piseaza cu mixerul, robotul de bucatarie sau masina de tocat. 

5. Pe masura ce sunt zdrobite si amestecate, se adauga lichidul in care au fiert legumele sau apa plata.   Poti folosi si lapte praf pentru copii sau lapte matern, daca vrei acest lucru. Aceste lichide pot da o valoare nutritionala mai mare si pot sa adauge un gust cu care copiii sunt obisnuiti.

Pasarea fara a adauga nici un fel lichid este, de asemenea, o optiune buna. Multi parinti prefera sa subtieze alimentele inainte de a le servi copiilor.

 

Ar trebui sa adaug lichid pentru subtiere piureurilor INAINTE SAU DUPA congelarea lor? Ce ar trebui sa folosesc?



mancare-bebe
Poti subtia piureurile fie inainte, fie dupa congelarea lor. Folosind apa in care ai gatit la piureuri este foarte mare sansa ca nutrientii care – prin fierbere – au trecut in apa, sa fie reintrodusi in hrana. Pentru unele legume cum ar fi morcovii, nu trebuie insa sa utilizezi apa de la gatit pentru a subtia piureurile, deoarece pot avea un continut mare in nitrati. 

Laptele praf pentru copii si / sau laptele matern sunt foarte bune pentru subtierea piureurilor pentru ca ele nu adauga numai substante nutritive, ci si un gust familiar cu care copilul tau este obisnuit. Este o alegere individuala. Multi parinti considera ca este mai usor sa subtieze piureurile inainte de a le congela. Atunci cand copilul trece la alimente solide, poate fi mai usor sa inghete pur si simplu piureurile si apoi sa le subtieze in timpul dezghetarii, daca este necesar.

 

Cum sa ingheti piureul bebelusului

Niciodata nu trebuie sa se congeleze alimente pentru copii in recipiente de sticla care nu este etichetata in mod explicit ca "poate fi folosita pentru congelare in conditii de siguranta". De exemplu borcanelele vechi in care la un moment dat a fost mancare pentru bebelusi, nu sunt potrivite pentru congelare.

1. Odata ce ai preparat piureul de alimente pentru copii il poti aseza in tavi pentru cuburi de gheata pentru congelare / depozitare. 

2. Umple fiecare cub cu piure, ca si cum ai umple tava cu apa pentru a face cuburi de gheata. 

3. Acopera tava cu folie de plastic si pune-o in congelator. 

4. Cuburile iti vor folosi si pentru a aproxima cantitatea de alimente.

5. Odata ce sunt inghetate, transfera cuburile in pungi speciale in care poti stoca alimentele inghetate.

5. Asigura-te ca ai scris pe eticheta pungii data de pregatire, precum si tipul de alimente. Cuburile de mancare pentru copii ar trebui sa fie utilizate in termen de o luna de la congelare.

7. Cand este timpul sa hranesti copilul, ia pur si simplu numarul de cuburi necesare unei mese si dezgheata-le. Abia apoi se reincalzesc.






Alte articole recomandate:

Mancare pentru bebelusi preparata acasa

Te gandesti ca esti prea ocupata pentru a face propria mancare pentru bebelusi? Mancarea sanatoasa ...

Piureuri pentru bebelusi

Piureul de morcovi suna plictisitor? Dar cel de pere? Cartofi? Desi pentru adulti nu este tocmai m ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77