No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Introducerea alimentelor solide in hrana copilului tau

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Introducerea alimentelor solide in hrana copilului tau reprezinta o mare piatra de hotar. Acest moment aduce cu sine o gramada de distractie, dar si o multime de griji.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le tii minte este ca bebelusul tau are atat de multi ani la dispozitie pentru a experimenta alimente incat nu este nevoie sa grabesti lucrurile!

Retine, acestia sunt primii pasi pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si dezvolte obiceiuri alimentare sanatoase, pentru intreaga viata.

 

Recomandari uzuale pentru introducerea alimentelor solide


Specialistii indica faptul ca laptele matern sau laptele praf pentru copii ar trebui sa fie sursa principala de nutritie cel putin pana la varsta de 6 luni. Exista multi pediatri care recomanda inceperea consumului de alimente solide intre patru si sase luni. Introducerea alimentelor solide prea devreme poate avea anumiti factori de risc; consultati medicul pediatru intotdeauna. De exemplu, introducerea  hranei solide inainte de varsta de 6 luni, in general, nu creste aportul caloric total sau rata de crestere. Produsele alimentare inlocuiesc numai o parte a nutrientilor necesari si nu suplinesc componentele de protectie ale laptelui uman sau ale laptelui praf pentru copii.

 

Este pregatit copilul pentru mancare solida?


Cum stii daca copilul tau este pregatit pentru alimentele solide? Exista multe semne, care indica faptul ca bebelusul poate fi gata pentru a incepe fascinanta calatorie in lumea alimentelor solide. Copilul tau poate avea 3 sau 4 luni, atunci cand incepi sa simti ca poate avea nevoie de "ceva mai mult" decat laptele praf sau laptele matern.

Poate ca incepe sa se trezeasca mai des pe timp de noapte sau mananca mai des decat de obicei si te intrebi daca diversificarea poate fi ceea ce ii trebuie. Tine minte ca un puseu de crestere va avea loc intre 3-4 luni. Bebelusul tau poate incepe sa se trezeasca mai des pe timp de noapte pentru hranire sau poate ca va reincepe sa manance non-stop asa cum facea ca nou-nascut.

 

Inceputul consumului alimentelor solide


Atunci cand crezi ca bebelusul este gata pentru alimente solide, iti recomandam sa nu incepi cu cereale, ci cu avocado, cartofi dulci , banane sau pere!

Daca ii oferi bebelusului un aliment nou, este bine sa astepti minim 2 pana la 3 zile inainte de a introduce alte alimente. Multi parinti aleg sa astepte 4 zile intre introducerea de produse noi. Dupa fiecare aliment, fii atenta la orice reactii alergice, cum ar fi diaree, eruptii cutanate sau varsaturi. Daca oricare dintre acestea apar, inceteaza utilizarea alimentelor respective si consulta medicul copilului.

In termen de cateva luni de la inceperea alimentelor solide, ar trebui sa oferi bebelusului o varietate de alimente in fiecare zi, care sa includa urmatoarele:

Laptele matern sau laptele praf 
Carne 
Cereale 
Legume 
Fructe 
Oua si peste

 

Introducerea de alimente alergene: Bebelusii si alergiile alimentare


diversificarea-la-bebelusiIntroducerea alimentelor alergene in alimentatia copilului este un proces de durata. Multi pediatrici nu recomanda oua si peste in primul an de viata, din cauza reactiilor alergice, dar nu exista nicio dovada ca introducerea timpurie a acestor alimente, atat de bogate in nutrienti, determina daca copilul va fi alergic la ele.

Oricum, Organizatia Mondiala a Sanatatii si alte institutii de prestigiu recomanda ca bebelusii sa nu consume nimic, decat laptele matern sau lapte praf pana la varsta de 6 luni.

Ce spune Organizatia Mondiala a Sanatatii? "Hranirea complementara ar trebui sa fie introdusa in timp util, ceea ce inseamna ca toti copiii ar trebui sa primeasca produse alimentare, in plus fata de laptele matern incepand de la 6 luni. Acestea trebuie sa fie adecvate, ceea ce inseamna ca valoarea nutritiva a alimentelor complementare ar trebui sa fie cel putin egala cu cea a laptelui matern. Alimentele ar trebui sa fie preparate si administrate intr-o maniera sigura, in sensul ca se iau masuri pentru a minimiza riscul de contaminare cu agentii patogeni. Si aceasta trebuie sa se realizeze intr-un mod adecvat, in sensul ca alimentele au textura corespunzatoare si sunt oferite in cantitate suficienta."

Mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca sugarii sa inceapa sa primeasca alimente complementare de la varsta de 6 luni, in plus fata de laptele matern, initial, de 2-3 ori pe zi, intre 6-8 luni, in crestere de 3-4 ori pe zi, intre 9-11 luni si intre 12 -24 luni sa primeasca si gustari nutritive suplimentare oferite de 1-2 ori pe zi.

Tine minte, consulta intotdeauna medicul pediatru in ceea ce priveste introducerea de alimente solide si discuta in mod specific despre orice alimente care pot prezenta riscuri de alergie pentru bebelusul tau.





Tags: Diversificarea alimentatiei la bebelusi , Diversificarea alimentatiei la bebelusi , Alimentatia bebelusului


Alte articole recomandate:

Sfaturi in legatura cu hranirea cu alimente solide a bebelusului

Unii bebelusi prefera sa se hraneasca singuri inca de la inceput mai degraba decat sa fie hraniti cu ...

Introducerea alimentelor in hrana bebelusului

Dupa prima zi de nastere a copilului, vei incepe sa observe o schimbare treptata in obiceiurile beb ...

Cu ce imi hranesc bebelusul? De la lapte la alimente solide

Cum sa faci trecerea de la alimentele lichide la mancarea solida in cazul bebelusului tau. Citeste m ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77