No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum cresti un copil care nu face mofturi la masa

In Alimentatie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu trece o zi fara ca micutul tau sa strambe din nas la masa sau sa refuze un aliment nou? Stim ca aceasta situatie este neplacuta pentru orice parinte, dar nu dispera! Vestea buna este ca prichindelul tau este inca mic si ai suficient timp sa il educi si sa il ajuti sa devina mai tolerant cu alimentele noi, carora acum nu le ofera nici macar o sansa.

Unii copiii sunt mofturosi inca de la inceput, cand si dupa o tura zdravana de joaca in patut cu jucariile tot refuza orice ii ofera mami in lingurita, iar altii par sa devina din ce in ce mai pretentiosi pe masura ce cresc. Indiferent daca micutul tau face parte din prima sau din a doua categorie, sfaturile de lista de jos te vor ajuta sa ii ghidezi gusturile si sa il transformi dintr-un mic mofturos, intr-un copil care mananca tot din farfurie.

 

Sfaturi pentru parintii cu copii mofturosi

Chiar daca mofturile sau chiar crizele facute de un copil care refuza sa manance pot fi obositoare, sub nicio forma nu ar trebui sa te enervezi si sa recurgi la violenta fizica sau verbala. Este foarte important sa intelegi faptul ca ingerasul tau nu face acest lucru pentru a te enerva pe tine, ci doar se teme de necunoscut sau nu poate trece peste un numit blocaj.

Iata cateva metode prin care mesele in familie se vor ransforma din momente cu plansete si mofturi intr-un prilej de veselie:

Nu te da batut/a din prima – prea multi parinti se sperie atunci cand cel mic da cu mana peste lingurita, incepe sa planga si refuza categoric un aliment nou. Specialistii au ajuns la concluzia ca un copil trebuie sa guste de cel putin 10-12 ori un aliment inainte sa se obisnuiasca cu gustul si sa il accepte. Incearca in cel putin 10 ocazii diferite si vei vedea ca vorba "cu rabdarea treci si marea" este adevarata

Gateste pentru toata lumea aceiasi mancare – nu te teme de gusturi complexe si de condimente! Multi parinti fac greseala de a gati un fel de "terci" fara gust pentru micut, sperand ca astfel nu vor auzi comentarii. Cel mai bine este sa dezvolti gusturile copilasului de mic si sa mancati impreuna, acelasi fel de mancare. Ai grija doar sa eviti mancarurile cu arome prea puternice sau condimentele picante

Nu ii oferi doar ce ii place – nu te rezuma doar la alimentele pe care micutul tau le-a acceptat deja si nu il lasa sa aleaga din mai multe variante. Prichindelul trebuie sa inteleaga ca toata lumea mananca ceea ce este pe masa si ca mofturile nu il ajuta in niciun fel

Transforma masa intr-o sarbatoare – la masa trebuie sa fie prezenta toata familia, iar daca ai invitati prieteni sau alte rude, invita-le si pe ele la masa. Televizorul trebuie sa fie oprit si nimeni nu are voie sa se ridice de la masa pana nu termina de mancat portia sa. Cu siguranta familia si prietenii te vor ajuta cu acest lucru, iar copilului ii va fi rusine sa strambe din nas sau sa comenteze cand vede ca toata lumea care se afla la masa mananca cu pofta.

 

copil mofturos

 

In concluzie, orice copil mofturos poate deveni un copil ascultator daca stii cum sa abordezi situatia. Foloseste-te de diferitele arome din bucatarie, de ajutorul membriilor familiei si convinge-l pe micut de faptul ca mancarea noua este ceva interesant, nu de speriat. In plus, daca ai mai multi copii, te poti folosi de cel care nu face mofturi pentru a-l influenta pe micul mofturos. Tu ai acasa cu copilas care face mofturi la mancar?

 


Anca Palade





Tags: Mofturi la masa , Alimentatia copilului


Alte articole recomandate:

Alimentatia copiilor – 9 reguli de care sa tii cont

Alimentatia copiilor este un subiect adesea delicat, intrucat fiecare parinte are propriile teorii. ...

Importanta micului dejun pentru copii

Un vechi proverb ne spune "Luati micul dejun ca un rege, pranzul ca un valet si cina ca un cersetor" ...

7 pasi spre o alimentatie sanatoasa

Fiecare copil este diferit insa parintii isi fac mereu griji in privinta alimentatiei celor mici. I ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77