No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alimentatia copiilor – 9 reguli de care sa tii cont

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Alimentatia copiilor este un subiect adesea delicat, intrucat fiecare parinte are propriile teorii. In plus, ce pare usor in teorie, este greu de pus in practica cu unii copii. Iata 9 reguli care dau de gandit in ceea ce priveste alimentatia celor mici!

1. Mesele – momente petrecute in familie

Este important sa-ti obisnuiesti copilul sa ia masa alturi de ceilalti membri ai familiei. Mancatul in fata televizorului sau in momentele de joaca nu este recomandat. Masa trebuie sa aiba loc intr-o atmosfera destinsa, placuta. In mod ideal, copiii ar trebui chemati uneori in bucatarie sa vada si chiar sa contribuie la pregatirea mancarurilor/mesei. Pentru ei, va fi o activitate interesanta si se vor simti mandri ca au facut o treaba de "oameni mari".

 

2. Meniul – ales de parinti

Nu este o idee buna sa-l intrebi pe cel mic ce doreste sa manance. Tu esti responsabila cu stabilirea meniului, astfel incat sa te asiguri ca alimentatia copilului este echilibrata si sanatoasa. In plus, este necesara diversificarea, iar copiii au tendinta sa mentioneze doar cele cateva feluri pe placul lor.

 

3. Fara alimente interzise

Niciun aliment nu trebuie prezentat ca fiind raul suprem, fie ca este vorba de bomboane, cartofi prajiti, carnaciori sau sucuri. Totul este permis, intre anumite limite. Interzicandu-i celui mic consumul unui anumit aliment, nu faci decat sa-i sporesti frustrarea. In plus, toate alimentele sunt cuprinse in procesul de diversificare.

 

4. Produsele de fast-food – doar ocazional

Copilul nu pateste nimic daca mananca de cateva ori pe an produse fast-food. Insa este datoria parintilor sa se asigure ca acest lucru nu se intampla frecvent. In plus, dupa ce a consumat astfel de produse, este indicat sa evite consumul de carne seara, alegand, in loc, legumele, fructele si iaurturile.

 

5. Fara santaj si recompense de natura alimentara

Este gresit sa-i spui celui mic: "Daca nu mananci tot din farfurie, nu te uiti la desene". Copilul mananca pentru el, pentru sanatatea sa, nu pentru ca dupa mancare urmeaza sa se uite la televizor, sa mearga in parc etc. Recompensarea copilului pentru a manca anumite alimente constituie, de asemenea, o greseala. Spunand o fraza de genul "Daca mananci legumele, atunci vei manca prajitura ca desert", ii sugerezi celui mic ca legumele nu sunt la fel de bune ca prajitura.

 

6. "Nu-mi place asta" - nu renunta, dar nici nu-l forta

Daca ai pregatit altfel alimentele, iar copilul mofturos refuza sa manance noul fel de mancare, nu-l forta, dar nici nu abandona ideea. Data viitoare cand il servesti, roaga-l sa vina in bucatarie sa vada ce-i pregatesti si da-i, din cand in cand, sa guste.

 

7. Copilul mananca mult

Apetitul difera mult de la copil la copil. Unii copii, pentru a se simti satui, trebuie sa manance mai multa paine sau o portie mai mare de mancare gatita decat altii. Atentie, insa: nu consumul de dulciuri sau de sucuri este mai mare, ci alimentele fara grasimi si zahar!

 

8. Copilul mananca prea putin

Nu ii este nicicand foame si nu vrea decat sa rontaie cate ceva in timpul mesei, simtindu-se satul foarte repede. Monitorizeaza-i cu atentie greutatea, astfel incat sa te asiguri ca nu risca sa aiba probleme de sanatate. Ar fi indicat sa discuti acest aspect cu pediatrul sau cu un nutritionist.

 

9. Fii un model pentru micutul tau

Fii un exemplu pentru copilul tau: arata-i ca si tu mananci aceleasi lucruri ca el si straduieste-te sa-ti diversifici alimentatia. Este greu sa-l determini sa manance mai multe fructe, daca el nu te vede aproape deloc facand acest lucru.





Tags: Alimentatia copilului , Mofturi la masa , Obiceiuri sanatoase in alimentatie


Alte articole recomandate:

Importanta micului dejun pentru copii

Un vechi proverb ne spune "Luati micul dejun ca un rege, pranzul ca un valet si cina ca un cersetor" ...

Alimentatia copiilor: cum sa-i hranesti sanatos?

Pentru toti parintii, alimentatia copiilor reprezinta un subiect de incercare. Sa aflam cum putem de ...

7 pasi spre o alimentatie sanatoasa

Fiecare copil este diferit insa parintii isi fac mereu griji in privinta alimentatiei celor mici. I ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77