No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alimentatia copiilor: cum sa-i hranesti sanatos?

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Pentru toti parintii, alimentatia copiilor reprezinta un subiect de incercare. Sa aflam cum putem depasi aceasta perioada dificila din viata micutilor fara prea multe probleme! Exista cateva solutii care sunt din fericire aplicabile de la varsta de 1 an si pana la 6-7 ani.

Cunoastem cu totii avantajele alimentatiei sanatoase. Peste tot vedem reclame si anunturi pentru produse bio si citim despre beneficiile fructelor si legumelor si nu numai. Dar in teorie este usor sa aplicam aceste sfaturi menite sa imbunatateasca viata copiilor, dar si a noastra. Insa ce ne facem cand ne confruntam, dupa cum ne-am obisnuit deja, cu refuzuri categorice, de neinduplecat, din partea copiilor mofturosi? Care se pot transforma cu usurinta in migrene si enervare inutila in cazul in care nu abordam corect problema. Exista cateva solutii care sunt din fericire aplicabile de la varsta de 1 an si pana la 6-7 ani.

 

Alimentatia la copii

In primul rand, este extrem de important sa cunoastem preferintele alimentare ale celui mic. Astfel, pentru cei care detesta fructele si legumele, si din pacate sunt extrem de multi, exista alternative la clasicele bucatele de mar, banana sau piersica. Astfel, puteti incerca sucul de fructe, care, pe langa faptul ca este mai usor si evident mai rapid de consumat, este si mai bine asimilat de sistemul digestiv. De asemenea, exista alternativa coacerii fructelor si astfel, marul cel acru va deveni o delicatesa, iar copiii mai mari vor fi incantati de savoarea scortisoarei presarata pe acesta. Beneficiul coacerii fructelor este evident si in cazul tulburarilor digestive, cum sunt enterocolita, diareea sau alte tulburari de ordin alimentar sau sezonier, deoarece sunt mai bine tolerate de catre stomac. Isi pierd intr-adevar o parte din vitamine in procesul coacerii sau fierberii, dar devin mult mai gustoase.

O alta solutie usor de aplicat pentru oricine o reprezinta substituirea alimentului refuzat de copil sau mascarea acestuia intr-o compozitie cu mai multe ingrediente. Astfel, nesuferitul broccoli, care de ce sa nu recunoastem, nu are un gust tocmai stralucit, poate fi mascat intr-o supa crema cu cascaval, iar problematicul galbenus de ou, pentru cei care nu sufera de alergie sau intoleranta la ou, poate fi cu usurinta zdrobit in castronul cu mancarea de pranz. Acesta poate fi insa inlocuit, de exemplu, cu ficat de pui fiert, care contine poate chiar mai mult fier si nutrienti esentiali pentru dezvoltarea celui mic.

Se pot identifica cu destul de multa usurinta pe internet de catre oricine interesat vitaminele si mineralele continute de fiecare aliment in parte, putand realiza ulterior comparatii si substituiri, bineinteles tolerabile de stomacul copilului. Exista multi parinti care nu cunosc beneficiile arahidelor si continutul lor in vitamina B3, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru, ale semintelor de dovleac- vitamina K, fosfor si zinc sau ale semintelor de floarea soarelui ce reprezinta o bogata sursa devitamina E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor. Si, de ce sa nu recunoastem, au un gust placut si usor de acceptat de catre micii mofturosi.

 

alimentatie_copii

 

Alimentatia bebelusilor

Pentru copiii cu varsta sub 1 an insa, este esential ca alimentatia sa fie adecvata varstei, a se citi fara varza calita si mititei, chiar daca cel mic pare sa tanjeasca dupa acestea, si sa se realizeze in conformitate cu recomandarile medicului pediatru. Orice deficit din primul an de viata pe plan nutritional, este foarte dificil de recuperat ulterior.

Unii copii care, din ignoranta sau nestiinta parintilor, au ajuns sa sufere de rahitism, o afectiune greu de vindecat. Este mai simplu de administrat in fiecare zi acele picaturi recomandate de pediatru, decat sa afectam pe viata sistemul osos al copiilor nostri. De asemenea, sunt nenumarate cazuri de mame care-si alapteaza copiii dintr-un sentiment de iubire si apropiere lesne de inteles pana la varsta de 1 an si poate chiar mai mult, fara ca macar sa ia in considerare diversificarea alimentatiei. Nu sunt de condamnat, dar trebuie sa stie ca unui copil care nu este obisnuit sa manance de la varsta potrivita mancarea potrivita, ii va fi mult mai greu sa se adapteze ulterior. Acelasi lucru este valabil si in cazul mancarii pasate, care ajunge inamicul public numarul 1 in cazul in care persista si dupa aparitia dentitiei si a mestecarii alimentelor.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii oferi legumele si carnita aferenta mesei respective sub forma de cubulete, patratele usor masticabile si sa-l lasi sa se dezlantuie. Nu baga in seama mizeria de pe el, din casa sau chiar de pe pereti, caci nu-ti va parea rau peste 2-3 ani cand vei vedea cu un sentiment de multumire maxima ca mananca absolut orice, ba cere si in plus, pofteste la orice dumincat din raza lui vizuala si, cel mai important, mananca singur.

Poate cel mai important aspect de subliniat este cel legat de igiena. Faptul ca avem un copil care este robust si aparent rezistent, nu inseamna ca trebuie sa-l scutim de rutina de curatare de dinaintea fiecarei mese sau dupa folosirea toaletei. Enterocolitele si parazitii intestinali reprezinta pericole care nu trebuie neglijate din teribilism, din dorinta multora, caci sunt chiar multi care doresc sa aiba un copil "calit". Un copil este calit doar datorita zestrei sale genetice si imunologice si nu prin privarea de igiena, confort termic sau odihna.

 

alimentatia_bebelusului

 

Ce mananca un copil?

Pentru copiii mai mari trebuie retinut faptul ca snitelul cu cartofi prajiti nu trebuie sa devina rutina si ca nicio ciocolata, punga de chipsuri sau snacksuri nu este mai buna decat o prajitura pregatita in casa. Mai ales cand este pregatita impreuna cu el. Poti descoperi fara sa vrei un mic bucatar unde nici nu visai. Excesele de aditivi, coloranti si conservanti alimentari sunt la fel de nocive pentru toata lumea, asa ca n-ar strica ca si tu sa faci o pauza de la ronatailei si sa incerci, pe cat iti permite timpul, sa incerci si alternative home-made.

 

Nu uita! Moderatia este cheia succesului la orice varsta. Si nu este nevoie de niciun cadru medical specializat pentru acest sfat de aur.

 


Irina Olteanu

 





Tags: Alimentatia bebelusului , Alimentatia copilului


Alte articole recomandate:

Vitaminele in alimentatie

Vitaminele sunt substante chimice organice, care ajuta la buna functionare a organismului uman. Desi ...

10 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa pentru copii. Afla cum sa convingi copilul sa manance legume ...

Diversificarea alimentatiei la bebelusi

Afrodita-Elena, o mamica din clubul UtileCopii, a deschis un subiect interesant. Ea intreaba cu ce ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77