No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Convinge-ti copilul sa manance fructe si legume

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Un nou studiu al nutritionistilor a demonstrat ca exista cateva metode prin care il poti face pe micutul tau sa aprecieze mancarea sanatoasa. Iti prezentam cele 3 "trucuri" care te vor ajuta sa il transformi pe bebe intr-un fan al fructelor si legumelor.

Atunci cand copiilor le este oferit un aliment pentru prima data, este posibil ca reactia sa nu fie cea mai fericita. Nutritionistii au remarcat ca, incercand sa hraneasca un grup de bebelusi cu piersici, au avut doua tipuri de rezultate: cei care fusesera hraniti mai mult cu lapte matern mancau piersica, ceilalti tindeau sa strambe din nas. Motivul? Aromele alimentelor consumate de mama se transmit prin lapte, iar copiii ai caror mamici ii alaptasera si consumasera piersici inainte si dupa nastere erau obisnuiti deja cu gustul.

 

alimentatia copilului de 6-8 luni

Daca mananci foarte des un produs atunci cand esti gravida si in perioada in care alaptezi, bebelusul va fi predispus sa manance cu placere alimentul respectiv. Incearca sa mananci zilnic cate o portie considerabila de fructe si legume – fie ca le consumi ca gustare, fie ca garnitura sau masa propriu-zisa. Poti incepe ziua cu cereale amestecate cu fructe, dupa care iti poti pregati ca gustari morcovi, mere si banane. Seara serveste o salata mare alaturi de cina. In acest fel, te asiguri ca si tu si bebe veti fi cat se poate de sanatosi.

 

Diversificarea

 

fructele_si_alimentatia_bebelusului

Studiul efectuat pe cele doua esantioane de copii a demonstrat si alta teorie importanta: cu cat insisti mai mult sa introduci un aliment in hrana zilnica a celui mic, cu atat vei reusi mai usor sa il convingi sa-l accepte.

 

Nutritionistii i-au hranit timp de doua saptamani pe bebelusi cu fasole verde. Dupa 14 zile, atat copiii alaptati la san, cat si cei hraniti cu lapte praf au inceput sa manance fasolea fara sa cracneasca.

 

Important este sa ai rabdare si perseverenta. Cei mici au tendinta sa nu accepte alimentele care par putin amare, cum ar fi salatele si alte legume verzi. Cu cat copilul va manca mai des aceste alimente, cu atat va ajunge sa le accepte mai repede si sa ii placa mai mult.

 

De asemenea, poti incerca sa servesti legumele in combinatie cu fructe dulci. Bebelusii care au mancat piersica imediat dupa fasole, au inceput sa accepte fasolea mult mai usor. Secretul sta in tendinta celor mici de a asocia gustul dulce al fructelor cu cel al legumelor.

 

Nu te descuraja daca bebe se stramba

 

Prima data cand ii dai sa incerce o leguma sau un fruct pe care nu o/ il cunoaste, bebelusul va incepe probabil sa strambe din nas, sa ridice o spranceana si sa iti spuna prin limbajul fetei: ,,Nu, mami, nu vreau... Lasa-ma in pace, nu-mi place". Stai linistita, va manca in ciuda chipului dezamagit. Important este sa nu te lasi impresionata de strambaturile celui mic si sa ii dai sa manance in continuare – vei observa ca pana la urma termina totul. Nimeni nu spune sa iti fortezi copilul daca nu ii place alimentatia propusa de tine, dar sfatul nostru este sa nu te iei dupa expresia initiala de pe fetisoara sa.





Tags: Alimentatia bebelusului , Legume in alimentatia copilului , Fructe in alimentatia copilului , Mancare pentru copii


Alte articole recomandate:

Alimentatia in sarcina si efectele asupra copilului

O alimentatie sanatoasa a mamei este fundamentala pentru cresterea si dezvoltarea bebelusului. Acest ...

Introducerea mancarii solide in alimentatia copilului

Hrana solida trebuie introdusa cu grija in alimentatia copilului tau. Pe langa alaptare, in functie ...

Idei creative pentru alimentatia copilului

Copii adora sa se joace, inclusiv cu mancarea. Iata cum ii poti face pe copilul tau sa savureze man ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77