A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Este sezonul cireselor, iar copiii adora deserturile. Iti propunem o reteta simpla, de sezon, o prajitura care va deveni preferata intregii familii: tarta cu cirese.
Ingrediente
|
Pentru aluat
- 4 oua;
- un praf de copt;
- 200 g unt;
- 200 g zahar pudra;
- esenta de vanilie;
- 250 g faina;
- 300 g cacao.
Pentru crema
- 300 ml lapte;
- 100 g zahar pudra;
- un plic de praf de budinca;
- 150 g unt.
Pentru decor
- 300 g cirese;
- un plic de gelatina rosie.
Mod de preparare
Mixezi untul cu zaharul pudra, dupa care adaugi galbenusurile, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. Incorporezi albusurile batute spuna cu praf de sare.
Opresti 1/3 din aluat si-l amesteci cu cacao. Torni jumatate din aluatul alb intr-o forma de tort unsa si tapetata, dupa care adaugi cantitati mici de aluat cu cacao, iar apoi torni restul aluatului alb si nivelezi. Se pune la foc mic 40 de minute.
Amesteci praful de budinca cu laptele si cu zaharul, dupa care il pui la foc pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit. Dupa ce se raceste, se adauga treptat untul moale. Crema astfel obtinuta se toarna peste blatul din forma, dupa ce acesta din urma s-a racit.
Cureti ciresele de samburi, le asezi peste crema si torni gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. Lasi tarta la frigider doua ore inainte s-o servesti.
Este o reteta simpla, care nu-ti va lua mai mult de o ora.
Alte articole recomandate:
Cu o culoare minunata, pentru a capta atentia copilului, ciresele sunt o incantare atat pentru ochi ...
Indulceste bauturile cu sirop de fructe. Nu doar vei putea sa te bucuri de gustul fructelor dar te v ...