A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Prajitura simpla cu visine si ciocolata neagra
Prajiturile cu fructe sunt preferatele familiei noastre. Profitam din plin de fiecare fruct de sezon consumandu-l proaspat dar si folosindu-l in diverse retete de prajituri pe care le pregatim impreuna.
Cel mai mult ne plac prajiturile cu visine sau cirese. De obicei optam pentru prajiturile care se fac usor, mai ales in timpul saptamanii, pastrand "fineturile" pentru weekend. Reteta de azi se incadreaza in seria prajiturilor simplu de pregatit, fara prea multe vase murdare lasate in urma.
Ingrediente pentru prajitura cu visine si ciocolata:
3 oua
175g unt (poate fi inlocuit cu ulei)
240g faina 000
100g zahar pudra
9 linguri lapte
1 lingurita extract natural de vanilie
1 pachet praf de copt
200g ciocolata neagra
visine (cam 400g - cantitatea poate varia)
Cum se prepara prajitura cu visine si ciocolata
Visinele se spala, se curata de samburi si se lasa la scurs.
Intr-un bol potrivit pentru mixer se pun ouale impreuna cu laptele, zaharul si untul topit. Se mixeaza bine, se adauga (in timp ce mixam) faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati extractul de vanilie si mixati in continuare pana cand obtineti un aluat de consistenta unei creme mai groase (nu se aseaza singur in tava, trebuie uniformizat).
Incingeti cuptorul la 175 de grade Celsius si tapetati o tava cu hartie pentru copt. Ciocolata o tocati cu cutitul in fulgi (ca in imagine), apoi o adaugati in aluat, amestecand usor cu o spatula.
Turnati aluatul in tava si nivelati-l.
Scurgeti bine visinele, pudrati-le cu zahar amestecat cu faina si asezati-le deasupra aluatului. Mai amestecati cu furculita sa nu fie toate la suprafata (chiar daca in timpul coacerii sunt cuprinse de aluat).
Dai tava pentru 30 de minute la cuptor, verificati prajitura cu o scobitoare - daca batul este curat inseamna ca prajitura este gata, daca are urme de aluat pe el mai trebuie lasata.
Pofta buna!
Alte articole recomandate:
Aceasta reteta de spuma de capsuni nu foloseste ouale crude in compozitie. Multa lume le fereste, ma ...
Budinca pentru copii cu orez, mere si branza reprezinta o masa ideala pentru copilasi. Gustul fin al ...