A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Checul zebra este pufos si aspectuos, dar usor de pregatit.
Trebuie sa recunosc ca imi place sa gatesc acasa, mai ales deserturi simple si bune, asa cum e acest chec. Te incurajez si pe tine sa-l incerci, l-am facut de nenumarate ori, cu siguranta va fi si pe placul copiilor, mai ales daca urmariti impreuna periodic evolutia lui in cuptor. Cateodata pun si fructe prin el, aspectul de zebra nu va fi la fel de pronuntat, dar gustul ramane acelasi!
Ingrediente
4 oua
300g faina
250g zahar
250ml lapte
250ml ulei
3 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt cu sofran
Mod de preparare
Aceasta reteta de chec se prepara incredibil de usor si de simplu, este o reteta numai buna pentru incepatorii in bucatarie, pentru ca rezultatul este minunat, novicii primind impulsul necesar ca sa continue :).
Ouale se mixeaza cu zaharul bine, pana cand incep sa creasca in volum si zaharul incepe sa se topeasca. Mixand in continuare se adauga laptele, turnandu-l in fir subtire, dupa care se adauga uleiul, la fel, in fir subtire.
Faina o amestecam impreuna cu zaharul vanilat si praful de copt, dupa care o adaugam, cernand-o pe rand, in amestecul de oua.
Impartim aluatul checului in 2 parti egale, intr-una din ele adaugand cel 3 linguri de cacao.
Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt, si incepem sa turnam alternativ din cele doua compozitii, incepand din mijlocul tavii. Incepem cu aluatul alb din care asezam o lingura (de aceea mai mare, de sos, sau 2 linguri de supa), apoi continuam cu o lingura din cel de cacao, apoi iar alb si tot asa pana cand epuizam ambele compozitii.
Tava nu se misca, aluatul nu se intinde cu spatula nici cu furculita, nu trebuie aranjat in niciun fel!
Dupa ce am terminat de turnat aluatul in tava, dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece testul scobitorii.
Lasati-l sa se raceasca in tava apoi portionati-l si serviti-l alaturi de o cana de ceai sau gem proaspat daca n-ati adaugat si fructe.
Alte articole recomandate:
Reteta de chec fara grasime este un desert pentru copiii peste 7 luni ce ii va bucura pe cei mici p ...
...
...