A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
26.05.2010">
Ingrediente
Blat : 3 oua, 60 g zahar, 40 g unt, 60 g pudra de migdale si 80 g maizena, o lingurita de praf de copt.
Crema : 775 g smantana (lichida) de 15%, 775 g branza ricotta, 150 g zahar, 17 g agar dizolvat intr-un pic de apa.
Mod de preparare
Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.
Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.
Crema:se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.
Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.
Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.
Se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.
Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.
Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.
Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.
Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Mod de servire
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat
Ingrediente
Blat : 3 oua, 60 g zahar, 40 g unt, 60 g pudra de migdale si 80 g maizena, o lingurita de praf de copt.
Crema : 775 g smantana (lichida) de 15%, 775 g branza ricotta, 150 g zahar, 17 g agar dizolvat intr-un pic de apa.
Mod de preparare
Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.
Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.
Crema:se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.
Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.
Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.
Se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.
Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.
Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.
Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.
Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Mod de servire
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat
Tu ce zici?