A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Tort de bezea cu fructe de padure
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
Un desert foarte gustos, perfect pentru petreceri sau ziua de nastere a copilului tau. Intreaga familie va aprecia acest tort iar pentru copii va fi un adevarat festin. 01.07.2010">
Pentru blatul de bezea
- 4 lingurite de faina de porumb;
- 4 lingurite de otet alb;
- 8 albusuri;
- Un varf de cutit de sare ;
- 400g zahar tos;
- Colorant alimentar roz.
Pentru umplutura
- 600ml de smantana pentru frisca;
- 2 lingurite de zahar vanilat;
- 2 lingurite de apa de trandafiri;
- 4 lingurite de zahar pentru glazura;
- 800g fructe de padure, de exemplu capsuni, zmeura, afine, cirese;
- Ornamente pentru prajituri (optional);
- 15-20 petale de trandafiri.
Pregateste 2 tavi cu hartie pergament pentru copt. Incalzeste cuptorul la 210ºC/cuptor cu ventilator sau 200ºC/gaz.
Deseneaza 3 cercuri pe hartia de copt, primul de 10 cm in diametru, altul de 18 cm si ultimul de 25 cm (pentru a masura, foloseste farfurii, farfuriute sau conserve). Iti poti lasa copilul sa deseneze aceste cercuri. Se va simti mandru ca te-a ajutat.
Amesteca faina de porumb si otetul intr-un bol pana se omogenizeaza. Bate albusurile si sarea cu un tel sau cu un mixer electric intr-un bol mare, curat, pana cand se intareste.
Adauga cate o lingurita de zahar, alternand cu cate putina faina de porumb, Bezeaua ar trebui sa fie groasa, lucioasa si de consistenta moale.
Distribuie acest amestec cu ajutorul unei spatule in interiorul celor 3 cercuri. Inmoaie varful unui suport pentru frigarui sau coada unei linguri in colorantul alimentar roz si presara-l deasupra blatului de bezea.
Pune bezeaua in cuptor si redu imediat temperatura pana 80ºC/cuptor cu ventilator 70ºC/gaz. Lasa blaturile la cuptor 1h 3/4 pana la 2 h. Ar trebui sa fie crocante in exterior si eventual putin crapate, lucru care este in regula.
Opreste focul, lasa usa cuptorului intredeschisa si lasa-le sa se raceasca pana la capat in cuptor.
Bate frisca pana cand se intareste, adauga vanilia, apa de trandafiri si zaharul pentru gust.
Pune blatul cel mai mare pe o tava sau un platou. Unge-l cu frisca, presara cateva fructe de padure, adauga inca putina frisca, apoi pune blatul mijlociu deasupra.
Repeta acelasi procedeu cu frisca si fructele de padure ramase si pune deasupra blatul cel mai mic.
Presara zahar pentru glazura si ornamentele pentru prajituri, dupa gust si adauga petalele de trandafir, lasandu-le sa cada in voie pe toata suprafata tortului. Copilul tau va adora sa presare petalele de trandafir, chiar daca va face putina mizerie.
Ingrediente pentru tortul de bezea cu fructe
Pentru blatul de bezea
- 4 lingurite de faina de porumb;
- 4 lingurite de otet alb;
- 8 albusuri;
- Un varf de cutit de sare ;
- 400g zahar tos;
- Colorant alimentar roz.
Pentru umplutura
- 600ml de smantana pentru frisca;
- 2 lingurite de zahar vanilat;
- 2 lingurite de apa de trandafiri;
- 4 lingurite de zahar pentru glazura;
- 800g fructe de padure, de exemplu capsuni, zmeura, afine, cirese;
- Ornamente pentru prajituri (optional);
- 15-20 petale de trandafiri.
Mod de preparare a tortului de bezea cu fructe
Pregateste 2 tavi cu hartie pergament pentru copt. Incalzeste cuptorul la 210ºC/cuptor cu ventilator sau 200ºC/gaz.
Deseneaza 3 cercuri pe hartia de copt, primul de 10 cm in diametru, altul de 18 cm si ultimul de 25 cm (pentru a masura, foloseste farfurii, farfuriute sau conserve). Iti poti lasa copilul sa deseneze aceste cercuri. Se va simti mandru ca te-a ajutat.
Amesteca faina de porumb si otetul intr-un bol pana se omogenizeaza. Bate albusurile si sarea cu un tel sau cu un mixer electric intr-un bol mare, curat, pana cand se intareste.
Adauga cate o lingurita de zahar, alternand cu cate putina faina de porumb, Bezeaua ar trebui sa fie groasa, lucioasa si de consistenta moale.
Distribuie acest amestec cu ajutorul unei spatule in interiorul celor 3 cercuri. Inmoaie varful unui suport pentru frigarui sau coada unei linguri in colorantul alimentar roz si presara-l deasupra blatului de bezea.
Pune bezeaua in cuptor si redu imediat temperatura pana 80ºC/cuptor cu ventilator 70ºC/gaz. Lasa blaturile la cuptor 1h 3/4 pana la 2 h. Ar trebui sa fie crocante in exterior si eventual putin crapate, lucru care este in regula.
Opreste focul, lasa usa cuptorului intredeschisa si lasa-le sa se raceasca pana la capat in cuptor.
Bate frisca pana cand se intareste, adauga vanilia, apa de trandafiri si zaharul pentru gust.
Pune blatul cel mai mare pe o tava sau un platou. Unge-l cu frisca, presara cateva fructe de padure, adauga inca putina frisca, apoi pune blatul mijlociu deasupra.
Repeta acelasi procedeu cu frisca si fructele de padure ramase si pune deasupra blatul cel mai mic.
Presara zahar pentru glazura si ornamentele pentru prajituri, dupa gust si adauga petalele de trandafir, lasandu-le sa cada in voie pe toata suprafata tortului. Copilul tau va adora sa presare petalele de trandafir, chiar daca va face putina mizerie.
Tu ce zici?