A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Dulce si aromat, combinatia fatala pentru simturi. Incearca acest desert si intreaga familie va aprecia acest desert. 31.05.2010">
Nu mai este nevoie sa mergi la patiseria locala pentru a gusta rulourile cu scortisoara proaspat preparate. Iti dezvaluim o reteta dulce care te ajuta sa prepari rulouri cu scortisoara, absolut irezistibile atat pentru parinti cat si pentru copii.
Ingrediente:
Aluat
• ¼ ceasca de apa calda
• 1 pachet de drojdie uscata activa
• 1 ceasca de lapte cald
• 1/3 ceasca de zahar
• 1 ou mare, batut usor
• 2 lingurite de esenta vanilie
• 3-3/4 pana la 4 cesti de faina
• 4 linguri de unt
Umplutura
• ¾ cesti de zahar brun
• ¾ cesti de nuci macinate
• 2 lingurite de scortisoara
• 4 linguri de unt
Glazura
• 1 ½ cesti de zahar pudra
• 2 ½ linguri de lapte sau frisca lichida
• 2 linguri de unt topit
• Un strop sau doua de esenta de vanilie
Mod de preparare:
Toarna apa intr-un bol mic si adauga drojdia pentru a se inmuia (cam 5 minute). Intr-un bol mai mare amesteca laptele cald cu zaharul.
Dupa care, adauga drojdia inmuiata, oul si esenta de vanilie.
Cu o lingura de lemn, adauga cele 2 cesti de faina in amestec si amesteca bine. Acoperi bolul cu folie plastic si lasa buretele sa se odihneasca 15 minute.
Adauga sarea si untul, faina ramasa, cam 1/3 ceasca o data, amestecand de fiecare data. Cand compozitia se ingroasa si nu mai poti amesteca cu lingura de lemn, incepe sa framanti cu mainile cam 2-3 minute.
Pe masa presarata cu faina, aseaza coca si continua sa framanti pentru in 6-7 minute pana cand devine usor de intins. Copilu tau va fi incanta sa te ajute.
Pune aluatul intr-un vas incapator si uns cu ulei pentru a putea fi acoperit. Acoperi vasul cu o folie de plastic si pune-l intr-un loc calduros pana cand aluatul creste, se dubleaza ca dimensiuni (cam 1 ora). Intre timp, pregateste umplutura. Amesteca intr-un bol zaharul brun, nucile si scortisoara.
Cand aluatul a crescut, apasa-l de cateva ori pentru a se micsora putin. Dupa care, mai framanta aluatul inca 1 minut. Acoperi aluatul cu o folie de plastic si mai lasa inca 10-15 sa stea. Unge cu unt o tava medie.
Presara faina pe masa de lucru si intinde aluatul folosind facaletul, ca la final sa obtii o forma dreptunghiulara (partea mai lata sa vina in dreptul tau). Daca aluatul nu se intinde (in mod obisnuit ar trebui sa raman asa cum l-ai intins), lasa-l sa se mai odihneasca 2-3 minute.
Intinde untul peste foaia de aluat, lasand circa 2 cm de la capetele mai lungi ale foii. Peste untul intins, pune amestecul de nuca cu scortisoara, apasandu-l usor. Unge capetele foii mai lungi cu apa.
Incepand de la capatul cel lung al foii de aluat, ruleaza aluatul. Indoaie capetele pentru a nu permite umpluturii sa iasa afara. Cu un cutit zimtat, fa o crestatura in mijlocul ruladei, dupa care in mijlocul fiecarei jumatati pana obtii 12 parti egale.
Aseaza rulourile in tava la distanta egala unul de celalalt. Acopera tava cu folie de plastic si lasa rulourile sa mai creasca (ajung la o marime dubla), cam 35-45 de minute. Incalzeste cuptorul la 350 F, chiar inainte de a fi gata crescute.
Indeparteaza folia si pune rulourile la cuptor timp de 30 de minute, pana devin aurite si patrunse. Cu ajutorul unei spatule scoate rulourile din tava si aseaza-le pe o hartie de copt.
Cu grija, desparte rulourile unul de celalalt si lasa-le la racit intre 15 si 20 de minute. Pune peste rulouri glazura. Se obtin 12 rulouri si se servesc calde.
Glazura dulce: aceasta delicioasa glazura se potriveste de minune cu scortisoara, deci nu o elimina din ecuatie.
Mod de preparare: masoara 1 ½ cesti de zahar pudra si toarna-l intr-un bol. Adauga 2 ½ lingurite de lapte sau de frisca lichida, 2 lingurite de unt topit si un strop sau doua de esenta de vanilie.
Amesteca repede pentru a obtine o compozitie omogena. Glazura ar trebuie sa fie omogena si lichida, insa nu foarte lichida. Adauga lapte sau frisca lichida daca este necesar.
Ingrediente:
Aluat
• ¼ ceasca de apa calda
• 1 pachet de drojdie uscata activa
• 1 ceasca de lapte cald
• 1/3 ceasca de zahar
• 1 ou mare, batut usor
• 2 lingurite de esenta vanilie
• 3-3/4 pana la 4 cesti de faina
• 4 linguri de unt
Umplutura
• ¾ cesti de zahar brun
• ¾ cesti de nuci macinate
• 2 lingurite de scortisoara
• 4 linguri de unt
Glazura
• 1 ½ cesti de zahar pudra
• 2 ½ linguri de lapte sau frisca lichida
• 2 linguri de unt topit
• Un strop sau doua de esenta de vanilie
Mod de preparare:
Toarna apa intr-un bol mic si adauga drojdia pentru a se inmuia (cam 5 minute). Intr-un bol mai mare amesteca laptele cald cu zaharul.
Dupa care, adauga drojdia inmuiata, oul si esenta de vanilie.
Cu o lingura de lemn, adauga cele 2 cesti de faina in amestec si amesteca bine. Acoperi bolul cu folie plastic si lasa buretele sa se odihneasca 15 minute.
Adauga sarea si untul, faina ramasa, cam 1/3 ceasca o data, amestecand de fiecare data. Cand compozitia se ingroasa si nu mai poti amesteca cu lingura de lemn, incepe sa framanti cu mainile cam 2-3 minute.
Pe masa presarata cu faina, aseaza coca si continua sa framanti pentru in 6-7 minute pana cand devine usor de intins. Copilu tau va fi incanta sa te ajute.
Pune aluatul intr-un vas incapator si uns cu ulei pentru a putea fi acoperit. Acoperi vasul cu o folie de plastic si pune-l intr-un loc calduros pana cand aluatul creste, se dubleaza ca dimensiuni (cam 1 ora). Intre timp, pregateste umplutura. Amesteca intr-un bol zaharul brun, nucile si scortisoara.
Cand aluatul a crescut, apasa-l de cateva ori pentru a se micsora putin. Dupa care, mai framanta aluatul inca 1 minut. Acoperi aluatul cu o folie de plastic si mai lasa inca 10-15 sa stea. Unge cu unt o tava medie.
Presara faina pe masa de lucru si intinde aluatul folosind facaletul, ca la final sa obtii o forma dreptunghiulara (partea mai lata sa vina in dreptul tau). Daca aluatul nu se intinde (in mod obisnuit ar trebui sa raman asa cum l-ai intins), lasa-l sa se mai odihneasca 2-3 minute.
Intinde untul peste foaia de aluat, lasand circa 2 cm de la capetele mai lungi ale foii. Peste untul intins, pune amestecul de nuca cu scortisoara, apasandu-l usor. Unge capetele foii mai lungi cu apa.
Incepand de la capatul cel lung al foii de aluat, ruleaza aluatul. Indoaie capetele pentru a nu permite umpluturii sa iasa afara. Cu un cutit zimtat, fa o crestatura in mijlocul ruladei, dupa care in mijlocul fiecarei jumatati pana obtii 12 parti egale.
Aseaza rulourile in tava la distanta egala unul de celalalt. Acopera tava cu folie de plastic si lasa rulourile sa mai creasca (ajung la o marime dubla), cam 35-45 de minute. Incalzeste cuptorul la 350 F, chiar inainte de a fi gata crescute.
Indeparteaza folia si pune rulourile la cuptor timp de 30 de minute, pana devin aurite si patrunse. Cu ajutorul unei spatule scoate rulourile din tava si aseaza-le pe o hartie de copt.
Cu grija, desparte rulourile unul de celalalt si lasa-le la racit intre 15 si 20 de minute. Pune peste rulouri glazura. Se obtin 12 rulouri si se servesc calde.
Glazura dulce: aceasta delicioasa glazura se potriveste de minune cu scortisoara, deci nu o elimina din ecuatie.
Mod de preparare: masoara 1 ½ cesti de zahar pudra si toarna-l intr-un bol. Adauga 2 ½ lingurite de lapte sau de frisca lichida, 2 lingurite de unt topit si un strop sau doua de esenta de vanilie.
Amesteca repede pentru a obtine o compozitie omogena. Glazura ar trebuie sa fie omogena si lichida, insa nu foarte lichida. Adauga lapte sau frisca lichida daca este necesar.
Tu ce zici?