A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Briose cu bucati de ciocolata
Reteta de briose pufoase cu bucati de ciocolata este foarte usor de pregatit si va deveni cu siguranta preferata copiilor. Le puteti pastra pentru mai multe zile (daca vor ramane, desigur!), vor fi la fel de pufoase!
08.07.2016">Briosele sunt in general foarte usor de facut, iar aceasta reteta nu face exceptie. Sunt foarte fragede si pufoase, iar bucatelele de ciocolata se potrivesc perfect, dar le poti pregati si fara ele. Poti sa adaugi bombonele colorate sau fructe uscate, in functie de ce ai prin camara :).
Daca le pregatesti pentru ziua de nastere a copilului, poti sa le decorezi cu diferite glazuri sau creme de unt si poti sa-ti lasi copilul sa le decoreze, vor fi si mai delicioase! Poti chiar sa faci din decoratul brioselor o activitate pentru invitatii copilului tau.
Ingrediente pentru briose
2 oua
110g de unt moale
110g de zahar
140g faina
70gr bucatele de ciocolata
1 plic de zahar vanilat
2 lingurite de praf de copt
Mod de preparare briose
Se pun toate ingredientele inafara untul intr-un bol si se mixeaza bine. Va fi un aluat destul de dens, asa trebuie sa fie. Are destula grasime de la unt, asta va face ca briosele sa fie foarte fragede si pufoase. La final se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca usor cu o spatula pentru a le incorpora in aluat.
Daca ai forme de silicon nu mai trebuie sa faci nimic, doar sa adaugi o lingura de aluat in fiecare forma. Daca folosesti forme traditionale de hartie si tava de aluminiu, aranjeaza inainte in tava de aluminiuunsa formele de hartie si apoi pune cate o lingura de aluat.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si lasa briosele pentru 25-20 minute. Fa testul cu scobitoarea ca sa vezi daca sunt gata. Daca scobitoarea mai are inca resturi de aluat, mai lasa-le 5-7 minute si verifica din nou.
Lasa-le putin sa se raceasca si abia apoi scoate-le din forme.
Pofta buna!
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 180 C si confectioneaza cateva forme de hartie pentru briose.
- Amesteca untul si zaharul pana se face o pasta. Bate ouale putin si adauga extractul de vanilie.
- Adauga faina si amesteca cu lingura mare de metal. Adauga apoi putin lapte, pana ce amestecul este consistent si umple pana la jumatate cupele de hartie.
- Coace la cuptor timp de 8 – 10 minute, pana suprafata prajiturii devine putin maronie apoi le poti scoate. Le lasi la racit timp de 10 minute, apoi le scoti din tava.
- Pentru glazura, pune glazura de zahar intr-un bol mare si adauga suficienta apa pentru a face un amestec mai solid. Se amesteca si un colorant alimentar.
- Toarna glazura deasupra prajiturilor, presara diferite decoratii si pune-le deoparte pana se intareste glazura.
Lasa-ti copilul sa decoreze briosele, probabil va face mizerie dar pentru copii orice activitate care le stimuleaza creativitatea este utila.
Alte articole recomandate:
Galustele cu caise si cartofi sunt foarte usor de facut si sunt pe placul copiilor. Aceasta reteta d ...
Inghetata de pepene galben este perfecta pentru copii, iar aceasta reteta nu necesita multe ingredie ...
Tortul Diplomat se pregateste foarte usor, fiind o reteta de tort cu fructe usor adaptabila la fruct ...