A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Pasca cu crema de branza si smantana
Poate ca v-ati dat seama (dupa cealalta reteta de pasca poloneza cu ciocolata) ca nu prea sunt fana retetei de pasca cu aluat de cozonac. Asta pentru ca imi place cozonacul cu nuca si pentru ca mi se pare ca unei retete de pasca cu multa crema de branza i se potriveste un alt tip de aluat.
28.04.2016">Si pentru ca retete de pasca cu aluat de cozonac se gasesc din belsug, azi m-am gandit sa va prezint o altfel de reteta de pasca, una cu aluat fraged de tarta si umplutura de branza cu gris si smantana. In plus mai are si niste fructe confiate pe care le puteti omite sau le puteti inlocui cu fulgi de migdale usor prajiti de exemplu, stafide, merisoare sau nuca invelita in zahar ars.
V-am facut pofta? Hai sa vedem reteta!
Ingrediente pentru aluatul de tarta:
200g faina alba
1/2 lingurita sare
80g unt
1 ou
2 linguri smantana grasa
Ingrediente pentru umplutura de branza si smantana:
700g crema de branza sau branza dulce
150ml lapte
6 lingurite gris
120g miere (o puteti inlocui si cu zahar daca sunteti alergici)
100g fructe confiate (sau stafide)
semintele de la 1 pastaie de vanilie
2 linguri suc de lamaie
4 oua
200ml smantana (fermentata)
Cum se prepara pasca cu crema de branza si smantana
In primul rand incepem cu aluatul de tarta:
Faina cernuta impreuna cu sarea se amesteca (cu buricele degetelor) cu unutul rece taiat cubulete pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut usor cu furculita si smantana si framantam (tot cu degetle) pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios - daca e framantat prea mult aluatul va deveni lipicios din cauza ca untul se topeste de la caldura mainilor. Invelim aluatul (puteti sa-l aplatizati in forma unui disc inainte) in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora.
Urmeaza pregatirea umpluturii:
Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa apoi dam deoparte sa se raceasca. Adaugam apoi mierea mixand usor dupa care incorporam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Nu adaugam un alt ou pana cand cel de dinainte nu s-a incorporat bine in amestec.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 24cm.
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 0.3mm. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale astfel incat sa imbrace peretii tavii. Intepam aluatul cu furculita (doar pe partea de jos).
In crema de gris si oua adaugam branza, smantana, mixam bine pana la omogenizare, iar apoi adaugam fructele confiate. Adaugam semintele de la pastaia de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam din nou.
Turnam crema de branza in tava peste aluat, nivelam usor si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. Stiti ca pasca e gata cand aluatul este ferm pe margini dar in mijloc se mai misca usor cand scuturati tava.
Lasati pasca sa se raceasca complet in tava dupa care o puteti portiona si servi alaturi de cei dragi.
Pofta buna!
Alte articole recomandate:
Pasca cu ciocolata si branza a devenit preferata familiei inca de prima data cand am incercat-o. Ace ...
Prajitura cu branza pentru copii intre 1 si 3 ani este o optiune dulce si sanatoasa pentru copilul t ...