A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Pregateste o delicioasa pasca cu branza si stafide. In mod sigur familia ta va aprecia acest desert traditional. 25.03.2010">
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
500 gr faina alba 000
25 gr drojdie proaspata
150 ml lapte
2 galbenusuri
2 oua
120 gr zahar
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
100 gr unt
100 gr stafide
3-4 lg rom
50 gr nuci/migdale tocate marunt
PENTRU CREMA DE BRANZA DULCE CU STAFIDE
500 gr branza proaspata de vaci
4 oua
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
o lg coaja rasa de lamaie
100 gr unt
o lg gris
o lg faina
1/2 lingurita praf de copt
100 gr stafide
3-4 lg rom
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si apoi se amesteca cu 1-2 lg faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.
Se acopera si se lasa intr-un loc cald, la dospit 5-10 minute.
Intre timp, zaharul se dizolva cu laptele caldut si se aromeaza cu zaharul vanilat, iar un albus se bate spuma cu un praf de sare.
Maiaua crescuta se amesteca cu restul de faina cernuta, laptele caldut, 2 galbenusuri, jumatate din untul topit si albusul batut spuma.
Se framanta energic sau se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut intr-un loc cald,ferit de curent cca 30 minute,pana isi dubleaza volumul.
La aluatul crescut se adauga coaja rasa de lamaie,stafidele macerate in rom si migdalele tocate.
Se framanta adaugandu-se si cate putin unt pana se distribuie uniform stafidele si migdalele.
Se adauga si ultima parte de unt topit. Acum nu se mai framanta, ci se impatureste, ridicand aluatul de la margine spre mijloc, batand aluatul cu dosul mainii pana se incorporeaza tot untul. Se repeta aceasta operatie si se roteste vasul in care framantam astfel incat aluatul sa se intinda in toate partile.
Se acopera cu un servet si se lasa din nou la dospit. Aluatul va creste mai repede in doar 15-20 minute.
Se bat spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se dizolva tot zaharul.
Se adauga apoi coaja rasa de lamaie si stafidele macerate in rom.
Se amesteca usor sa nu se lase si se pune deoparte.
Branza dulce se paseaza si se amesteca cu grisul, iar faina se amesteca cu praful de copt.
La crema de ou se adauga branza dulce,faina si untul frecat spuma.Se amesteca usor cu o lg de lemn,pana se obtine o crema omogena.
Aluatul crescut se imaparte in doua.
Se intind apoi doua foi rotunde dupa dimensiunea tavii. Una dintre foi se aseaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt iar cealalta foaie se lasa pe planseta presarata cu faina.
Se lasa din nou la crescut 10 minute.
Crema de branza se toarna in tava, in strat uniform, avand grija sa nu se apese pe aluatul crescut.
Se acopera cu cealalta foaie si se preseaza pe margini sa se uneasca cele 2 foi.
Se unge cu ou, se presara cu migdale si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 55-60 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra.
Mod de servire
Pofta buna!
Reteta Pasca cu branza dulce si stafide a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
500 gr faina alba 000
25 gr drojdie proaspata
150 ml lapte
2 galbenusuri
2 oua
120 gr zahar
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
100 gr unt
100 gr stafide
3-4 lg rom
50 gr nuci/migdale tocate marunt
PENTRU CREMA DE BRANZA DULCE CU STAFIDE
500 gr branza proaspata de vaci
4 oua
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
o lg coaja rasa de lamaie
100 gr unt
o lg gris
o lg faina
1/2 lingurita praf de copt
100 gr stafide
3-4 lg rom
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si apoi se amesteca cu 1-2 lg faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii.
Se acopera si se lasa intr-un loc cald, la dospit 5-10 minute.
Intre timp, zaharul se dizolva cu laptele caldut si se aromeaza cu zaharul vanilat, iar un albus se bate spuma cu un praf de sare.
Maiaua crescuta se amesteca cu restul de faina cernuta, laptele caldut, 2 galbenusuri, jumatate din untul topit si albusul batut spuma.
Se framanta energic sau se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut intr-un loc cald,ferit de curent cca 30 minute,pana isi dubleaza volumul.
La aluatul crescut se adauga coaja rasa de lamaie,stafidele macerate in rom si migdalele tocate.
Se framanta adaugandu-se si cate putin unt pana se distribuie uniform stafidele si migdalele.
Se adauga si ultima parte de unt topit. Acum nu se mai framanta, ci se impatureste, ridicand aluatul de la margine spre mijloc, batand aluatul cu dosul mainii pana se incorporeaza tot untul. Se repeta aceasta operatie si se roteste vasul in care framantam astfel incat aluatul sa se intinda in toate partile.
Se acopera cu un servet si se lasa din nou la dospit. Aluatul va creste mai repede in doar 15-20 minute.
Se bat spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se dizolva tot zaharul.
Se adauga apoi coaja rasa de lamaie si stafidele macerate in rom.
Se amesteca usor sa nu se lase si se pune deoparte.
Branza dulce se paseaza si se amesteca cu grisul, iar faina se amesteca cu praful de copt.
La crema de ou se adauga branza dulce,faina si untul frecat spuma.Se amesteca usor cu o lg de lemn,pana se obtine o crema omogena.
Aluatul crescut se imaparte in doua.
Se intind apoi doua foi rotunde dupa dimensiunea tavii. Una dintre foi se aseaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt iar cealalta foaie se lasa pe planseta presarata cu faina.
Se lasa din nou la crescut 10 minute.
Crema de branza se toarna in tava, in strat uniform, avand grija sa nu se apese pe aluatul crescut.
Se acopera cu cealalta foaie si se preseaza pe margini sa se uneasca cele 2 foi.
Se unge cu ou, se presara cu migdale si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 55-60 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra.
Mod de servire
Pofta buna!
Reteta Pasca cu branza dulce si stafide a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Tu ce zici?