A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Ofera-le copiilor un desert sanatos. Un jeleu cu fructe poate fi o alternativa pentru copiii mofturosi.
25.06.2010">
Sa iti faci singura jeleu este foarte usor si spre deosebire de cel de la pachet este mai sanatos pentru copii pentru ca este facut cu fructe proaspete. Copilul tau va adora aceste gustari dulci.
Timp de preparare: 15 minute plus cateva ore pentru racire
Cantitate: 6-8 portii
Ingrediente pentru prepararea jeleului:
- 6 pliculete de gelatina;
- 600 ml de suc de merisor sau zmeura;
- 60 g de zahar pudra;
- 350 g de fructe de padure de preferat capsuni, zmeura, afine si mure;
Pentru sosul de zmeura:
- 200 g de zmeura;
- 2 linguri de glazura de zahar.
Prepararea desertului
Pune gelatina intr-un bol putin adanc si toarna peste suc de merisor si zmeura doar incat sa acoperi suprafata. Lasa la topit 5 minute.
Incalzeste sucul de merisor si zmeura ramas si zaharul pudra intr-o cratita pana cand fierbe.
Adauga gelatina si sucul si amesteca pana cand se dizolva complet, apoi ia cratita de pe foc si las-o la racit.
Injumatateste capsunii si amesteca-i cu zmeura, afinele si murele.
Clateste o forma de jeleu, dar nu o usca pentru ca o forma de jeleu uda va face mai usoara scoaterea jeleului.
Imprastie fructele in forma. Toarna peste 300 ml din sucul de jeleu si baga-le la frigider pentru o ora. Cand s-a inchegat putin, pune sucul ramas in forma si baga-l inapoi la frigider.
Pentru a face sosul, amesteca zmeura si glazura de zahar cu ajutorul unui blender. Treci piureul printr-o sita pentru un sos mai omogen. Mai adauga glazura de zahar, dupa gust. Nu pune prea mult zahar deoarece nu este sanatos pentru copil.
Pentru a scoate jeleul pune forma intr-un bol cu apa fierbinte si baga cutitul pe marginea formei. Rastoarna pe o farfurie mare, scutura-l repede si jeleul ar trebui sa alunece afara.
Serveste jeleul cu putin sos de zmeura si inghetata de vanilie.
Alte articole recomandate:
Gustoase si rapid de facut. Daca ai nevoie de o gustare sanatoasa si care poate fi pusa chiar si la ...
Tuturor ne place ciocolata. Dragute si delicioase, aceste prajituri sunt usoare si gata in cateva mi ...
...