A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
O reteta delicioasa care iti va uiti familia prin dulceata pufoasa a inghetatei laptelui de pasare servit la masa.
27.08.2010">
Pentru prepararea inghetatei avem nevoie de:
1/2 litru lapte
15 dkg (150g) zahar
4 plicuri vanilie
5 oua
1/2 l frisca sau smantana
1 lingura plina de faina.
Se pune laptele la fiert. In acest timp frecam bine galbenusele cu 6 linguri de zahar si lingura de faina, apoi adaugam si un pic de lapte rece. Cam 50 ml. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam incet galbenusele si continuam sa amestecam pana se ingroase si il punem sa se raceasca.
Intre timp batem albusele cu 5 linguri de zahar spuma tare si il adaugam la spuma obtinuta din lapte si galbenuse(Asta doar dupa ce sa racit).
Batem si frisca cu restul de zahar . Toate se pun in cutii si se introduc la congelator. Cam in 3 ore cand toate sau racit si au inghetat pe jumatate se scot si se amesteca bine. Apoi le punem inapoi in cutii la care le punem capac si il lasam peste noapte. Dimineata se poate servi.
E o inghetata foarte fina si delicioasa. Pofta buna.
Aceasta reteta a fost realizata de Irenke, pe forumul culinar.ro
Vinete cu ton si mozzarella
Ciupercute vesele