A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Fursecuri cu aroma de portocale
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
Fursecuri delicioase cu aroma inmiresmata de portocale, pe gustul celor mici. Un condiment aparte pentru un desert crocant si dulce. 30.08.2010">
Aceste fursecuri care vor absorbi glazura de portocale pe masura ce se coc sunt destul de extravagante pentru un mic dejun in vacanta.
Pot fi preparate chiar si la petreceri sau pentru ziua de nastere a celui mic, chiar si la o petrecere pentru copii.
Cu siguranta vor fi pe gustul invitatilor.
Ingrediente
Glazura de portocale
- 1/2 de ceasca de unt rece (1/4 pentru glazura si 1/4 pentru fursecuri);
- 1/2 de ceasca de suc de portocale (de preferat proaspat stoarse);
- 1/2 de ceasca de zahar;
- Doua lingurite de coaja de portocala maruntita.
Fursecuri
- Doua cesti de faina;
- Doua lingurite de praf de copt;
- 1/2 de lingurita de sare;
- 3/4 de ceasca de lapte;
- Una sau doua cesti de margarina sau unt, pentru ungerea fursecurilor;
- 1/4 de ceasca de zahar cu scortisoara (1/4 sfert de cescuta cu 2 lingurite de scortisoara).
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Unge o tava cu forme pentru facut briose.
Pentru a realiza glazura, amesteca 1/4 de ceasca de unt cu sucul de portocale, zahar si cu coaja de portocale maruntita. Lasa totul la un foc mediu, amestecand, pana cand zaharul s-a dizolvat, iar apoi lasa-l pe foc timp de doua minute.
Imparte siropul in toate formele de briose (siropul fierbinte nu ar trebui lasat la indemana copiilor).
Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un vas separat. Adauga untul ramas (1/4) pana cand amestecul devine omogen.
Adauga laptele, amestecand cu o furculita, pana cand aluatul incepe sa formeze o minge. Framanta aluatul usor (de aproximativ patru ori) si intinde-l sub forma unui strat gros.
Unge aluatul cu margarina si presareaza-l cu zaharul cu scortisoara.
Da-te pe maini cu faina si rasuceste aluatul sub forma de rulou, dupa care taie-l in felii late de doi centimetrii. Aseaza cate o felie in fiecare spatiu cu sirop din tava.
Lasa totul la cuptor pentru aproximativ 18 minute sau pana cand fursecurile incep sa se rumeneasca.
Scoate briosele din tava, intoarce-le cu glazura in sus si asaza-le pe un suport pe care sa nu se lipeasca, unde sa stea la racit.
Sfaturi: Copilul tau poate sa stoarca portocalele pentru a face suc, poate unge fursecurile cu margarina sau unt si poate amesteca zaharul cu scortisoara, ca mai apoi sa il presare pe aluat.
Va dorim pofta buna!
Pot fi preparate chiar si la petreceri sau pentru ziua de nastere a celui mic, chiar si la o petrecere pentru copii.
Cu siguranta vor fi pe gustul invitatilor.
Ingrediente
Glazura de portocale
- 1/2 de ceasca de unt rece (1/4 pentru glazura si 1/4 pentru fursecuri);
- 1/2 de ceasca de suc de portocale (de preferat proaspat stoarse);
- 1/2 de ceasca de zahar;
- Doua lingurite de coaja de portocala maruntita.
Fursecuri
- Doua cesti de faina;
- Doua lingurite de praf de copt;
- 1/2 de lingurita de sare;
- 3/4 de ceasca de lapte;
- Una sau doua cesti de margarina sau unt, pentru ungerea fursecurilor;
- 1/4 de ceasca de zahar cu scortisoara (1/4 sfert de cescuta cu 2 lingurite de scortisoara).
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Unge o tava cu forme pentru facut briose.
Pentru a realiza glazura, amesteca 1/4 de ceasca de unt cu sucul de portocale, zahar si cu coaja de portocale maruntita. Lasa totul la un foc mediu, amestecand, pana cand zaharul s-a dizolvat, iar apoi lasa-l pe foc timp de doua minute.
Imparte siropul in toate formele de briose (siropul fierbinte nu ar trebui lasat la indemana copiilor).
Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un vas separat. Adauga untul ramas (1/4) pana cand amestecul devine omogen.
Adauga laptele, amestecand cu o furculita, pana cand aluatul incepe sa formeze o minge. Framanta aluatul usor (de aproximativ patru ori) si intinde-l sub forma unui strat gros.
Unge aluatul cu margarina si presareaza-l cu zaharul cu scortisoara.
Da-te pe maini cu faina si rasuceste aluatul sub forma de rulou, dupa care taie-l in felii late de doi centimetrii. Aseaza cate o felie in fiecare spatiu cu sirop din tava.
Lasa totul la cuptor pentru aproximativ 18 minute sau pana cand fursecurile incep sa se rumeneasca.
Scoate briosele din tava, intoarce-le cu glazura in sus si asaza-le pe un suport pe care sa nu se lipeasca, unde sa stea la racit.
Sfaturi: Copilul tau poate sa stoarca portocalele pentru a face suc, poate unge fursecurile cu margarina sau unt si poate amesteca zaharul cu scortisoara, ca mai apoi sa il presare pe aluat.
Va dorim pofta buna!
Tu ce zici?