No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Mama cea mai buna prietena

In Povestea ta , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Doresc sa dedic acest articol mamei mele, care este cea mai buna fiinta din lume, cea mai energica femeie din cate stiu, cea mai scumpa si sensibila persoana fara de care nu imi pot imagina viata... dar si restul femeilor din lume ce se bucura de acest statut inaltator si frumos.

Vreau sa incep acest articol cu un frumos citat scris de Jacinto Benavente (un important dramaturg spaniol), din care reiese faptul camama este singura fiinta de pe acest pamant care ne iubeste, ocroteste si ingrijeste neconditionat indiferent de probleme vietii:

"Poate ca pe nimeni nu chinuim atat de mult ca pe propria noastra mama si poate ca este dragostea pentru care sacrificam mai putin, deoarece suntem siguri ca ne-a fost data pentru totdeauna si ca intotdeauna ne va ierta."

Presupun ca fiecare din noi a trecut macar o data in viata prin dezamagirea provocata de persoana pe care o consideram a fi cea mai buna prietena... si in mod normal am suferit pentru ca ne-a fost ranit sufletul tocmai de cine nu ne asteptam. Consider ca nu exista prietenie adevarata, si ca rareori sunt cazuri in care te poti baza in orice situatie pe ajutorul si sfaturile neconditionate ale unei persoane. Tocmai din acest motiv am ajuns sa consider ca persoanele de langa mine fac parte din categoria amicilor si nu cea a prietenilor,deoarece nu poti avea incredere totala intr-un om si ca oricand acesti oameni te pot dezamagi. Bazandu-ma pe aceasta idee, am ajuns si la certitudinea ca mama este cea mai buna prietena. Spun acest lucru doar datorita unui singur fapt,pentru ca ea este fiinta ce m-a purtat in pantece si m-a iubit si crescut cu o dragoste infinita si neconditionata,ea, mama nu imi vrea raul ci doar binele si nu ar face nimic voit care sa ma raneasca in vreun fel.

 

Mama... cel mai sublim cuvant pe care il putem rosti

Definirea cuvantului "mama" poate fi facuta in nenumarate feluri,dar toate duc la aceeasi idee, ca mama este unica capodopera a creatiunii ce poate lua locul oricui, dar care nu poate fi inlocuita cu nimeni. Mama, este fiinta ce ne poarta in pantece, ce ne da viata, ce ne vegheaza noptile si pasii. Ea ne creste cu devotament si incearca din rasputeri sa ne indrume pe cel mai bun drum in viata.

"Mama" este primul cuvant pe care il rosteste un copil, un cuvant ce inspira cele mai frumoase sentimente: dragoste neconditionata, caldura, ocrotire. Mama este singura fiinta ce vegheaza mereu asupra starii noastre de bine, este cea care are mereu inima si bratele deschise pentru noi.

 

Dar cum poate mama sa fie si cea mai buna prietena?

Consider ca cel mai important lucru este ca mama trebuie sa fie deschisa fata de copil si sa il trateze ca pe o persoana ce are sentimente si opinii proprii si nu ca pe un lucru ce poate fi manevrat,trebuie pur si simplu sa il trateze ca pe o persoana egala cu ea. Egalitatea aduce cu sine si increderea necesara intr-o prietenie, astfel discutiile vor fi unele deschise si sincere atat timp cat mama ii intelege copilului toate problemele si ii acorda atentia cuvenita. Acestea sunt puncte cheie in relatia de prietenie dintre o mama si copilul sau. Mama trebuie sa isi accepte copilul asa cum este, cu propia personalitate si mentalitate, si sa incerce sa ii insufle valorile importante ale vietii ,prin metode pe care copilul sa le inteleaga si nu prin metode fortate ce il vor face pe copil sa se razvrateasca.

 

Este extrem de important ca mama sa nu isi judece copilul pentru greselile facute ci sa incerce sa il inteleaga, chiar daca anumite alegeri ale lui nu sunt cele mai potrivite. Trebuie sa ii explice din ce motiv greseste atunci cand greseste, si sa faca acest lucru cu argumente pe intelesul lui si intr-un mod matur si fara critici...si in mod sigur va intelege si alta date nu va mai repeta greselile facute.

Un pas destul de important este acela in care mama trebuie sa se implice in activitatile desfasurate de copil,  sa il ajute in cazul in care acesta are nevoie, sa isi petreaca timp impreuna facand lucruri ce ii plac copilului, sa ii arate ca tot ce este important pentru copil este si pentru ea ,si mai presus de toate trebuie sa il aprecieze atunci cand este cazul si sa nu faca comparatii cu alti copii atunci cand el nu a reusit sa realizeze ceva.

Toate aceste lucruri simple dar cu o deosebita importanta ii vor dovedi copilului ca mama lui este si va fi cea mai buna prietena si ca va putea sa conteze oricand pe ea. Copilul trebuie sa simta ca nu este iubit doar pentru ca asa dicteaza legea firii, ci pentru ceea ce este el. Cu toate acestea sunt multe cazuri in care comunicarea dintre copil si mama este inexistenta, comunicarea fiind pasul catre prietenia dintre copil si mama.

Acest lucru se intampla din cauza lipsei mamei de timp, interes si dorinta de deschidere catre o relatie egala cu propiul copil; unele mame au mentalitatea invechita prin care se presupune ca, copilul ei trebuie sa asculte si sa faca doar ce spune ea,doar din simplul motiv ca acesta a iesit din pantecele ei... mentalitate insuflata de proprii parinti, de cei din jur sau de propriile ganduri. Din cauza acestei mentalitati copilul isi creeaza o bariera, prin care isi tine mama la "distanta" de tot ce reprezinta propia lui persoana, bariera ce il impiedica sa isi exprime nevoile, dorintele si asteptarile.

Tinand cont de toate aceste lucruri in mod cert relatia dintre mama si copil va fi una din cele mai frumoase, pentru ca este singura care nu se rupe niciodata. In speranta ca v-ati deschis sufletul si mintea citind acest articol,va rog sa va deschideti si catre copilul vostru si sa creati o relatie de prietenie, ce  va aduce numai bucurii in viata zilnica.

 


Pusca Violeta





Tags: Relatie mama si copil



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77