No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Tot ce trebuie sa stii despre sarcina...

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Mai intai de toate, felicitari! Desi multi dintre noi considera conceptia unui copil ca fiind un lucru simplu si natural, sarcina inseamna de fapt o intreaga inginerie. Este de-a dreptul miraculos ca oricare dintre noi suntem pe acest pamant, avand in vedere cat de complicat este procesul de reproducere.

Corpul tau a facut un lucru uimitor: Acesta programat la fix producerea hormonilor, iar rezultatul a fost un ou perfect sanatos. Mintea ta va face acum ceva la fel de remarcabil: te va pregati pentru a fi mama.

Deoarece corpul tau stie ca e "insarcinat" si se comporta in consecinta, este timpul ca si mintea ta sa se concentreze pe obtinerea tuturor informatiilor de care ai nevoie pentru a te asigura ca tu si copilul tau veti fi cat mai sanatosi posibil.

A fi gravida la 18 ani este ceva foarte diferit fata de a fi insarcinata la 40 de ani, atat emotional, cat si fizic. Iata ce este bine sa stiti despre implicatiile pe care le aduce o sarcina, specific pentru grupe de varsta.

 

Sarcina in adolescenta

Atuurilepe care le ai in favoarea ta sunt sanatatea si puterea, dar si riscul scazut de a avea o boala cronica. Pentru tineri, de asemenea, exista un risc mult mai mic de avort spontan, iar copilul tinde sa fie mai sanatos. Ai mai multe sanse de a avea o nastere normala in adolescenta.

Monitorizarea sarcinii

Asigura-te ca faci vizite periodice prenatale, deoarece adolescentii sunt predispusi la un avort spontan indus de tensiunea arteriala crescuta, sau la o nastere prematura si copii mai mici decat in mod normal. Ia o vitamina prenatala in fiecare zi, deoarece aceasta poate ajuta la prevenirea unor defecte de nastere. Este crucial sa se evite alcoolul, drogurile si fumatul. Asigura-te ca folosesti un prezervativ - nu pentru a preveni sarcina, evident, dar pentru a evita contractarea unei boli cu transmitere sexuala (BTS), care te-ar putea afecta atat pe tine cat si pe copilul tau. Mananca multe fructe si legume, alege carnea slaba si bea apa in loc de sifon. Fa exercitii in mod regulat: mersul pe jos sau inotul sunt benefice.

Planificarea

A avea un copil este unul dintre lucrurile cele mai dificile pe care le poti face. Incerca sa ai un plan de urmat pentru ceea ce vei avea nevoie, atunci cand copilul va veni pe lume. Aceasta include un patut, un scaun de masina, scutece pentru copii si haine. Ce resurse financiare ai pentru a putea sa cumperi ceea ce copilul tau va avea nevoie? Daca tu si tatal copilului nu locuiti impreuna, asigura-te ca el va contribui financiar, chiar daca trebuie sa obtii sprijin prin intermediul instantelor. Daca esti in perioada studiilor, afla ce sprijin ofera institutiile conexe scolii. Discuta cu parintii tai si parintii tatalui copilului pentru a vedea ceea ce ei ar fi in masura sa ofere, in ceea ce priveste sprijinul financiar, babysitting si altele necesare copilului. Incearca sa gasesti printre adolescenti alte gravide cu care sa vorbesti, ca sa nu te simti stinghera ca adolescenta ce va avea un copil.

 

Sarcina dupa 20 de ani

Multi specialisti si nu numai ei, considera ca aceasta varsta este - din punct de vedere biologic - cea mai buna pentru a fi gravida. Este varful fertilitatii, asa incat conceptia este mai usoara decat in ​​cazul in care esti mai tanara sau mai in varsta si este mult mai putin probabil sa apara complicatii in timpul sarcinii. Esti susceptibila a fi sanatoasa si activa si, probabil, te vei simti mai bine in timpul sarcinii decat daca ai fi fost mai tanara sau mai in varsta. In ceea ce priveste trupul tau, acesta perioada este excelenta pentru a avea un copil.

Monitorizarea sarcinii

Pentru ca nu apar complicatii in timpul sarcinii la femeile de aceasta varsta, va trebui sa fii vigilenta cu privire la ingrijirea prenatala regulata si sa iei vitaminele prenatale de zi cu zi. Ca in toate grupele de varsta, trebuie sa te abtii de la alcool, fumat si droguri. Fa exercitii in mod regulat si urmeaza o dieta sanatoasa. Daca nu esti intr-o relatie monogama fidela, utilieaza un prezervativ, pentru a evita contractarea unei BTS.

Planificarea

Daca lucrezi, discuta cu departamentul de resurse umane pentru a afla politica firmei in legatura cu concediul de maternitate. Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa cauti un loc de ingrijire a copiilor, daca ai de gand sa te intorci la locul de munca si nu ai un membru al familiei sau prieten apropiat, care poate purta de grija copilului.

 

Sarcina dupa 30 de ani

Testarea prenatala a avansat in mod semnificativ in ultimii zece ani, iar cele mai multe femei de peste 30 de ani nu mai trebuie sa aiba in fata alegerea dificila daca sa faca sau nu amniocenteza. Pentru multe femei, un simplu test de sange si de ultrasunete in doua momente diferite in perioada timpurie a sarcinii le pot asigura cu privire la sanatatea copilului. In acest moment din viata ta probabil ca prietenele tale sunt gravide sau au copii, astfel ca poate fi distractiv sa discuti cu ele si sa inveti din experientele lor. Probabil ca esti deja in campul muncii de ceva vreme, asa ca te vei bucura de pauza profesionala pe care ti-o va oferi experienta de mama.

Monitorizarea sarcinii

Crezi sau nu, daca ai trecut de varsta de 35 de ani, exista un risc mai mare de complicatii ale sarcinii. Discuta cu medicul si noteaza orice recomandari speciale pentru a te mentine sanatoasa. Vizitele regulate prenatale la medic sunt o necesitate, impreuna cu mancarea sanatoasa, vitaminele prenatale de zi cu zi, odihna atunci cand te simti obosita, si evitarea alcoolului si a drogurilor.

Planificarea

Este usor sa-ti amintesti lucrurile evidente, cum ar fi un patut de copil, dar exista alte detalii pentru a organiza totul bine. Vei avea nevoie sa gasesti un medic pediatru, o persoana sau o institutie care sa se ocupe de copil ziua daca ai de gand sa te intorci la locul de munca. De asemenea, trebuie sa te gandesti la nevoile tale. Daca exercitiile obisnuite simti ca nu sunt avantajoase, ia in considerare exercitii prenatale desfasurate in grup, care sunt, de asemenea, un mod grozav de a intalni alte femei gravide.

 

Sarcina la 40 de ani

Ai iesit din tipare, deoarece infertilitatea este mult mai obisnuita (ca si avorturile spontane), in cazul femeilor trecute de 40 de ani. Indiferent daca ai avut in trecut probleme de infertilitate sau un avort spontan sau nu ai avut asemenea probleme, probabil ca esti incantata sa fii gravida acum. In zilele noastre, sunt mai multe femei gravide trecute de 40 de ani decat oricand inainte. Desi inainte sarcinile dupa 40 de ani erau dezaprobate, in prezent sunt motiv de sarbatoare.

Monitorizarea sarcinii

A fi insarcinata dupa 40 de ani aduce o sansa mai mare de complicatii ale sarcinii, deci este vital sa te adresezi unui medic care are o experienta vasta cu femei de "varsta mamei avansate". S-ar putea sa arati si sa te simti mult mai tanara - si poti fi foarte sanatoasa - dar va trebui sa fii monitorizata cu atentie in timpul sarcinii. Nu fi surprinsa daca medicul doreste sa vi mai des si recomanda teste de ultrasunete mai mult decat unora dintre prietenele tale mai tinere. Aceasta nu inseamna ca ceva merge rau, ci inseamna pur si simplu ca medicul este in mod adecvat precaut. Asculta de semnalele corpului tau - s-ar putea sa ai nevoie de odihna si sa trebuiasca sa tii picioarele in sus in cazul in care se umfla. Un mare avantaj al sarcinii la 40 de ani este ca ai – probabil - mai multa vechime la locul de munca si, speram, mai multa securitate financiara decat atunci cand erai mai tanara.

Planificarea

Parintii tai s-ar putea sa nu poata sa iti ofere ajutorul pe care il astepti sau sa se implice asa cum ti-ai dori, astfel incat pregateste-ti un sprijin suplimentar din timp - o bona de exemplu. Privarea de somn este mai dura la 40 decat la 20 de ani. In plus, ai mai multe sanse de a face o cezariana, care are o perioada de recuperare mai mare decat o nastere vaginala. Cauta alte femei insarcinate de peste 40 de ani, pentru a avea un oarecare sprijin social.

 

Indiferent de varsta ta in timpul sarcinii - sau daca esti la primul sau la al cincilea copilul, asigura-te ca ai intr-adevar grija de tine. Mananca alimente sanatoase, fa exercitii in mod regulat, odihneste-te atunci cand esti obosita, bea multa apa si continua sa-ti vezi prietenii. Nu neglija restul sanatatii. A fi gravida nu inseamna ca poti fi delasatoare privind exercitiile (cu exceptia cazului in care e recomandat altfel de catre medic) sau ca te poti priva de somn in fiecare noapte.

Sarcina este ceva special: esti, in esenta, o alta fiinta umana. Bucura-te de corpul ta alaturi de viitorul tau copil!






Alte articole recomandate:

Saptamanile de sarcina: dezvoltarea fatului

Perioada de sarcina este caracterizata de o serie de schimbari. In cursul vietii intrauterine se pro ...

Sfaturi dietetice pentru o sarcina fara probleme

In timpul sarcinii, alimentatia joaca un rol deosebit de important in buna dezvoltare a fatului. Afl ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77