No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum poti sa faci fata pierderii unei sarcini avansate?

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Confruntarea cu o pierdere de sarcina sau un avort spontan, in orice stadiu de gestatie, poate fi o experienta devastatoare din punct de vedere emotional. O pierdere in ultimele stadii ale sarcinii ridica probleme specifice carora femeia in cauza, prietenii si familia ei trebuie sa le faca fata.

Bucuriile sarcinii din primul trimestru sunt adesea surclasate de temeri legate de o eventuala pierdere a sarcinii. Femeia insarcinata poate alege sa nu spuna multor oameni ca este insarcinata din cauza statisticilor privitoare la fenomenul relativ obisnuit de pierdere a sarcinii in stadiile ei timpurii. Totusi, o dat cu sfarsitul stadiilor timpurii ale sarcinii, viitoarea mamica de obicei se relaxeaza, mangaiata de statisticile care spun ca, din acel moment incolo, este mai putin probabil ca lucrurile sa ia o turnura greita. Ea incepe sa spuna tuturor si desigur, in cele din urma, semnele pierderii sarcinii devin evidente.

Din pacate, pierderea sarcinii in stadii tarzii poate uneori sa apara si atunci cand se intampla, poate produce ravagii emotionale in sufletul femeii, precum si in cel ale rudelor si prietenilor. Deoarece semnele sarcinii ei au fost aproape sigur vizibile, e aproape anulata optiunea ca ea sa poata alege daca divulga sau nu ceea ce s-a intamplat.

 

femeie suparata

 

Emotional, ea a experimentat un sentiment atat de puternic de apropiere de final, incat dezamagirea poate fi aproape de nesuportat. Adugati la acest lucru si disconfortul fizic si confuzia emotionala asociate cu necesitatea de a da nastere unui fetus care nu este in viata si  este clar de ce aceasta perioada ar putea reprezenta unul dintre momentele cele mai dificile din viata unei femei. Prietenii si familia sunt deseori lasati  sa se intrebe cum ar trebui sa faca fata pierderii unei sarcini in stadiu avansat. Daca ai indoieli, trimiterea unui mesaj sau a unui buchet de flori este un gest care de obicei va fi apreciat.

O femeie care a suferit un avort spontan are nevoie ca mai intai sa-si planga pierderea si aceasta descarcare ii va face bine. Procesul de doliu pentru o pierdere suferit in ultima parte a sarcinii este la fel de individualizat ca si femeile care sufera acea pierdere. Unele prefera sa vad fatul dupa nastere, in timp ce acest lucru este prea dificil pentru altele. Unele femei vor dori sa stie sexul copilului, si sa-i puna un nume pentru a-si aminti de ziua lui de nastere. Altele prefera sa nu o faca. Unele femei nu vor sa vada  camera copilului, pe care au început sa o pregateasca si vor ruga pe cineva sa stranga totul în locul lor, în timp ce altele prefera sa revada treptat toate obiectele pe care le-au ales cu drag.

 

Ce e de facut dupa pierderea sarcinii?


Trebuie luate decizii cu privire la inmormantare sau la serviciile funerare pentru fat, iar unele femei aleg sa nu fac niciunul din aceste lucruri. Chiar si atunci cand vine vorba de sprijin, unele femei care au suferit o asemenea trauma, il pot gasi linistitor dar, pentru altele, ascultarea experientelor altor femei care pot sa sufere chiar si dupa ani buni de la pierdere, este un lucru mult prea neplacut.

Nici o femeie care a trecut printr-o astfel de pierdere nu ar trebui sa se judece pe sine sau sa-si judece sentimentele. Unul dintre cele mai dificile aspecte ale procesului de doliu este vina pe care multe femei o simt cu privire la pierderea sarcinii. A fost ceva ce au facut sau nu au  facut, a fost din cauza ca nu si-au luat vitaminele prenatale sau  din cauza orelor suplimentare petrecute la locul de munca? Au fost de vina stresul sau grijile sau poate cearta cu unul dintre colegii de serviciu? Au existat semne care au fost ignorate? Fiecare mama isi pune asemnea intrebari chiar daca constientizeaza ca niciuna dintre aceste intamplari accidentale nu au fost susceptibile sa fi jucat un rol in pierderea sarcinii.

Acest tip de pierdere este complicat de schimbarile fizice si hormonale pe care le sufera o femeie dupa nastere. Femeia in stare postpartum, care nu este capabila sa-si aduca acasa copilul, experimenteaza toate simptomele de supa nastere: supraincarcarea sanilor, dureri si sangerari abundente. Aceste semne si simptome sunt o reamintire constanta a pierderii.

 

pierderea sarcinii

Pierderea unei sarcini avansate poate aduce tensiune si in cuplu. Femeia nu a fost singura care a asteptat cu nerabdare inceputul unei vieti noi. La randul lui, sotul poate avea propriile sale emotii puternice carora trebuie sa le faca fata in timp ce isi sustine si isi consoleaze sotia.

Aceasta stare emotionala intensa poate provoca accese de furie intre cei doi parteneri, fie fata de personalul medical sau fata de alte persoane. Ambii soti se pot intreba daca ceva ce a facut unul sau altul a provocat oribila tragedie. In cazul unei relatii si asa deteriorate, pot aparea acuzatii grave si chiar o ruptura in cuplu. Aceasta situatie necesita o expertiza avizata. Cele mai multe casatorii solide vor reusi sa reziste acestei provocari si multe cupluri spun ca aceasta situatie i-a apropiet si mai mult.


Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci fata pierderii unei sarcini avansate:


- acorda-ti mult timp pentru a plange si lasa-ti doliul sa ia orice forma care este cea mai naturala si confortabila pentru tine

- tine-ti sotul aproape. Spune-i cum te simti si cum te poate sprijini cel mai bine. Este posibil sa fie nevoie sa-l reasiguri ca lucrurile nu s-au petrecut din vina lui

- cauta ajutor din afara prieteni, familie dar mai ales un specialist-psiholog. Adesea, sa vorbesti cu un strain obiectiv poate fi de ajutor, chiar daca este numai in timpul catorva vizite. Obstetricianul tau ar trebui sa fie in masura sa-ti recomande pe cineva.

 

author: Andrea Lukacs






Alte articole recomandate:

Care sunt simptomele avortului spontan

Crampele si sangerarile vaginale sunt cele mai comune simptome ale avortului spontan. Crampele si s ...

Avortul spontan, nasterea prematura si malformatiile congenitale

In zilele noastre cazurile de avort spontan, de nasteri premature sau de malformatii in forme grave ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77