No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Despre avortul spontan

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Avortul spontan reprezinta o incercare grea pentru un cuplu care isi doreste copii. Cercetarile din ultimii ani au evidentiat cativa factori de risc, dintre care amintim aspirina si cromozomii spermatozoizilor.

Problemele care stau la originea avortului spontan sunt din ce in ce mai cunoscute. Daca proceduri precum fertilizarea in vitro nu constituie un factor de risc in acest sens, cercetarile din ultimii ani au evidentiat legatura dintre riscul crescut de avort spontan si aspirina sau sexul primului copil. Contrar temerii celor mai multe femei, fertilizarea in vitro nu prezinta un risc crescut de avort spontan fata de cea naturala.

 

Gesturi de evitat

Amniocenteza

Amniocenteza este o investigatie medicala recomandata de medici in al doilea trimestru de sarcina, in vederea depistarii eventualelor anomalii ale fatului (se va face un cariotip, adica se vor examina cromozomii). Pentru aceasta analiza este necesara prelevarea de lichid amniotic cu ajutorul unei seringi, prin peretele abdominal.

Pana nu demult, se credea ca amniocenteza ar spori riscul de avort spontan. Studiile releva insa ca nu este cazul sa te ingrijorezi cu privire la aceasta procedura: riscul de avort spontan nu se mareste nici macar cu 1%. In schimb, analiza este necesara, mai ales in vederea depistarii trisomiei 21 (sindromul Down).

Aspirina

Un gest fara importanta in alte imprejurari se poate dovedi o eroare grava in timpul sarcinii: luarea aspirinei. Potrivit oamenilor de stiinta americani, acest antiinflamator sporeste cu 80% (!) riscul de avort spontan. Evita sa iei aspirina dupa momentul conceptiei. Aspirina poate impiedica implantarea embrionului pe peretele uterului. Ca orice alt antiinflamator nonsteroidian este de evitat in perioada sarcinii.

Spermatozoizii

Nu intotdeauna femeia este cea care intampina probleme care duc la avort spontan. In definitiv, cauza avortului poate fi problema barbatului. Aceasta este concluzia unei cercetari la care au participat femei care au trecut prin avort spontan multiplu. In cazul lor, s-a descoperit ca spermatozoizii prezentau un numar anormal de cromozomi. Astfel, dupa fecundare, ovulul nu e viabil, femeia suferind un avort spontan. In aceste situatii, se impune ajutorul medical (fertilizarea asistata).

Primul nascut

Cercetatorii danezi au ajuns la o concluzie neasteptata: riscul de avort spontan creste daca primul copil al cuplului este... baiat. Acesta ar favoriza aparitia unei reactii a sistemului imunitar dirijata inspre viitorii embrioni. Prin blocarea acestei reactii prin intermediul anticorpilor este posibila reducerea riscului de avort spontan, de unde si acreditarea tezei referitoare la reactia sistemului imunitar...

 

Factorii des intalniti care duc la avort spontan

Independent de aceste cercetari si studii recente, exista o serie de factori care favorizeaza, fara dubii, avortul spontan. Prin acestia, mentionam fumatul, consumul de alcool, dar si de cafea. Spre deosebire de acestia, raporturile sexuale nu duc la cresterea riscului de avort spontan daca sarcina decurge bine. Medicul te va atentiona cu privire la posibilele restrictii. La randul tau, poti sa-i ceri sfatul in cazul in care vrei sa-ti risipesti complet nelinistea.






Alte articole recomandate:

Simptomele avortului spontan. Pierderea sarcinii

Avortul spontan reprezinta pierderea unei sarcini fara interventie medicala, inainte de 20 de saptam ...

Fumatul in timpul sarcinii

Fumatul este deosebit de nociv pentru organismul uman. Pentru a preveni probleme de sanatate ale cop ...

Avortul spontan, nasterea prematura si malformatiile congenitale

In zilele noastre cazurile de avort spontan, de nasteri premature sau de malformatii in forme grave ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77