No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Alergiile din timpul sarcinii

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Alergia, fie ea si severa, nu te impiedica sa duci o sarcina la termen, cu conditia sa fii in evidenta medicului alergolog in toate cele 9 luni. Iata cateva intrebari si raspunsurile lor despre alergiile din timpul sarcinii!

Alergia ti se va agrava in timpul sarcinii?

Statisticile spun ca, pentru o treime dintre gravide, alergia de care sufera se agraveaza in timpul sarcinii. Pentru o alta treime, stagneaza, iar pentru cealalta treime, este in regres. Din pacate, nu se poate sti dinainte de a ramane insarcinata daca tu, viitoare mamica si persoana care se confrunta cu un anumit tip de alergie, vei face parte dintr-un grup sau din altul. Exceptie face astmul. In cazul astmului usor (mai putin de o criza pe saptamana), starea gravidei tinde sa se amelioreze in lunile de sarcina. Astmul sever (mai mult de 4 crize pe saptamana) tinde sa stagneze in perioada de sarcina.

Ameliorarea sau agravarea alergiilor depinde in mare masura de sistemul imunitar al persoanei in cauza, sistem care cunoaste schimbari notabile in lunile de sarcina. Imunitatea si alergia sunt in stransa legatura: aceasta din urma este o reactie exagerata a sistemului imunitar impotriva "agresorilor" a priori inofensivi, precum polenul sau parul de animal.

 

Bebelusul va suferi si el de alergie?

Daca mama este alergica, bebelusul are un risc de 30% sa sufere, la randul lui, de alergie. Daca si tatal este alergic, riscul creste, ajungand la 60%. Iar daca parintii sufera de aceeasi patologie (de exemplu, amandoi sunt alergici la polen), bebelusul are foarte mici sanse de a nu suferi de acelasi tip de alergie.

Din pacate, nicio masura de precautie nu poate sta in calea ereditarului, atunci cand vine vorba de alergii. Cu toate acestea, viitoarele mamici care se stiu alergice sunt sfatuite sa evite consumul anumitor alimente in timpul sarcinii, precum arahidele, fructele exotice, oleaginoasele, sa nu tina animale de companie in apartament, sa fie foarte atente cand fac curatenie si sa evite praful.

Evita sa fumezi si mediile in care se fumeaza, nocive pentru viitorul bebelus.

 

Tratamentul pentru astm poate fi continuat in timpul sarcinii?

Nu numai ca poate, ci trebuie continuat. Tratamentul trebuie reevaluat periodic de medicul tau pe tot parcursul sarcinii, mai ales daca faci parte din grupul femeilor al caror astm se agraveaza in aceasta perioada.

 

Criza de astm poate afecta fatul?

Criza de astm, indiferent de durata ei, nu este niciodata fara consecinte pentru viitorul bebelus. Ea antreneaza un nivel scazut al oxigenului din organismul gravidei si al fatului. In cazul unei crize severe, nivelul oxigenului care ajunge la fat poate fi cu 30% mai redus. Organele sale, in plin proces de formare, au de suferit (in special creierul). Iata de ce este foarte important sa urmezi cu strictete indicatiile medicului si sa previi, pe cat posibil, declansarea acestor crize.

 

Alergia poate aparea in timpul sarcinii?

Alergia poate aparea la orice varsta, atunci cand exista un teren propice acesteia. Poti face alergie la un aliment la care, pana in momentul respectiv, nu ai reactionat negativ. Alergia se poate declansa ca urmare a luarii unui anumit medicament, a unei boli infectioase, a mutarii si chiar a sarcinii.

Daca alergia se manifesta violent (de exemplu, ti se umfla fata), apeleaza cat mai repede la un alergolog. Acesta iti va indica sa faci niste teste cutanate, fara pericol pentru fat, in vederea stabilirii alergenului. Daca reactia este una moderata, medicul va ameliora simptomele si va lua in calcul amanarea unui examen complet pana dupa nastere.






Alte articole recomandate:

Astmul pe timpul sarcinii

Simptomele astmului pot fi imbunatatite cu ajutorul medicamentatiei, Insa, in perioada de sarcina, a ...

Legatura  dintre alergie si astm

Astmul este o boala cronica care determina astuparea cailor respiratorii ale copilului. Adesea, ea ...

Alergiile alimentare la bebelusi

Organismul bebelusului este sensibil la diferiti factori, astfel alergiile sunt adesea intalnite. Pr ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77