No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cele mai cunoscute mituri despre sarcina

In Sarcina , adaugat in
(4/ 4)
Printeaza Articol

Cu siguranta ca imediat ce ai aflat ca esti gravida ai inceput sa rasfoiesti reviste si carti de specialitate, sa ceri sfatul prietenelor si rudelor, intr-un cuvant sa te informezi cat mai mult. Dar cate din sfaturile gasite pe forumuri sau aflate de la cunostinte sunt 100% realiste? Poate ca mama ta ti-a povestit cate ceva din ce stia ea, dar anii au trecut si medicina a evoluat. Prin urmare, ti-am pregatit o lista cu cele mai comune mituri tesute in jurul sarcinii.

Mit: Stresul din timpul sarcinii ii dauneaza copilului

Un nivel mediu de stres poate chiar sa influenteze pozitiv copilul: ii tonifica sistemul nervos si ii accelereaza dezvoltarea. Asa ca nu te ingrijora daca din cand in cand te enervezi sau esti preocupata de ceva atunci cand esti gravida: studiile arata ca majoritatea copiilor ai caror mame au trecut prin perioade de stres moderat inainte de nastere au o activitate de doua ori mai rapida a creierului si o dezvoltare mintala accentuata.

Mit: E indicat sa eviti dulciurile

Ei bine, exista o mare exceptie de la aceasta regula: ciocolata! Studiile au demonstrat ca gravidele care mananca zilnic ciocolata au copii ce la sase luni sunt mai curajosi si mai zambitori decat cei ai mamicilor care au stat departe de acest aliment. In plus, consumul de ciocolata reduce riscul ca in trimestrul al treilea sa suferi de tensiune arteriala ridicata.

Mit: Nu e bine sa faci sport in timpul sarcinii

Iti recomandam sa faci exercitii, ce-i drept mai usoare, pentru ca sportul este benefic pentru tine si pentru cel mic in acelasi timp. Copilul tau va avea un puls mai bun si mai multe sanse de a dezvolta un sistem cardiovascular sanatos. De asemenea, creierul copilului se dezvolta mai bine daca faci sport atunci cand esti insarcinata. Ai totusi grija sa respecti indicatiile primite de la medic si masurile de siguranta atunci cand faci efort.

Mit: Femeile insarcinate nu trebuie sa consume peste

Nimic mai neadevarat! Consumul de peste bogat in Omega3 si sarac in mercur actioneaza pozitiv asupra inteligentei copilului. Asa ca, daca doresti ca micutul tau sa aiba abilitati dezvoltate de comunicare si socializare, precum si un intelect bine dezvoltat, incearca sa mananci in timpul sarcinii si produse pe baza de peste.

Mit: Femeile trebuie sa aspire la sarcina ideala

Sarcina nu e neaparat experienta ideala pentru o femeie, ci un proces prin care fetusul se formeaza si se dezvolta pe parcursul celor 9 luni. Nu te gandi ca ar trebui sa te simti intr-un anumit fel, pentru ca fiecare om e unic si fiecare organism reactioneaza altfel. Important este sa accepti schimbarile prin care treci si sa te gandesti ca bebelusul tau va fi sanatos si fericit.

Mit: Fetusul este o masa inerta de tesuturi, iar burta ta un incubator

Inca din burta copilul tau este activ, reactioneaza la stimuli si se adapteaza la mediul in care traieste, pregatindu-se pentru viata din afara burticii tale. Tu insati ai o influenta pozitiva si puternica asupra sa inca din perioada sarcinii.

Mit: Trebuie sa te concentrezi asupra tuturor lucrurilor care pot merge prost in timpul sarcinii

Gandeste-te mai degraba la faptul ca multe lucruri din viata copilului tau vor merge bine datorita conditiilor pe care le-a avut in uter. Perioada prenatala este un adevarat izvor de sanatate pentru bebelusul tau.

Mit: Fetusul e inchis bine in uter si nu are tangente cu ce se intampla in afara acestuia

Bebelusul traieste la randul sau multe din experientele prin care treci tu: aerul pe care il respiri, mancarea pe care o consumi, substantele la care esti expusa – totul ajunge si la copil. Ai grija deci sa mananci sanatos, sa nu consumi alcool si sa nu fumezi, sa stai departe de produsele care contin chimicale periculoase.

Mit: Toate femeile se simt fericite in timpul sarcinii

Aproximativ 20% din viitoarele mamici au stari de depresie si anxietate. Depresia este deosebit de periculoasa in aceasta perioada, putand conduce la nastere prematura, asa ca ai grija de tine: daca observi ca nu reusesti sa treci peste starile de tristete si apatie, consulta un doctor.

Mit: Faptul ca luna in care se naste copilul il influenteaza este o prostie nefondata

Ai fi uimita sa afli ca de fapt perioada in care bebelusul tau se naste il va influenta din punct de vedere fizic si psihic. De exemplu, oamenii nascuti la sfarsitul verii sau inceputul toamnei sunt mai inalti si au oase mai groase, iar cei nascuti la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii au un risc cu 10% mai mare sa se imbolnaveasca de schizofrenie.

Mit: Sexul copilului se poate identifica doar la ecografie, metodele "babesti" nu sunt bune

Evident, de cele mai multe ori stiinta se dovedeste a fi cea mai sigura metoda, dar asta nu inseamna ca trebuie sa negam in totalitate observatiile empirice. Daca ai greturi puternice dimineata, sunt sanse mari sa nasti o fetita. Un apetit mare inclina balanta in favoarea nasterii unui baietel. Iar uneori intuitia viitoarei mamici se poate dovedi a fi corecta in aceasta privinta. Distreaza-te incercand sa ghicesti

Mit: Afectiuni precum obezitatea sau diabetul nu au legatura cu perioada prenatala

Bolile nu sunt influentate doar de stilul nostru de viata, ci si de cel al mamelor noastre. In cazul in care bebelusul se naste subponderal, este posibil ca mai tarziu sa aiba probleme cu functionarea vaselor de sange, asemenea fumatorilor. Fiecare kilogram in minus va duce la efecte comparabile cu cele produse de fumatul a cate 20 de tigari pe zi, timp de 4-5 ani.

Mit: Copii devin supraponderali doar din cauze genetice sau din cauza stilului de mancare, ceea ce se intampla in timpul sarcinii nu are legatura

Din pacate, femeile care se ingrasa excesiv pe durata sarcinii au un risc de patru ori mai mare sa aiba copii supraponderali. Cercetarile arata ca organismul are capacitatea de a procesa mult mai bine grasimile si carbohidratii in cazul bebelusilor nascuti de mame cu o greutate normala. Daca o mama a avut la prima nastere o greutate prea mare, iar la a doua s-a mentinut in forma, exista posibilitatea ca primul copil sa aiba probleme cu greutatea la randul sau, in timp ce al doilea va fi mult mai sanatos.






Alte articole recomandate:

Fertilitatea si mituri despre anticonceptionale

Despre anticonceptionale si efectele lor au vehiculat de-a lungul timpului numeroase zvonuri, aparan ...

Topul celor 10 mituri asociate sarcinii

Exista multe mituri despre ceea ce se intampla in sarcina. Iata insa cum cele mai frecvente dintre ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77