No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

9 lucruri de evitat in timpul sarcinii

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Stii deja foarte bine ca o viitoare mamica ar trebui sa stea departe de alcool si de tigari, sa faca efort moderat si sa nu se streseze prea tare. Pe lista neagra e necesar, insa, sa treci si cateva lucruri de care probabil nu stiai ca iti pot dauna in aceasta perioada.

Cu totii stim cat de asteptat este un copil in viata oricarei familii. Sarcina este o parte deosebita a vietii tale, insa reprezinta si o perioada in care este necesar sa ai foarte multa grija de corpul tau. Majoritatea regulilor de care ar trebui sa tina cont o viitoare mamica sunt arhicunoscute. Totusi, exista si activitati sau produse despre care e posibil sa nu fi avut habar ca sunt daunatoare in timpul sarcinii. Iti prezentam o lista cu cele 9 lucruri de care ar trebui sa te feresti atunci cand urmeaza sa ai un copil.

 

Ce sa nu faci in timpul sarcinii?

  1. Curatarea litierei pisicii

 

Fecalele pisicilor contin o toxina foarte periculoasa, numita toxoplasmoza. Aceasta poate dauna sarcinii, asa ca iti recomandam sa stai departe de litiera. Daca vrei sa fii sigura ca nu te paste niciun pericol in acest sens, ai grija la curatenia casei si incearca sa nu intri prea mult in contact cu pisica: chiar atunci cand nu e vorba de fecale, animalutul tau poate tranporta pe labute toxina si o poate imprastia prin intreaga casa.

 

  1. Delicatese si branzeturi moi

 

sarcina

Femeile insarcinate tind sa dezvolte un apetit mai mult decat sanatos, dar nu orice produs alimentar e recomandat in aceasta perioada. Stai departe de branzeturile moi si delicatesele pe baza de carne. Acestea contin o bacterie – listeria – care se poate dovedi a fi extrem de daunatoare. Ai grija sa consumi mancarea proaspata si sa nu reincalzesti produsele de care aminteam mai sus.

 

  1. Saltul la trambulina

 

Chiar daca pare o forma placuta de sport, nu o adopta in timpul sarcinii. Miscarile bruste si sariturile iti pot afecta organismul, iar o eventuala cazatura este extrem de periculoasa. Atunci cand esti insarcinata, centrul echilibrului se schimba, asa ca nu mai poti face cu usurinta aceleasi miscari pe care le faceai inainte.  Mai bine asteapta ca bebelusul tau sa se nasca si sa ajunga destul de mare incat sa folositi impreuna trambulina!

 

  1. Patura electrica

 

Chiar daca vrei sa te incalzesti, nu folosi o astfel de patura – electricitatea va influenta negativ dezvoltarea copilului. Campul electro-magnetic emanat atunci cand esti invelita va afecta bebelusul, asa ca nu risca si cumpara-ti mai degraba o patura obisnuita, dar destul de groasa.

 

  1. Dormitul pe spate

 

Somnul nu e intotdeauna foarte odihnitor atunci cand esti insarcinata, iar in afara de asta mai avem o veste: daca obisnuiai sa dormi pe spate sau pe burta e necesar sa iti schimbi pozitia pentru a nu ii face rau copilului. Dormi pe o parte, mai ales pe cea stanga, pentru a te asigura ca bebelusul primeste necesarul de sange. Dormitul pe spate iti va aduce dureri de mijloc, probleme digestive, respiratie ingreunata, tensiune scazuta si alte neplaceri.

 

  1. Baile fierbinti

 

gravida

Chiar daca suna relaxant si foarte tentant, iti recomandam sa eviti baile fierbinti. Acestea pot cauza hipertermie, ceea ce inseamna ca temperatura corpului creste prea mult si prea repede, acest lucru avand un  impact negativ asupra sarcinii. Prea mult timp petrecut la sauna sau in baie poate avea efectul unei febre puternice.

 

  1. Curatatul cuptorului

 

Nu iti sugeram sa ii lasi sotului tau toata treaba din casa, dar iti recomandam sa eviti anumite parti ale curateniei zilnice: stai departe de interiorul cuptorului, precum si de alte spatii care nu sunt destul de aerisite. Nu folosi produse chimice de curatat, nu zugravi si nu te expune la substante care pot dauna copilului. Ai grija ca fiecare camera sa fie bine aerisita.

 

  1. Schiatul si scufundarile

 

Desi sportul este benefic pentru tine si pentru copil, exista anumite restrictii. Ai grija sa nu faci prea mult efort si renunta la sporturile oarecum extreme. Schiatul poate conduce la cazaturi sau complicatii legate de altitudinea crescuta. Scufundatul poate cauza defecte la nastere sau probleme de sanatate ulterioare.

 

  1. Cofeina

 

Stai departe de suc, cafea, ceai si orice alt produs energizant. Cofeina poate duce la pierderea sarcinii sau la nasterea unui copil cu probleme. Bea multa apa si sucuri naturale, acest lucru ajutandu-te sa te simti odihnita si proaspata.






Alte articole recomandate:

Ce trebuie evitat in timpul sarcinii?

Principala preocupare a viitoarelor mamici este sanatatea bebelusului lor. Pentru a nu-l pune in per ...

Cum sa te descurci la serviciu daca esti insarcinata

Mersul la serviciu in perioada de sarcina poate fi dificil pentru unele viitoare mamici. Informeaza- ...

Femeia insarcinata si gripa

Gripa este poate cea mai periculoasa in sarcina. Este o boala infectioasa acuta, foarte contagioasa ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77