No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

6 alimente benefice pentru sarcina

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Vrei sa te hranesti sanatos in timpul sarcinii? Ai grija ca alimentele de mai jos sa nu lipseasca din alimentatia ta, astfel incat organismul sa beneficieze de valoarea lor nutritiva.

Inainte sa ramai insarcinata nu erai foarte atenta la ce mancai. Poate ca reuseai sa rezisti o zi intreaga cu o cafea si un pachet de biscuiti sau aveai momente cand rontaiai pe fuga ce gaseai prin frigider, fara sa te intrebi daca tot ceea ce consumi e sanatos. De cand ai aflat ca astepti un copil, lucrurile au inceput sa se schimbe: esti mult mai atenta si te gandesti de doua ori inainte sa mananci ceva: ii va face bine micutului tau? Iti va influenta pozitiv sarcina? Hrana ta devine si principala sursa din care bebelusul isi extrage elementele nutritive, asa ca este foarte important sa pastrezi un regim de viata sanatos.

Printre altele, in timpul sarcinii organismul tau are nevoie de proteine si calciu, vitale pentru dezvoltarea oaselor si tesuturilor celui mic. De asemenea, iti sunt necesare acidul folic si fierul. Iata o lista cu alimente care te vor ajuta sa fii in forma si sa ai o sarcina sanatoasa:

 

Cerealele integrale

Le poti consuma sub forma de cereale sau poti opta pentru tipurile de paine care le contin. Sunt o sursa de acid folic, fier si fibre. Obisnuieste-te sa consumi zilnic cereale: fulgi de ovaz la micul dejun, sandvisuri cu paine integrala la pranz, orez brun sau paste din grau seara.

 

Fasolea

Poti folosi sortimente variate de fasole (fasole verde, fasole rosie, alba, linte ) in alimentatie: ai posibilitatea sa le gatesti sub forma de supa, sa le servesti cu sos de rosii sau sa le combini cu salate si paste. Fasolea nu este doar delicioasa si hranitoare, ci si foarte sanatoasa. Iti asigura o parte importanta din fibrele, proteinele, fierul, calciul si zincul de care ai nevoie.

gravida_la_masa1

Somonul

Este o sursa importanta de Omega 3, acest element avand un rol foarte important in dezvoltarea creierului si a vederii celui mic. De asemenea, somonul contine vitamina B si proteine. In comparatie cu alte tipuri de peste, nu are un continut foarte ridicat de mercur. Il poti pregati la gratar sau il poti pune intr-o salata. Pentru a evita expunerea la mercur, nu consuma mai mult de 350 de grame de somon pe saptamana.

 

Ouale

Contin proteine si asigura amino-acizii de care aveti nevoie atat tu, cat si bebelusul. Contin peste 12 vitamine si minerale. Totusi, mare atentie la cum le mananci: evita sa le consumi daca nu sunt bine facute sau sunt crude!

 

Fructele de padure

Afinele, zmeura si murele sunt delicioase si sanatoase. Le poti servi ca atare sau le poti pregati cu clatite, cereale sau prajituri. Fructele de padure sunt pline de vitamina C, potasiu, acid folic si fibre.

 

Iaurtul degresat

O cana de iaurt simplu, fara grasimi, contine mai mult calciu decat laptele si iti asigura proteine. Nu iti recomandam iaurtul cu arome, deoarece acesta contine zahar. Il poti manca cu fructe sau cu cereale, iar rezultatul e delicios!






Alte articole recomandate:

Alimentatia in sarcina

Alimentatia corecta este esentiala in sarcina, deoarece influenteaza cresterea si dezvoltarea norm ...

Alimentatia viitoarei mamici

Ceea ce mananci atunci cand incerci sa ramai insarcinata este la fel de important ca hrana din timpu ...

Alimentatia in sarcina si efectele asupra copilului

O alimentatie sanatoasa a mamei este fundamentala pentru cresterea si dezvoltarea bebelusului. Acest ...


Tu ce zici?
crisinica
crisinica

Recomand tuturor gravidutelor... Rodia- fructul minune in sarcina.

2012-02-07 la 11:27

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77