No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Viata dupa divort: adaptarea copilului la noua situatie

In Psihologie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Dupa divort este foarte important sa nu ne neglijam pe noi insine, refugiindu-ne in spatele rolului de parinte "ca si cum doar aceasta menire ne-a mai ramas pe pamant". Constientizarea si asumarea acestor nevoi tine de fiecare in parte, de capacitatea de auto-analiza, auto-cunoastere si iubire de sine.

Aceasta este o "problemtica" a adultilor neimpartasita de copil... Pentru copii esti TATA sau MAMA, mai putin sau chiar deloc barbat sau femeie. Asa se poate explica de exemplu reactia de respingere (repulsie chiar) a copilului fata de erotismul din viata parintilor.

Odata asumata nevoia, odata gasit partenerul, ar fi bine sa stii cateva lucruri vis a vis de posibilele reactii pe care le poate avea copilul tau de "noul parinte". Astfel poti preintampina anumite complicatii si chiar intelege mai bine reactiile copilului.

 

Copilul manifesta antipatie

Aceasta  se poate naste fie din frica de a nu pierde afectiunea si atentia pe care i-o acorda mama (apare competitia), fie din faptul ca nu il place pe adult sau din faptul ca il compara pe acesta cu parintele biologic de care este inca atasat (concurenta sau comparatie).

Nu incerca sa fortezi copilul in a-l accepta brusc pe noul parinte sau de a-l obliga sa-l recunoasca pe acesta ca mama/tata impotriva vointei si sentimentelor lui! Familiarizarea cu acesta este obligatoriu sa se faca gradat, iar impunerea de reguli se va face dupa ce exista atasamentul copilului fata de tatal vitreg.

 

Copilul este rezervat

Rezerva se poate naste din teama de necunoscut, timiditate. Adesea acest comportament distant este insotit de dorinta nemanifesta direct (decat la nivel de intentie, orientarea facandu-se gradat, in ritmul propriu copilului d-voastra). Pe masura ce copilul se va apropia si se va convinge ca adultul este cumsecade, distantarea dispare de la sine. Copii se dovedesc foarte afectuosi si deschisi, insa in ritm si proportii variate, tipice fiecaruia dintre ei.

Nu il forta pe copil sa se adapteze el la noua viata de familie: apropie-te de el, explica-i pe intelesul lui si ajuta-l sa inteleaga noua conjunctura.


Copilul poate fi gata sa accepte noul membru al familiei

Acceptarea noului venit ca are loc in special la o varsta la care copilul nu are inca o imagine materna/paterna constituita.

Este foarte important ca intr-o astfel de etapa de dezvoltare a copilului regulile sa fie clare, interactiunea cu parintele biologic sa fie constanta, intr-un program fix, clar pentru a se evita eventualele confuzii.

 

parinti


Copilul poate intelege cine este noul venit

Uneori ai spune "cu cat copilul este mai mare cu atat intelege mai bine si mai repede". In multe din cazuri poate fi adevarat, insa exista si exceptii, prin urmare ca parinte este bine sa fiti deschisi la orice.

Fii rezervat in ceea ce priveste asteptarile tocmai pentru a te asigura de maxima receptivitate si flexibilitate fata de dificultatile de acomodare ce pot sa apara.

Este important ca si parinti sau ca nou parinte sa iti poti gestiona latura pulsionala pentru a castiga in obiectivitate. Orgoliile, nervii, razbunarile nu au ce cauta intre voi. Cel mai intelept "cedeaza" primul.





Tags: Divortul parintilor


Alte articole recomandate:

Impactul divortului asupra copiilor

Statisticile arata ca jumatate din casnicii sfarsesc printr-un divort, si acesta atrage dupa sine o ...

Sfaturi sa alini supararea cauzata de divort copilului tau

Divorturile sunt suparatoare pentru familie, din toate punctele de vedere: fizic, emotional si finan ...

Copiii si divortul

Ajuta copilul sa treaca cu bine peste o despartire sau un divort fara traume, tristete sau furie. Ci ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77