No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cele mai potrivite pozitii pentru nastere

In Nastere , adaugat in
(4/ 1)
Printeaza Articol

Cea mai buna pozitia de a naste este cea in care te simti cel mai bine, care iti este cea mai confortabila. Poti incerca diferite pozitii in acel moment, iar inainte de nasterea propriu-zisa, iata cateva informatii despre avantajele si inconvenientele diverselor pozitii:

Intinsa pe spate


Avantaje


Aceasta pozitie faciliteaza accesul la perineu. Moasa poate sa supravegheze si chiar sa masaze zona,  in vederea unei nasteri mai usoare. Ritmul cardiac al bebelusului poate fi mereu monitorizat.


Inconveniente

 

momentul_nasterii

Greutatea uterului se resimte in zona lombara si in cea a coccisului, de unde si durerile puternice resimtite la rinichi. De altfel, vasele de sange, cu precadere vena cava, au de suferit. Prin urmare, vei avea mai putin oxigen si chiar senzatie de lesin. Osul care face legatura intre coloana si bazin are si el de suportat greutatea uterului.


Sfat


Aceasta pozitie este recomandata daca bebelusul manifesta cel mai mic semn de suferinta. Este si cea mai intalnita pozitie in momentul expulziei, dar acest lucru nu inseamna ca este si cea mai potrivita pe toata durata travaliului.


Intinsa pe o parte


Pentru un plus de confort, poti sa-ti indoi piciorul, apropiindu-l de piept si sa-l ridici usor cu ajutorul unei perne.


Avantaje


Intinsa pe partea stanga, inlaturi presiunea de pe vena cava: atat tu, cat si bebelusul care sta sa se nasca va veti oxigena mai bine. O alta posibilitate este sa te pozitionezi pe partea opusa celei in care e pozitionat spatele fatului. Astfel, capul micutului nu se va mai sprijini pe coccisul tau, iar coloana nu va resimti o presiune atat de mare la fiecare contractie. Pozitia poate fi de ajutor femeilor care aleg sa nasca fara peridurala.


Dezavantaje


La drept vorbind, nu prea se poate vorbi de inconveniente. Pozitia nu impiedica monitorizarea fatului, punerea unei eventuale perfuzii si nici posibilitatea realizarii masajelor in zona rinichilor, in timpul contractiilor.


Sfat


Nu ezita sa incerci aceasta pozitie inca de la inceputul travaliului si chiar sa revii la ea in momentul expulziei. Multe femei o gasesc foarte comoda si se simt in siguranta: stand adunata, te vei simti mai putin vulnerabila.


Asezata pe minge

 

asezata pe minge
Poti sa te asezi pe minge ca cea din sala de gimnastica, sa te sprijini cu mainile de pat si sa efectuezi miscari circulare pentru bazin.


Avantaje


Mingea este ideala pentru masajul perineului si pentru destinderea acestuia. Mai mult, te va antrena intr-un fel de dans, care il va ajuta pe fat sa coboare. Apleaca-te in fata, pentru a reduce presiunea din zona lombara.


Inconveniente


Daca te confrunti cu un exces de kilograme sau nu te simti confortabil stand pe minge, mai bine opteaza pentru o alta pozitie. Este foarte usor sa-ti pierzi echilibrul.


Sfat


Pozitia este pe placul celor care simt ca nu mai pot sta intinse. Asezata pe minge sau pe scaun, te poti odihni, fara sa renunti in totalitate la pozitia verticala.


Intinsa, dar ghemuita


Daca este nevoie, sprijina-te de pat cu ajutorul bratelor. Aseaza o perne sub fese, pentru cazul in cazul in care te dezechilibrezi.


Avantaje


Pozitia cumuleaza avantajele pozitiilor descrise mai sus (intinsa si asezata). In plus, permite departarea picioarelor. Musculatura picioarelor exercita o contrapresiune care duce la cresterea fortei de expulzie.


Inconveniente


Mare atentie! Pozitia solicita foarte mult perineul. Daca aceasta zona nu e supla sau suferi din cauza edemelor, mai bine renunta si opteaza pentru alta. In caz contrar, risti sa se produca rupturi.


Sfat


Daca vrei sa nasti in pozitie ghemuita, pregateste-te cu seriozitate. In timpul sarcinii, fa regulat exercitii de pedalat, intinsa pe spate, pentru a nu intampina probleme articulare.






Alte articole recomandate:

Pozitii utile in perioada travaliului

Pozitia verticala in timpul nasterii este mult mai indicata decat cea orizontala in pat. Cand vine m ...

Pozitii recomandate pentru alaptare

Cand vine vorba de pozitiile de alaptat, cele doua lucruri care conteaza cu adevarat sunt sa te simt ...

Pozitii de nastere

Exista o multitudine de pozitii de travaliu care te vor ajuta sa ai o nastere mai usoara si rapida. ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77