No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

3 semne care anunta travaliul

In Nastere , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Pe masura ce sarcina avanseaza, orice viitoare mamica incepe sa se gandeasca din ce in ce mai mult la momentul nasterii. Pentru a fi sigura ca nu ajungi nici prea devreme, nici prea tarziu la spital, afla mai multe despre cele trei semne care iti anunta inceperea travaliului.

Contractiile devin dureroase

Semnele care prevestesc intrarea in travaliu sunt uneori usor de confundat cu alte simptome ale sarcinii, mai precis cu contractiile false. Acestea variaza ca intensitate, dar nu sunt la fel de puternice precum cele reale, care se amplifica pe parcursul travaliului. Atunci cand esti aproape de data la care urmeaza sa nasti, vei observa ca incepi sa simti dureri usoare, care iti provoaca mai degraba disconfort decat suferinta. Contractiile adevarate sunt dureroase si ajung sa fie din ce in ce mai puternice.

 

Contractiile se repeta cu putere si sunt tot mai persistente

O sa observi ca durerile se repeta la anumite intervale, iar indicat ar fi sa incerci sa masori durata dintre ele cu ajutorul unui ceas: in cazul in care contractiile se succed la fiecare 5-7 minute, timp de cel putin o ora, iar fiecare e mai dureroasa decat cealalta, ai inceput travaliul. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa te grabesti spre spital, pentru ca totul depinde de mai multi factori. In general, daca e vorba de prima ta nastere, ia legatura cu medicul atunci cand observi ca ai contractii la fiecare 5 minute. In cazul in care nu este primul copil, poti sa te adresezi doctorului chiar din momentul in cafre contractiile se succed odata la 15 minute. A doua nastere este de obicei mai rapida decat a fost prima, asa ca nu trebuie sa astepti prea mult atunci cand simti ca e timpul sa aduci bebelusul pe lume.

Inainte de a pleca spre spital, suna-ti doctorul si explica-i ce simti, daca esti dilatata si daca ai contractii dese – nu uita sa ii specifici si cat de dese. Daca medicul iti spune ca nu este nevoie inca sa mergi la maternitate, incearca sa fii cat mai calma: atunci cand te relaxezi, muschii nu mai stau atat de incordati, iar durerea este mai mica si travaliul mai rapid si usor.

 

Ti se rupe apa

Vei observa scurgerea unui lichid, care poate fi abundent sau doar sub forma unui firicel, ambele variante semnificand faptul ca membranele s-au rupt si ai intrat in travaliu. Nu confunda aceasta scurgere cu urina, mai ales ca in ultimele luni ale sarcinii copilul iti preseaza vezica si ai tendinta sa urinezi uneori fara sa te poti controla. Cum poti diferentia lichidul amniotic de urina? Pune un tampon si verifica daca acesta se umple de lichid – in acest caz cu siguranta e vorba de ruperea apei. Nu este nevoie ca in acelasi moment sa inceapa si contractiile, dar asta nu inseamna ca nu esti pe punctul de a naste. Ia legatura cat mai rapid cu ginecologul si anunta-l ca ti s-a rupt apa – pregateste-te sa ii raspunzi la anumite intrebari, cum ar fi cea legata de culoarea lichidului amniotic.

 

Semne ca in maxim 48 de ore este posibil sa nasti:

Ai stomacul deranjat - diareea este modalitatea prin care organismul se goleste, pentru a pregati uterul sa se contracte cat mai usor. De asemenea, este posibil sa ai indigestie si sa vomiti.

Simti ca burta "a coborat" - capul bebelusului se indreapta spre pelvis, micutul tau pregatindu-se sa iasa.

Te simti foarte energica - desi esti epuizata, instinctul iti spune sa iti folosesti toata energia pentru a termina treburile pe care le mai ai de facut. Incearca totusi sa iti pastrezi aceasta energie pentru travaliu, vei avea nevoie.






Alte articole recomandate:

Cauze de inducere a travaliului

In timpul sarcinii pot aparea anumite probleme (preeclampsie, hipotrofie, sangerari vaginale, depasi ...

5 sfaturi pentru un travaliu usor

Organismul fiecarei femei reactioneaza diferit insa durerile travaliului pot fi calmate in mod asema ...

Cat dureaza un travaliu normal?

Te pregatesti mental pentru nastere? Iata un ghid al informatii pentru etapa travaliului ce contine ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77