No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cresterea fertilitatii – sfaturi pentru a ramane insarcinata

In Conceptie si fertilitate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Majoritatea dintre noi consideram fertilitatea o stare de normalitate. Cu eforturile si presiunile impuse asupra trupurilor noastre prin stilul de viata contemporan - agitat si de multe ori nesanatos - nu este de mirare faptul ca un sfert din cuplurile care isi doresc sa devina parinti au probleme in acest sens. Din fericire exista mai multe metode naturale pentru a stimula sansele de a ramane gravida!

Perioada fertila si conceptia

Conceptia, inceputul vietii, are loc atunci cand o celula de sperma de la partenerul de sex masculin fertilizeaza un ovul de la partenerul de sex feminine, iar acesta devine un embrion. Acest lucru are loc intr-unul din tuburile falopiene ale femeii, cu conditia ca embrionul sa fie apoi transportat la nivelul uterului pentru implantare. Poate suna simplu, dar procesul cere "reglaje" fine si delicate din punct de vedere biologic. Un ovul trebuie sa fie eliberat in mod regulat in fiecare luna din ovar, proces care poate continua numai in cazul in care o serie de evenimente hormonale complicate au loc fara interferente. Acest ovul apoi trebuie sa fie capabil sa se deplaseze liber de-a lungul unui tub uterin deblocat unde sa poata fi fecundat de un spermatozoid, ulterior ajungand in uter. Spermatozoizii trebuie sa fie sanatosi, mobili si numerosi, desi numai unul va patrunde in cele din urma in ou si va forma un embrion cu acesta. Mucoasa uterina trebuie sa fie, de asemenea, receptiva la embrion, astfel incat el sa se poate incorpora in cadrul acesteia si sa inceapa producerea hormonilor necesari pentru a mentine sarcina ulterior.

Aceste componente sensibile, dar esentiale ale fertilitatii pot fi usor deranjate de o serie de factori nefavorabili. Multe, cu toate acestea, sunt sub controlul tau.

 

Inainte de a incepe...

Este simplu sa te asiguri ca vei tine cont de conditiile necesare pentru a procrea un copil sanatos. Din acest motiv este indicata asa numita "protectie preconceptuala" cel putin trei luni inainte de a incerca conceperea unui copil. Este nevoie de planificare, deoarece, momentul cel mai vulnerabil pentru copil este in primele zile si saptamani de viata, iar masurile luate inainte de sarcina pot oferi gradul necesar de protectie.

Ia suplimente de acid folic in mod regulat

O doza zilnica de 0,4 mg de acid folic (vitamina B9 sau folat) reduce riscul de aparitie a malformatiilor congenitale, ca spina bifida sau despicatura labiala.

Imunitatea impotriva rubeolei

Majoritatea femeilor au fost imunizate impotriva rubeolei, ca parte a programului de imunizare pentru copii sau in timp ce erau la scoala, dar aceasta imunizare ar fi putut sa dispara si - in unele cazuri - vaccinarea nu da rezultate. Deoarece rubeola poate afecta serios vederea si auzul bebelusului si poate cauza defecte ale creierului si inimii atunci cand apare in primele patru luni ale sarcinii, se recomanda ca orice femeie care nu este sigura de imunitatea ei sa fie testata si, daca este necesar, si vaccinata cu cel putin trei luni inainte de a concepe un copil.

E timpul sa-ti reconsideri stilul de viata

Orice probleme ati putea avea din perspectiva unui cuplu care planifica o familie, este cel mai bine sa le abordati inainte de inceperea sarcinii. Acest lucru inseamna ca orice riscuri de mediu sau de stil de viata, orice conditii mostenite sau orice griji cu privire la medicamentele consumate, precum si bolile cu transmitere sexuala sa poata fi puse in perspectiva.

- discuta cu medicul tau inainte de planificarea unui copil daca suferi de orice problema de lunga durata
- asteapta timp de trei luni dupa intreruperea administrarii anticonceptionalelor inainte de a incerca sa ai un copil
- renunta la fumat
- diminueaza consumul de alcool
- apeleaza la o consiliere genetica in cazul in care o tulburare mostenita exista in una dintre familii.

 

cuplu tanar

 

Cum poate fi stimulata fertilitatea in mod natural?

Este nevoie, in medie, de o perioada de intre un an si 18 luni de incercari pentru a concepe.

Cu toate acestea, pentru cei care sunt nerabdatori sau agitati atunci cand sarcina nu se intampla imediat, dar si pentru toti cei care amana ajutorul medical dupa trecerea duratei de timp, exista o serie de factori care trebuie luati in considerare pentru a ajuta la stimularea fertilitatii in mod natural.

Varsta

In timp ce maternitatea tarzie este recomandata, inaintarea in varsta diminueaza fertilitatea. Acest lucru este valabil atat pentru barbati, cat si pentru femei. In cazul femeilor, specialistii au remarcat faptul ca toate ovulele eliberate din ovare se  afla acolo inca de la nastere. Odata cu inaintarea in varsta exista o reducere progresiva a cantitatii si a calitatii acestor oua si acest lucru afecteaza fertilitatea, care incepe sa scada in mod semnificativ dupa varsta de 35 de ani. Chiar daca barbatii sunt capabili sa devina tati pana la 70 de ani, majoritatea celor de peste 55 se confrunta cu o reducere treptata a cantitatii de sperma si productiei de testosterone. Odata cu varsta, creste si proportia barbatilor cu disfunctie erectila. Prin urmare, este recomandabil sa nu amanati prea mult timp daca sunteti ingrijorati cu privire la fertilitate.

Dragostea

Cat de des faci sex este un alt factor critic in fertilitate. In cazul in care frecventa este mai mica de o data pe saptamana, sansele de sarcina sunt foarte mult reduse. De asemenea, sexul trebuie sa implice penetrarea vaginala profunda pentru a se asigura ca spermatozoizii sunt depozitati in apropierea colului uterin sau chiar pe acesta. Momentul este de asemenea important. Fertilizarea se poate intampla numai daca actul amoros are loc in apropierea momentului ovulatiei. Ovulul este eliberat cu 14 zile inainte de prima zi a urmatoarului ciclu (in cazul in care ciclul este regulat) si supravietuieste timp de pana la 24 de ore. Spermatozoizii supravietuiesc timp de doua pana la patru zile in interiorul corpului unei femei si sunt mai numerosi in cazul in care barbatul face dragoste in fiecare zi, astfel incat sexul in fiecare zi din a 11-a pana in a 16-a zi a ciclului va maximiza fertilitatea.

Evitarea alcoolului

Excesul de alcool poate provoca impotenta si un numar redus de spermatozoizi la barbati, in timp ce creste riscul de infertilitate si avort spontan la femei. Renuntarea la alcool cu cel putin patru luni inainte de conceptie este recomandata.

Renuntarea la fumat

Fumul de tigara este toxic atat pentru ovul si sperma, cat si pentru embrionul in dezvoltare in timpul sarcinii. Nocivitatea sa este dovedita prin faptul ca fumatorilor le este necesar un timp cu aproximativ 30 de procente mai indelungat pentru a concepe decat nefumatorilor si au sanse mai reduse de succes in tratamente pentru fertilizarea in vitro, daca aceasta e necesara - asa incat mai bine renunti la fumat acum, decat mai tarziu!

Dieta

O dieta sanatoasa trebuie inceputa cu cel putin patru luni inainte de incerca sa concepeti pentru a detoxifia organismul si a corecta orice deficiente nutritionale. Sunt indicate grasimi nesaturate, peste gras, alimente bogate in fibre , complex de carbohidrati si soia nemodificata genetic. Eliminarea bauturilor care contin cofeina, a tuturor stimulentelor si a zaharului rafinat este recomandata. Ceaiurile de plante, apa de izvor si sucurile de fructe diluate sunt mai bune.

Suplimentele de vitamine si minerale

Administrarea de acid folic e bine sa fie insotita de zinc (30 mg pe zi), seleniu (100 mcg pe zi), acizi grasi esentiali sub forma de ulei de in (1000 mg pe zi) si vitamina B complex alaturi de dieta. Vitaminele E, C, A si fierul sunt utile. Pare mult, dar este suficienta administrarea unui singur fel de supliment cu multivitamine si minerale concepute special pentru sarcina.

Exercitiile fizice

Exercitiile regulate moderate confera multe beneficii sanatatii. Cu toate acestea, amintiti-va ca exercitiile excesive si pielea stransa in pantaloni scurti de nylon pot reduce fertilitatea masculina, in timp ce sesiunile de ciclism pot provoca ocazional impotenta temporara.

Evitarea stresului

Prea mult stres poate diminua, fara indoiala, nivelurile de hormon sexual si poate afecta normalitatea ciclului menstrual. Imposibilitatea de a concepe se poate amplifica, conducand la tensiune si la mai mult stres. Incearca sa identifici si sa eviti orice surse evidente de stres si discuta cu medicul daca grijile privind infertilitatea sunt coplesitoare.

Controlul greutatii

Supraponderalitatea, precum si greutatea mult prea scazuta pot afecta grav fertilitatea. De asemenea, schimbarea calitativa sau cantitativa in dieta atunci cand a inceput sarcina ar putea fi daunatoare pentru mama si copil, asa ca incearca sa te asiguri ca greutatea este in intervalul ideal pentru inaltimea ta inainte de a ramane gravida.

 

Cum poti sti daca esti la ovulatie?

Ovulatia este destul de previzibila, daca ciclul menstrual e regulat, dar, stiind ca se intampla cu 14 zile inainte de perioada urmatoare, este inutil in cazul in care ciclul nu este regulat. Poti ajusta calendarul de dragoste prin angajarea uneia dintre urmatoarele trei metode de a descoperi, daca sunteti la ovulatie.

Metoda temperaturii

O usoara crestere a temperaturii poate confirma faptul ca ovulatia a avut loc, desi nu se poate prezice in avans. Termometrele electronice digitale iti permit sa monitorizezi temperatura luata la prima ora a diminetii, pe o perioada de timp, astfel incat sexul poate fi planificat la momentul potrivit in cicluri de viitor.

Metoda mucusului cervical

Atunci cand o femeie este fertila ea se va simti mai umeda vaginal si poate testa cu degetele ei cum se schimba mucusul de la uscat, plin de cocoloase si lipicios la apos, clar si foarte elastic. Aceasta situatie dureaza numai doua sau trei zile in fiecare luna si aceasta este perioada de timp pentru a planifica partidele de sex.

Teste de ovulatie

Aceste kituri pot fi cumparate din farmacii si masoara o crestere a hormonului intr-o proba de urina devreme dimineata. O schimbare de culoare a benzii indica o crestere a hormonului si prezice ovulatia in urmatoarele 24 pana la 36 ore, timp in care actul sexual ar trebui sa aiba loc.

 

Consultarea unui medic

Medicul de familie poate oferi consiliere cu privire la orice medicament pe care il iei regulat, mai ales ca unele pot reduce fertilitatea sau au un efect potential daunator asupra unui embrion si toate sunt cel mai bine de evitat daca e posibil atunci cand se planifica conceptia. Cuplurile care au peste 30 de ani, atunci cand fertilitatea in mod natural incepe sa scada, pot solicita sfaturi de la medicul lor mai devreme, mai degraba decat mai tarziu.

Majoritatea clinicilor de planificare familiala ofera o gama completa de teste de baza pentru a descoperi de ce nu se poate concepe. Este de multe ori sugerat faptul ca un cuplu ar trebui sa incerce sa comceapa un copil timp de cel putin 18 luni inainte de a se gandi la testarea fertilitatii. Totusi, in cupluri mai in varsta ar putea fi indicata verificarea dupa un an sau chiar mai devreme, deoarece timpul nu este de partea lor si sansele de reusita ale conceptiei, fie fizice sau prin tratamente de fertilitate scad in mod constant. Multe dintre tratamentele pentru fertilitate, cum ar fi chirurgia trompelor uterine sau inducerea ovulatiei pot fi luate in considerare.

Succes in planurile de a incepe o familie, si orice ar fi, bucurati-va de practica!





Tags: Perioada fertila , Perioada de ovulatie , Probleme de fertilitate , Tratamente naturiste pentru fertilitate


Alte articole recomandate:

Despre perioada de ovulatie si primele semne de sarcina

Iti doresti foarte mult sa ramai insarcinata, dar uneori trec lunile si copilul se lasa asteptat? N ...

16 sfaturi ca sa ramai insarcinata

O sarcina planificata depinde de perfectiunea echilibrului hormonal, de moment si, in unele cazuri, ...

Identifica simptomele din perioada fertila!

Ovulatia este procesul prin care corpul elibereaza unul sau mai multe ovule din ovar. Daca incerci ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77