No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

16 sfaturi ca sa ramai insarcinata

In Conceptie si fertilitate , adaugat in
(5/ 3)
Printeaza Articol

O sarcina planificata depinde de perfectiunea echilibrului hormonal, de moment si, in unele cazuri, de noroc. Inclinarea balantei in favoarea ta poate fi determinata prin modul in care urmezi aceste cateva sfaturi utile privind imbunatatirea fertilitatii tale si a partenerului tau, informatii importante privind calendarul, precum si alte lucruri care determina maximizarea efectului in atingerea scopului tau.

1. Intreaba medicul

Inainte sa iei o decizie cu privire la orice proiect, este intotdeauna important sa te asiguri ca ai toate informatiile necesare. Uneori este cel mai bine sa faci o programare la medic daca simti ca, datorita unor probleme de sanatate mai vechi, poate fi dificil sa ramai insarcinata.

Problemele cu ciclul (prea lungi, prea scurte, neregulate sau abundente) ar trebui discutate cu medicul, care poate verifica un dezechilibru hormonal. De asemenea, poti discuta cu parintii tai pentru a afla daca au avut dificultati in conceperea ta sau a fratilor tai, deoarece complicatiile de reproducere pot fi mostenite. In cele din urma, poti sa afli daca tu sau partenerul tau ati contractat vreodata boli cu transmitere sexuala, deoarece unele dintre acestea pot duce la infertilitate daca sunt netratate.

 

2. Urmareste ciclurile

Sa stii cand esti fertila este extrem de important pentru planificarea sarcinii. Acest lucru te poate ajuta sa faci eforturi pentru a ramane gravida. Stiind in ce zi ai ovulatie iti permite sa identifici momentul optim pentru conceptie. Perioada de fertilitate e de cinci zile inaintea ovulatiei. Pentru majoritatea femeilor, acestea sunt zilele 9 pana la 14 de la inceputul ciclului menstrual. Ia in considerare prima zi a fluxului complet drept "ziua 1" a ciclului menstrual. Cel mai bine este sa urmaresti ciclurile tale pentru minim trei luni, astfel incat sa poti face o medie.

Cel mai rapid mod de a obtine o estimare pentru data ovulatiei este sa scazi 14 zile de la ciclu, asa ca - daca ai un ciclu de 28 de zile - vei deduce a 14-a zi. Dar cel mai simplu mod prin care poti sa faci asta este sa folosesti calculatorul de ovulatie.

 

3. Fa sex in zilele fertile

Ovulul poate trai in tractul reproductiv feminin pentru aproximativ 36 de ore. Spermatozoizii pot supravietui timp de maxim cinci zile dupa ce au fost ejaculati. Pentru a maximiza sansele, este mai bine sa faci sex in fiecare dintre cele cinci zile dinaintea ovulatiei. Acest lucru creste sansele de a deveni gravida, deoarece vei avea construit un stoc bun de sperma viabila care se afla aproape de ovul pentru ca spermatozoizii au avut timp sa inoate catre zona de fertilizare.

 

4. Cauta semnele de fertilitate

Iti cunosti cel mai bine corpul si probabil ca esti constienta de micile schimbari din corpul tau atunci cand treci prin etapele fiecarui ciclu menstrual. Exista trei modalitati principale pentru a monitoriza semnele tale naturale de fertilitate. Acestea sunt:

• temperatura corpului

• pozitia colului uterin

• mucusul cervical.

Temperatura corpului atunci cand este inactiv, adica la repaus, creste si scade pe parcursul etapelor ciclului menstrual. Ea va creste, de obicei, in ziua ovulatiei si se va mentine pana la urmatorul ciclu.

Deoarece in timpul ciclului colul uterin isi va schimba pozitia, monitorizarea sa poate fi o metoda importanta de a afla zilele fertile. Acest lucru poate fi realizat prin introducerea degetului in vagin, pentru a vedea daca se simte mult mai in spate sau mai jos sau dimpotriva. La inceputul ciclului si dupa ovulatie, colul este intr-o pozitie mai joasa. Acesta se ridica la pozitia cea mai inalta chiar inainte de ovulatie si in timpul ei. 
Monitorizarea secretiei vaginale poate fi o modalitate buna de monitorizare a ciclului menstrual. Consistenta si culoarea pot oferi un indiciu util daca sunteti la ovulatie sau nu. In ziua imediat urmatoare menstruatiei, cele mai multe femei nu vor detecta mucus. Acest lucru se va schimba odata ce te apropii de ovulatie, cand mucusul este ca albusul de ou, umed si alunecos.

 

5. Investeste intr-un test

Descifrarea celor mai fertile zile folosind doar propriul calendar de ciclu te poate face sa pierzi cea mai buna oportunitate. Uneori poate fi necesar un pic de ajutor. Acest lucru se face prin detectarea unui hormon, al carui nivel creste atunci cand ovulatia e iminenta.

Chiturile de ovulatie pot fi cumparate din farmacii si nu numai. Sunt utilizate pentru a testa nivelul de hormoni din urina. Atunci cand cumperi un chit, poti testa doar cateva zile consecutiv, nu neaparat in ​​fiecare zi a lunii. Iata cateva linii directoare.

• In cazul in care ai ciclu la 26 de zile, fa testarea din a noua zi dupa inceperea menstruatiei.

• In cazul in care ai ciclu la 27 de zile, incepe testarea in a zecea zi dupa prima zi a menstruatiei.

• In cazul in care ai ciclu la 28 de zile distanta, incepe testarea in ziua a 11-a dupa inceperea menstruatiei.

Exista pareri care recomanda testul dimineata sau dupa-amiaza. Dar incearca sa-l faci la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi.

16-sfaturi-ca-sa-ramai-insarcinata

 

6. Ia acid folic

Sa iei acid folic este important dupa ce esti gravida, insa el poate imbunatati, de asemenea, sansele de a deveni gravida. Aceasta importanta vitamina B micsoreaza sansele de complicatii ale ovulatiei, reducand astfel infertilitatea.

Aportul de acid folic zilnic recomandat pentru toate femeile de varsta fertila este de cel putin 400 de micrograme, aceasta creste pana la 600 pana la 800mcg in timpul sarcinii. Legumele cu frunze verzi sunt pline de acid folic.

 

7. Mananca sanatos

Asigura-te ca organismul tau ofera un loc sanatos unde copilul tau sa creasca si sa se dezvolte armonios. Este evident ca sansele de a deveni gravida pot creste ca urmare a unui regim alimentar echilibrat.  Asigura-te ca incluzi un curcubeu de alimente in dieta ta (astfel asiguri vitaminele necesare: foarte importante sunt vitaminele A si B12).

 

8. Incearca sa te relaxezi

Dorinta de a avea un copil poate deveni extrem de stresanta, mai ales atunci cand dureaza mai mult decat te astepti. Indoieli neplacute si sentimente de esec se pot infiltra in psihicul tau, te pot stresa, enerva si chiar deprima. Aceste sentimente nu sunt bune pentru fertilitate: cand hormonul stresului concureaza cu progesteronul, primul castiga intotdeauna, iar fara progesteron suficient, un ovul fecundat nu poate fi mentinut. Ofera-ti timp pentru tine, relaxeaza-te!

 

9. Nu mai incerca

Cu toate procesele de planificare si stresul de a ramane gravida, viata ta poate semana cu o operatiune militara. Multe cupluri nu reusesc instantaneu: timpul mediu pentru un cuplu de a concepe este de regula cam sase luni. Asadar, exista momente in care trebuie sa iei o pauza, apoi sa permiti lucrurilor sa ia cursul lor normal. Acest lucru poate fi mult mai placut, fara anxietate, care poate fi un factor limitator pentru sarcina la care speri, poate duce la stres si poate dauna relatiei.

 

10. Orgasme

Orgasmul masculin este esential pentru ca o sarcina sa apara. Dar ce se poate spune despre orgasmul feminin? In prezent, cercetarea este deschisa pentru a stabili daca orgasmul feminin ajuta la imbunatatirea caii pentru materialul seminal.

Studii anterioare au teoretizat ca orgasmul feminin determina colul uterin sa canalizeze sperma spre uter. In anii 1950, coloranti radioactivi au fost folositi pentru a vedea daca acest lucru este adevarat. "Teoria" a fost infirmata. Deci, distreaza-te cat mai mult posibil atunci cand incerci!

 

11. Fa sex des

Asa cum am mentionat, este important sa faci sex in jurul datei ovulatiei, dar, in unele cazuri nu este esential. Cuplurile care fac sex regulat au o rata de succes mai mare in ceea ce priveste conceptia. Cei care fac sex cel putin de cateva ori pe saptamana in mod regulat, au mai multe sanse de a concepe mai devreme.

 

12. Experimenteaza

Pozitia ta si a partenerului tau cand el ejaculeaza poate imbunatati posibilitatile de a deveni gravida. Cele mai bune pozitii ofera cea mai profunda penetrare si prezinta mai multa sperma la colul uterin. In acest scenariu, pozitia misionarului este cea mai buna deoarece permite materialului seminal sa ajunga in jurul colului uterin si sa se inroseasca mai putin.

 

13. Evitati lubrifiantii

Orice lubrifiant artificial poate provoca o problema pentru conceptie. Cea mai mare parte din problemele care apar atunci cand se utilizeaza lubrifianti implica sperma.

Vaginul este un mediu periculos pentru sperma sau pentru orice celulele straine, care nu fac parte din potentialul de mama. Cu toate acestea, secretiile femeilor dupa ovulatie sunt usor alcaline ca sa ofere astfel protectie pentru sperma impotriva mediului acid de obicei, gasit in interiorul vaginului unei femei. 
Utilizarea de lubrifianti artificiali poate avea un efect asupra acestui proces si astfel pot lasa sperma intr-un loc periculos, fara interactiunea benefica cu secretiile naturale ale femeilor pentru a le salva. Cea mai buna ungere este preludiu, asa ca asigura-te ca partenerul tau este constient de ceea ce vrei.

 

14. Renunta la fumat

Este bine documentat faptul ca fumatul in timpul sarcinii poate avea un efect negativ asupra dezvoltarii copilului. Multe femei incearca sa renunte inainte de a incerca sa aiba un copil, ceea ce imbunatateste sansele de a deveni gravida. Cercetarile arata ca, in medie, o fumatoare trebuie sa astepte cam doua luni in plus, comparativ cu o nefumatoare pentru a ramane gravida. Daca ati renuntat la fumat de un an, aveti aceleasi sanse de a deveni gravida ca cineva care nu a fumat niciodata.

Se pare ca toxinele continute in fumul de tigara pot afecta fertilitatea atat la barbati, cat si la femei. La femei, mecanismul de transfer al ovulului din ovar este deteriorat si, prin urmare, nu e cel mai bun lucru pentru ou. La barbati, toxinele din fumul de tigara poate afecta mobilitatea spermatozoizilor, micsorand probabilitatea ca ei sa fie in masura sa parcurga distanta pana la ovul.

 

15. Mentine-te la o greutate sanatoasa

Este important sa te asiguri ca ai o greutate sanatoasa atunci cand incerci sa ramai insarcinata. Fiind supraponderala, multe obstacole se vor ivi in calea ta. De exemplu, este mult mai probabil sa suferi de tulburari ale ciclului menstrual: datorita celulelor de grasime care produc mai mult estrogen, se poate intrerupe ciclul unei femei.

Pot sa apara fenomene complexe: traseul pentru sperma poate fi mai dificil, ceea ce se traduce intr-o conceptie mult mai complicata. Sa te asiguri ca esti la o greutate sanatoasa nu inseamna insa ca trebuie sa adopti o dieta severa in timp ce incerci sa concepi un copil.

 

16. Odihneste-te

Somnul este un moment in care organismul tau se repara dupa activitatile zilnice, incluzand evidenta si sistemul de reproducere. Lipsa de somn duce la tulburari ale ciclului menstrual, care poate intarzia sarcina.

Cauza acestor probleme se datoreaza unei parti a creierului numita glanda pineala. Aceasta mica glanda produce hormoni legati de fertilitate, dar, de asemenea, afecteaza somnul, directionand ciclurile de somn-veghe.

O lipsa de somn afecteaza functionarea organelor de reproducere si te face mai sensibila la factorii care pot reduce fertilitatea. Cercetarile sugereaza ca femeile care dorm mai putin de cinci ore pe noapte sunt mai predispuse la obezitate sau la de a deveni dependente de cafeina. Ambii factori pot diminua sansa de a ramane gravidaAsigura-te ca dormi minim opt ​​ore!





Tags: Fertilitatea la femei , Perioada de ovulatie , Dezechilibru hormonal


Alte articole recomandate:

Cum sa iti calculezi perioada de fertilitate

Cea mai fertila perioada este acea perioada din viata unei femei cand sansele sa ramana insarcinata ...

Despre perioada de ovulatie si primele semne de sarcina

Iti doresti foarte mult sa ramai insarcinata, dar uneori trec lunile si copilul se lasa asteptat? N ...

Varsta si fertilitatea

Cand e perioada potrivita pentru a avea un copil? La 20, 30 sau 40 de ani? Decizia aceasta este ades ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77