No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sindromul celui de-al doilea copil

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Acest sindrom se refera la comportamentul caracteristic celui de-al doilea nascut, ca rezultat al atitudinii parinilor fata de el. Întelege implicatiile acestui sindrom citind acest articol.

Atunci cand erai la prima sarcina, erai exuberanta ai respectai tot ce ti se spunea, evitai cofeina, luai vitaminele la momentul potrivit, urmai cursuri regulate de aerobic. Apoi copilul a venit pe lume, iar fiecare moment era capturat sub forma unor poze, chiar din momentul in care si-a deschis ochii, pana in momentul in care si-a prins degetul cu cealalta manuta sau pana cand a inceput sa stea in picioare, sa mearga in doua picioare, sa mearga la gradinita si asa mai departe.

Apoi ai primit vestea urmatoarei sarcini. Ai fost fericita, dar nu exuberanta.  Ai uitat sa eviti cofeina si ai uitat sa iti iei doza de vitamine prenatale. Ai sarit si peste clasele de aerobic. Cand a venit pe lume ai reusit sa faci cateva fotografii insa momentele parca nu au mai fost atat de intense ca momentele in care primul copil a venit pe lume. Esti confuza cu privire la acest comportament? Iti expui copilul unui risc prin dezvoltarea acestui sindrom? Citeste mai departe.

 

Explicarea sindromului celui de-al doilea copil

Anumite trasaturi de caracter ale unui copil depind de momentul nasterii, daca a fost primul nascut  sau al doilea. Trasaturile de caracter ce definesc acest sindrom apar de obicei in cazul unor nasteri ulterioare, caz in care mezinii ii resmit impactul psihologic.

 

De ce dezvolta copilul aceasta stare?

gelozia-dintre-fratiIn mod normal, odata cu primul copil, totul este nou si fiecare experienta este unica pentru toata familia. Ca mama, esti suprinsa de fiecare moment, iar din acesata cauza doresti sa absorbi tot, sa aplauzi fiecare reusita si in general sa creezi amintiri frumoase.

Apoi vine pe lume cel de-al doilea copil, iar experienta nu mai este atat de noua. Ai trecut deja prin aceste faze. Si ce daca al doilea copil reusete sa stea in picioare, ai vazut deja acest lucru. Totusi, pentru el este prima data, nu-i asa? Insa datorita faptului ca ai trecut  printr-o experienta similara, aceasta reusita iti va trece oarecum neobservata, precum si alte reusite de-a lungul vietii, iar astfel copilul se va simti putin pus deoparte si nevrednic. S-ar putea, de asemenea, sa dezvolte resentimente fata de fratele sau sora sa, iar astfel ar putea sa apara rivalitatea dintre frati.

Un alt motiv al acestui sindrom e constituit de diferenta de varsta dintre cei doi copii. S-ar putea sa nu te descurci in toate situatiile. De exemplu trimiterea unuia la gradinita sau scoala si asigurarea hranei pentru celalalt. Gestionarea acestor lucruri poate deveni dificila, riscand sa nu acorzi atentie celui mic, cand acesta simte nevoia sa fie in centrul atentiei la randul lui. Este pozibil sa fii nevoita sa-l iei si pe cel mic cu tine oriunde, in timp ce-l lasi pe cel mare la diverse activitati prescolare. Acest comportament ar putea avea un impact negativ asupra amandurora, precum si asupra ta.

Caracteristicile celui de-al doilea nascut


Din cauza faptului ca nu mai esti la fel de preocupata de aceasta sarcina,  exista posibilitatea  ca micutul sa dezvolte anumite caracterisitici specifice celui de-al doilea copil astfel incat  atentia sa fie indreptata spre el.
Se poate sa nu raspunda afectiunii tale, dorind sa te simti vinovata pentru ca nu-i acorzi destul timp. Totusi, nu lasa acest lucru sa te copleseasca. Ei exact asta vor.

S-ar putea sa  faca lucruri care sa le cauzeze probleme, doar pentru a cauta atentia ta. Nu permite acest lucru tot timpul, insa nici nu-l pedepsi in mod constant.

Celui de-al doilea copil nu-i va placea comparatia pe care o vei face intre primul nascut si el. Atunci cand apar diverse probleme, pur si simplu nu trebuie sa spui:  "De ce nu poti fi exact ca fratele tau?". Daca vei aminti acest lucru, vei da hrana comportamentului agresiv.

Va trebui sa induri o atitudine negativa, mult sarcasm si o furie persistenta din partea lui. Totusi, pastreaza-ti  rabdarea in aceste momente. Acesta este un perete construit in jurul lor, pe care-l poti sparge cu ajutorul afectiunii si a iubirii.

Din cauza ignorantei pe care o arati, s-ar putea ca al doilea nascut sa nu fie foarte ambitios, gandindu-se ca eforturile sale oricum nu vor fi  rasplatite.  Al doilea nascut ar putea avea probleme si atunci cand se afla in situatii critice sau cand se afla sub presiune.
Nu toti copiii se comporta in modurile amintite mai sus, insa exista si o probabilitate ca acest lucru sa se intample, intr-un fel sau altul. Al doilea nascut tinde sa fie singuratic si s-ar putea sa nu se descurce in relatiile intime. S-ar putea sa se considere inferior primului nascut, iar astfel pot aparea probleme pe viitor.

Doar prin faptul ca ai citit acest articol rezulta ca ai intalnit aceste tipuri de comportament la copilul tau. Singurul lucru care poate rupe bariera dintre voi e iubirea si atentia manifestata pentru el. Tine minte ca al doilea copil valoreaza la fel de mult ca primul nascut si merita toata atentia ta, pe care i-o oferi primului nascut.

S-ar putea sa dureze ceva timp si sa fie nevoie de ceva efort, insa trebuie sa te ocupi de acest sindrom si sa-l faci sa dispara pentru a preveni dezvoltarea unor probleme emotionale pentru copii.





Tags: Frati si surori


Alte articole recomandate:

Fratii si rivalitatea. Cum o controlam?

Majoritatea fratilor se confrunta cu sentimente precum gelozia si spiritul de competitie, ceea ce p ...

Nevoile emotionale ale copilului

Nu sacrificați hrana afectivă pentru ce puneți în farfurie! ...

Metode de a aborda rivalitatea intre frati

Un nou membru al familiei i-ar putea face gelosi pe ceilalti. Indreapta-ti atentia si catre ceilalti ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77