No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Ajuta-ti copilul sa scape de problemele cu greutatea

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Poate la inceput ti s-au parut simpatici obrajorii rotofei ai micutului tau. Cu timpul, insa, unii copii ajung sa duca o lupta prematura cu kilogramele, fiind amenintati inca de la o varsta frageda de pericolul obezitatii. Iata cateva metode eficiente pe care le poti pune in practica in cazul in care copilul tau este supraponderal.

Sustine-l si fii mereu alaturi de el

 

Micutul tau trebuie sa stie in primul rand ca e un copil normal, indiferent daca are unele probleme cu greutatea. De cele mai multe ori, copiii tind sa se priveasca in acelasi mod in care ii vad si parintii lor.

 

Increderea in sine nu este doar ceva innascut, ea construindu-se si pe baza experientelor traite in copilarie. Daca micutul tau simte ca esti dezamagita de el sau ca ai o parere proasta, va tinde sa aiba aceleasi sentimente si sa se desconsidere in mod constant. Accepta-ti copilul indiferent de greutatea sa si pune accent pe abilitatile si calitatile sale. Lauda-i notele bune, talentul la muzica sau desenele reusite, astfel incat copilul sa inteleaga ca este valoros prin ceea ce este, nu prin cum arata.

 

mama_si_fiica

Ai grija sa te apropii de micutul tau, astfel incat acesta sa stie ca poate oricand sa discute cu tine si sa iti impartaseasca ceea ce simte. Exista momente in care copiii supraponderali se pot simti descurajati – de exemplu atunci cand vine vorba de performante scazute la ora de sport sau de alegerea unui costum de baie sau a altor hainute.

 

Important este ca, in astfel de clipe, copiii sa stie ca pot discuta cu mama lor si ca aceasta ii va intelege si ii va sprijini. Gandeste-te la faptul ca micutul tau este constient de problema pe care o are si are nevoie de toata sustinerea si dragostea ta.

 

 

Concentreaza-te pe intreaga familie

 

Nu iti marginaliza copilul si nu ii transforma problema intr-un subiect pe care sa il dezbateti zilnic. Fa mici schimbari in stilul de viata al tuturor membrilor familiei, astfel incat sa traiti cu totii mult mai sanatos.

 

Schimbarile nu trebuie sa intervina brusc, ci gradual. Faptul ca toata lumea se implica il va face pe cel mic sa se simta in largul sau, nemaifiind vorba de faptul ca doar el are o dieta speciala. Acest lucru il va ajuta sa inteleaga ca beneficiaza de tot sprijinul celor dragi si sa se gandeasca mai putin la faptul ca are probleme cu greutatea. In plus, gandeste-te la faptul ca o hrana sanatoasa si un stil de viata pe masura vor contribui la sanatatea intregii familii.

 

 

Asigura-te ca familia ta este activa si face cat mai des miscare

 

greutatea_copilului

Activitatea fizica regulata, asociata cu obiceiuri alimentare sanatoase, iti garanteaza faptul ca toti cei dragi vor fi in forma. Bineinteles, pentru ca totul sa mearga bine este nevoie de cateva reguli.

 

In primul rand incercati sa gasiti activitati care sa va faca tuturor placere: plimbari cu bicicleta, jocuri in aer liber, inot sau dans. Nu lipsi chiar tu de la ora zilnica de miscare, pentru ca e nevoie sa fii un exemplu pozitiv. Atunci cand decideti sa faceti ceva impreuna, ai grija ca si micutul tau sa fie entuziasmat de idee. Si, nu in ultimul rand, asigurati-va ca nu pierdeti fiecare zi pe canapea, in fata televizorului.

 

 

Invata-ti familia sa manance sanatos

 

Atunci cand copilul observa de mic ca in familia sa exista obiceiuri alimentare sanatoase, va tinde ca el insusi sa le respecte si sa se fereasca de abuzuri. Nu astepta ca micutul tau sa aiba probleme cu greutatea – incearca sa introduci cat mai devreme in alimentatia familiei hrana care sa nu fie doar gustoasa, ci si naturala si plina de vitamine. Fixeaza ore de masa si nu incuraja decat gustari precum fructele si legumele. Ofera-i copilului o gama larga de mancaruri sanatoase, din care sa aleaga ce vrea sa consume.





Tags: Greutatea copilului


Alte articole recomandate:

Supraponderalitatea si obezitatea la copii

Datorita unei diete neechilibrate si a lipsei exercitiilor fizice, tot mai multi copii si adolescent ...

Excesele de greutate la copii

Kilogramele in exces pot duce adesea la obezitate infantila. Descopera care este tipologia corpului ...

Greutate normala a unui copil

Obezitatea este foarte intalnita la copii. Daca si pustiul tau are aceasta problema, supravegheaza-i ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77