No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Rolul jucariilor educative in dezvoltarea copilului

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Jucariile educative reprezinta un mijloc distractiv de educatie pentru copii, care promoveaza intelectualitatea, dezvolta abilitati fizice, sporeste creativitatea si imbunatateste psihicul.

Jucariile au o istorie lunga si au fost folosite cu scop educational inca de pe vremea marilor filozofi greci, Aristoten si Platon, care considerau ca in primii ani de viata, copilul trebuie scutit de invatatura si de munci grele, asigurandu-i-se in schimb timp de joaca si de experimentare. In ziua de azi exista o gama variata de jucari cu scop educational. Parintii si educatorii sunt mult mai constienti de importanta dezvoltarii celor mici, cererea de pe piata creste, iar producatorii cauta modalitati de a satisface aceste nevoi.

Beneficiile achizitionarii acestor jucarii sunt nelimitate. De la experienta distractiva de care are parte atat copilul, cat si parintii acestuia, pana la educatia si abilitatile pe care le dobandeste in urma lor. In urmatoarele randuri, va vom prezenta care sunt motivele pentru care un parinte ar trebui sa integreze jucariile educationale in viata si cresterea copilului sau.

1. Dezvolta simturile

Acest lucru este valabil in special pentru noii nascuti, deoarece acestia experiementeaza fiecare simt pentru prima data. Cu ajutorul jucariilor precum cele care scot sunete, cele care sunt viu colorate sau cele care au forme diferite, copilul va experimenta lucruri noi care ii vor dezvolta personalitatea, in special ceea e ii place sau nu.

 

2. Invata lectii de viata: Cauza si Efect

Anumite jucarii educative ii pot invata pe copii conceptul de cauza si efect, lucru ce va imbunatati luarea deciziilor corecte. De exemplu, atunci cand un copil construieste un bloc, iar acesta se prabuseste, prin incercari repetate, poate sa isi dea seama cat de inalta ar trebui sa fie cladirea pentru a ramane in picioare.

 

jucarii-educative-pentru-copii-de-lemn

3. Creste IQ-ul

Inca din primii ani, copii isi vor arata talentele, insa, dezvoltarea si imbunatariea lor se va putea face doar prin studiu si exercitiu. Jucariile educative sunt concepute pentru a spori alfabetizarea, memoria, coordonarea ochi-mana si multe altele. Deoarece copilul se bucura in general de jocuri, timpul petrecut va fi mai lung, ceea ce inseamna ca va putea atinge o intelegerea mult mai detaliata a problemelor.

 

4. Accelereaza dezvoltarea sociala si emotionala a copilului

Jucariile educationale nu sunt concepute doar pentru scopuri academice, Copiii trebuie sa se transforme in oameni maturi si capabili, lucruri ce depinde in special de abilitatile sociale si starea emotionala ale acestora. Jucariile cu carcater educativ pot ajuta la dezvoltarea acestor abilitati prin activitati precum impartirea, jocul in grup, asteptarea randului si coordonarea jocului. Le vor imbunatatii increderea, mandria si vor valida experientele de invatarea ale copilului.

 

5. Consolideaza legatura cu familia

Cand te joci cu copilul tau, intri in lumea lui, jucand dupa regulile lui. Acest timp petrecut impreuna reprezinta o modalitatea foarte buna de a afla mai multe despre persoanalitatea celui mic, fara a fi prea intruziv. Vei petrece timp de calitate in familie, in timp ce micutul tau va descoperi lucruri noi si foarte interesante.






Alte articole recomandate:

Jocuri pentru dezvoltarea creativitatii copilului

Nu este suficient sa ii cumperi puiului tau jucarii, ci trebuie sa-l inveti cum sa se joace. Joaca e ...

Evolutia copilului de la 2 la 3 ani: jocul si lectura (partea 1)

O importanta deosebita in dezvoltarea copilului de 2-3 ani o au jocurile si lectura. Cu ajurorul ace ...

Rolul jocului in procesul de dezvoltare neuro-psihica a bebelusilor

Jocul nu reprezinta o simpla distractie, ci mijlocul prin care copilul invata sa cunoasca lumea. Est ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77