No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Jocuri pentru dezvoltarea creativitatii copilului

In Activitati pentru copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Nu este suficient sa ii cumperi puiului tau jucarii, ci trebuie sa-l inveti cum sa se joace. Joaca este modalitate prin care copiii traiesc experiente noi, asimileaza cunostiinte, isi fac prieteni. Jucandu-te zilnic cu copilul tau vei afla mai multe despre el, veti descoperi impreuna lumea, asa cum o percepe el.

Pentru a contribui la dezvoltarea intelectuala a copilului tau, precum si pentru a-i dezvolta creativitatea, trebuie sa ii achizitionezi jucarii inteligente ori sa-i propui jocuri care sa-l ajute sa se descopere si sa invete lucruri noi.

Creativitatea copilului se manifesta la maxim in intervalul de varsta 1-2 ani si 5-6 ani.

 

Cele mai bune jocuri favorabile stimularii creativitatii

Incurajeaza-l sa deseneze, sa foloseasca creioanele

Inca din primul an de viata, arata-i puiului tau ca manutele lui pot crea ceva, daca stiu sa miste un creion pe o hartie. Pastreaza primele incercari si, in cateva luni, vei observa evolutia.

Pictura

Dupa varsta de 2 ani, poti incepe deja sa pictezi impreuna cu copilul tau. Pentru inceput, picteaza-i manuta cu acuarele si arata-i ce se intampla daca o lipeste pe o foaie. Va fi foarte incantat sa vada o manuta exact ca a lui, imprimata pe hartie. Apoi, invata-l sa foloseasca pensula si acuarelele, chiar daca iti va face foarte mare mizerie.

Jocul "micul povestitor"

Spune-i sau citeste-i micutului tau in fiecare seara cate o poveste. Dupa ce ai terminat de citit sau de interpretat, pune-i intrebari din acea istorioara ori roaga-l sa-ti povesteasca si tie acea poveste ori altceva. Acest joc ii va stimula imaginatia si il va ajuta sa-si imbogateasca vocabularul.

Jocul culorilor

In casa ori plimbandu-te impreuna cu copilul pe strada, invata-l culorile, apoi jucati-va jocul culorilor, numind obiecte din jurul vostru si spunand ce culoare are fiecare obiect. Acest joc ii va dezvolta creativitatea, abilitatile senzoriale.

Jocul numerelor

Intreprindeti impreuna diverse activitati: numara-i degetelele; numarati impreuna cate creioane colorate aveti; canta-i cantece cu numaratoare de la 1 la 10 etc.

Jocul formelor

Invata-l formele geometrice, fie desenandu-i-le pe o hartie, fie aratandu-i-le intr-o carte. Apoi cautati in jurul vostru obiecte, numindu-le si spunand ce forma au.

Jocul de-a personajele

Tu si copilul sunteti, pe rand: mame, tati, printi, printese, doctori, politisti, pompieri, constructori, vanzatori, sefi. Daca initial cel mic se joaca dupa regulile impuse de tine, ulterior el vine cu propriile reguli si idei. Prin acest joc, copilul inventeaza ori creeaza situatii si conversatii si isi imbogateste vocabularul.

Jocul "rece-cald"

Ascunde o jucarie, apoi pune-l pe micut sa o caute, oferindu-i indicii, incurajandu-l si aratandu-i ca ai incredere ca el va gasi acel obiect. O atitudine pozitiva il va face pe copil sa capete incredere in fortele proprii si sa gandeasca unde ar putea fi ascunsa acea jucarie.

Jocul "alfabetul"

Ia fiecare litera din alfabet, in ordine, si spune un nume ori un cuvant cu acea litera, urmand ca si copilul sa faca acelasi lucru ulterior. Cel care nu stie un nume ori un cuvant cu litera respectiva, pierde. Vei constata cu uimire ca numele personajelor din povestile copilariei acopera aproape tot alfabetul!

Jocurile de modelaj

Incurajeaza-l pe copil sa-si foloseasca mainile pentru a crea forme, pentru a combina culori, jucandu-va impreuna cu plastelina, dupa varsta de 2-3 ani. Pentru copiii mai mari, poti folosi si lutul, care este un bun material de modelat si din care copilul tau poate realiza adevarate opera de arta.

Teatrul de papusi

Improvizeaza o scena si spune-i copilului o poveste folosind papusi ori jucarii de plus, drept personaje. Dupa ce i-ai aratat cum se face, realizati impreuna un spectacol ori incurajati-l sa creeze propria sceneta alaturi de frati sau surori ori impreuna cu prietenii.

Micul artist

Incurajeaza-l sa cante cantecelul pe care tocmai l-a invatat ori sa-ti recite o poezie. Apreciaza-l si lauda-l, rugandu-l sa repete cantecul ori poemul pentru a-l invata si tu.

In pasi de dans

Danseaza impreuna cu partenerul sau partenera in fata copilului si invita-l sa danseze alturi de voi. Ascultati muzica buna impreuna si traiti o experienta de neuitat.

Jocurile de tip lego

Invata-l pe cel mic sa-si foloseasca imaginatia si sa construiasca o lume frumoasa, colorata, perfecta pentru voi. Imbinarea pieselor de tip lego dezvolta abilitati motrice, iar combinarea culorilor pentru a crea un anumit joc dezvolta abilitati senzoriale. Puteti construi casute, castele, gradini, avioane, vapoare si va puteti juca impreuna de-a printesele, de-a animalele, de-a luptatorii etc.

Jocurile de tip puzzle

Combinarea si recombinare pieselor pentru a descoperi anumite imagini, il va face pe copilul tau sa vizualizeze ori sa-si imagineze povestea. Pentru inceput foloseste puzzle-uri cu piese putine, apoi cu piese din ce in ce mai multe, in functie de varsta.

Jocurile cu cuburi si jocuri de tip domino

Sunt jocuri care stimuleaza creativitatea copilului, dezvolta abilitatile motrice si senzoriale. Cel mic invata sa construiasca o lume conturata si afla ca tot ce este facut de mana omului poate fi daramat, distrus.

 

Acestea sunt numai cateva exemple de jocuri ori jucarii destinate dezvoltarii creativitatii si inteligentei copilului. Nu uita ca, daca doar ii oferi copilului tau tot multe jucarii ori il lasi sa petreaca timp in fata calculatorului ori a televizorului, asta nu inseamna ca faci ceva pentru dezvoltarea sa psiho-intelectuala.

Experienta jocului impreuna cu copilul ii ofera acestuia increderea ca esti un parinte iubitor, un parinte bun si nu in ultimul rand, un parinte inteligent. Timpul petrecut activ cu copilul tau isi va pune, cu siguranta, amprenta pozitiva asupra dezvoltarii lui ulterioare.

 


Anca Hutu





Tags: Joaca copii , Jocuri pentru copii , Creativitatea la copii , Dezvoltarea sociala a copilului , Dezvoltarea emotionala a copilului


Alte articole recomandate:

Activitati de toamna pentru cel mic

A venit toamna cu zilele ei racoroase si ploioase. Chiar daca copilul tau merge sau nu la gradinita, ...

Top 7 activitati amuzante pentru copiii mici

Adori sa-ti vezi copilasul razand si vrei sa te asiguri ca jocurile pe care i le propui il vor face ...

De ce trebuie sa citesti povesti copilului?

Lectura este importanta in dezvoltarea intelectuala si emotionala, iar povestile trebuie sa fie mai ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77