No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Prima zi de scoala

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Fiecare inceput aduce cu el emotii, bucurii si nostalgie. Cu totii ne aducem aminte de prima zi de scoala, de emotia care ne incerca in clipa in care ne-am asezat in banca si am fost rugati sa ne prezentam. Daca nu ar fi fost mama acolo sa ne incurajeze cu zambetul ei cald, cu siguranta lucrurile nu ar fi iesit asa cum ne amintim azi.

Pentru a te asigura ca puiul tau se acomodeaza cu noua sa "meserie", cea de scolar, trebuie sa incepi sa-l pregatesti din timp. Copiii, chiar daca sunt foarte receptivi inca de la o varsta frageda, au nevoie de explicatii si de sustinere pentru a se putea acomoda si activa intr-un mediu nou si plin de provocari. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta, pe tine si pe puiul tau, sa treceti cu bine peste prima zi de scoala:

Achizitionarea rechizitelor: pentru fiecare copilas, cumparaturile sunt o activitate minunata. Realizeaza o lista cu cele necesare puiului tau la scoala si mergeti impreuna la cumparaturi. Lasa-l pe el sa-si aleaga unul din zecile de ghiozdane colorate expuse, primul penar, creioanele si caietele. In timp ce le alegeti, povesteste-i despre cum le va utiliza si astfel el se va obisnui cu ideea ca va merge la scoala

Trezitul de dimineata si micul dejun: obisnuieste-l pe micut sa se trezeasca mai devreme decat de obicei. Incearca sa-l provoci sa preparati micul dejun, o masa foarte importanta pentru copii, impreuna. El va mai mai mult decat fericit sa manance ce a pregatit impreuna cu mami, iar trezitul de dimineata nu va mai fi o povara atat de mare. Poti incepe aceasta activitate cu 2-3 saptamani inainte de prima zi de scoala

Statul in fata televizorului sau la calculator: este foarte important ca cel mic sa se obisnuiasca si cu ideea ca, odata inceputa scoala, nu va mai avea la fel de mult timp pentru a se uita la desene sau pentru a se juca. Poti incepe sa reduci din timpul alocat acestor activitati si sa le inlocuiesti cu altele. Coloratul sau desenatul pot fi activitati pe care cel mic sa le iubeasca si tu poti sa-i explici, in timp ce colorati, ca de cand va incepe scoala va trebui sa se ocupe de temele pe care le va primi de la scoala

● Inainte de prima zi de scoala ajuta-l sa-si pregateasca ghiozdanelul. Explica-i de ce ii este necesar fiecare obiect si cum il va utiliza. Poti sa-l inveti sa isi pregateasca singur cele necesare, in functie de activitatile pe care le va avea. Nu uita sa-i explici modul in care se vor desfasura orele petrecute la scoala, despre pauzele dintre acestea si despre importanta pranzului. Poti sa-i pregatesti pachetelul pentru pranz in timp ce el serveste micul dejun, astfel isi va aminti cu drag de mami si de timpul petrecut impreuna in dimineata respectiva.

 

prima zi la scoala

 

Tine cont de faptul ca, pentru orice copil, adaptarea la un mediu nou este dificila. El are nevoie de sustinerea si de intelegerea ta, de aceea este foarte important sa comunici cu el, sa-i asculti grijile, supararile, nedumeririle sau povestile pentru a putea sa-l ajuti. Vorbeste-i despre scoala intr-o maniera pozitiva, indeamna-l sa socializeze cu toti colegii lui, sa puna intrebari atunci cand nu intelege si sa iti povesteasca despre experienta la scoala in fiecare zi. Astfel vei avea un copil fericit, iar tu te vei simti implinita si mandra de puiul tau care a inceput sa mearga la scoala.

 


Marga Rotaru






Alte articole recomandate:

6 sfaturi despre cum sa faci trecerea de la gradinita la scoala mai usoara

Inceperea scolii este un pas important pentru orice copil, care ii va influenta evolutia cognitiva, ...

Inapoi la scoala! Inceperea unui nou an scolar

Dupa o vara plina de distractii si somn destul, clopotelul care anunta inceputul anului scolar e ade ...

10 modalitati de a-ti pregati copilul pentru scoala

Inceputul scolii poate fi un moment dificil pentru copii. Fiecare copil ezita sa mearga intr-un loc ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77