No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

6 sfaturi despre cum sa faci trecerea de la gradinita la scoala mai usoara

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Inceperea scolii este un pas important pentru orice copil, care ii va influenta evolutia cognitiva, sociala si emotionala pentru tot restul vietii. Copilul care va avea un start bun in perioada aceasta de tranzitie, va fi predispus sa se simta mai confortabil si relaxat in societate, sa fie mai incantat si motivat sa invete, sa stabileasca mai facil relatii de prietenie si sa faca fata mai usor provocarilor vietii.

Insa, de cele mai multe ori, familia este cea care resimte mai intai presiunea unui nou inceput, riscand ca, printr-o gestionare defectuoasa a situatiei, sa induca sentimente de anxietate copilului.

„Parintele este cel care trebuie, in primul rand, sa se pregatesca psihologic pentru aceasta schimbare. Un comportament dominat de anxietate al parintelui corelat cu sistemul de invatamant rigid, lipsit de creativitate si flexibilitate, nu va face altceva decat sa ii confirme copilului ca scoala este un loc de care ar trebui sa fuga. Iar in acest context, odata cu intrarea la scoala, micul scolar risca sa traiasca si primele experiente de anxietate, traduse de multe ori prin diferite manifestari somatice (durere de burta, cap ori greata) sau psihologice (dezinteres, enervare).", afirma Yolanda Cretescu, psiholog si coordonator al Centrului Vocational de Dezvoltare Armonioasa HAPPY MINDS.

anxietatea-la-scolari-simptome


Tranzitia de la gradinita la scoala reprezinta un proces de adaptare a copilului, prin asumarea primelor responsabilitati, insusirea de noi cunostinte si deprinderi, care trebuie sa aiba loc progresiv. Pentru a face acest proces cat mai usor de asimilat pentru copil, parintele ar trebui sa actioneze cu tact si delicatete, inca din perioada vacantei de vara.

Inscrie copilul la un program de summer school, unde sa existe o pondere crescatoare a timpului dedicat jocului si invatarii. "Daca in primele saptamani din programul de summer school, timpul dedicat invatarii prin joc, utilizand elemente, culori si multimi, va fi unul destul de generos, de aproximativ 60 de minute, odata cu insusirea anumitor cunostinte si experiente, la inceputul lunii septembrie, raportul dintre joaca si invatare se va schimba: copilul va dedica 50 de minute activitatilor de invatare si 10 minute pentru pauza" explica psih Yolanda Cretescu. Prezinta copilului scoala intr-o maniera pozitiva, ca un loc nou, unde va descoperi lucruri interesante si isi va face noi prieteni. Explica-i intr-o nota pozitiva ca scoala reprezinta o noua etapa din viata sa, mai grea, dar nu neaparat mai "complicata".

cum-sa-empatizezi-cu-copilul

 

Foloseste empatia si fii intelegator cu copilul. Vorbeste cu el despre aceasta noua etapa si despre temerile sale, impartaseste-i din sentimentele si experientele tale si ofera-i timpul si intelegerea necesara pentru a se adapta la noua situatie. Folosind empatia, raspunde-i cu rabdare la intrebari, aminteste-ti cum ti-a fost tie in primul an de scoala, fii atenta la nevoile lui si provoaca-l sa iti povesteasca despre activitatea de la scoala.

Pe timpul verii, lasa copilul printre copii! Inscrie-l la diferite activitati de divertisment, cursuri de creativitate sau programe de dezvoltare personala, pentru a interactiona cat mai mult cu persoane de aceeasi varsta. "Copilul tinut acasa dobandeste, in primul rand, o dependenta de familie si nu isi dezvolta abilitatea de a rezolva singur problemele. Intrucat copilul invata mult mai bine de la semeni, de la copii de varsta lui, adultii tinzand de multe ori sa il descurajeze si sa il puna intr-o pozitie de inferioritate, este bine sa tinem copilul in colectivitate, unde un esec, o nestiinta vor fi tolerate mult mai bine.", adauga psiholog Yolanda Cretescu.

scoala-de-vara-pentru-copii

 

Pune accentul pe dezvoltarea copilului, nu pe calificative. In aceasta etapa, foarte important este modul in care copilul isi dezvolta competentele sociale, emotionale si cognitive. De aceea, evita sa il certi pentru calificativele pe care le obtine sau sa il compari cu alti copii, deoarece ii vei crea frustrari, copilul putand ajunge sa nu mai agreeze scoala.Stabileste-ti asteptari realiste referitoare la scoala. "Inceperea scolii reprezinta si prima experienta a copilului in zona muncii, iar modul in care se va pozitiona acum va fi unul aproape definitiv pentru toata perioada vietii si influentat de felul in care parintele se raporteaza la munca. Incearca sa ai asteptari cat mai realiste si sa nu faci presiuni asupra copilului, caci scopul clasei 0 este ca micul scolar sa se adapteze, nu sa obtina performante.", explica psih Yolanda Cretescu.

Indiferent cat de mari sunt emotiile parintelui pentru noua etapa din viata copilului, acesta trebuie sa gestioneze responsabil comunicarea cu viitorul scolar, astfel incat sa nu ii induca anxietate, ci sa stie in permanenta care ii sunt sentimentele si cum il poate ajuta sau incuraja in momentele dificile.






Alte articole recomandate:

Frica de prima zi de scoala a copiilor

Prima zi de scoala poate fi infricosatoare pentru copii. Cu ajutor si intelegere din partea parintil ...

Copiii si scoala. Cum discuti cu micutul tau despre o nota proasta

Notele proaste luate la scoala pot avea mai multe cauze. Pentru a le identifica si pentru a rezolva ...

Anxietatea despartirii la copii

Multi copii plang sau tipa cand mama ii lasa la gradinita si pleaca spre locul de munca. Iata cum sa ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77