No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Incepem gradinita – sfaturi utile

In Copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

La inceput de gradinita suntem cu totii emotionati si ingrijorati. De multe ori insa inceputul gradinitei poate fi o mare dezamagire chiar din prima zi, mai ales daca asteptarile noastre nu vor fi implinite. Speram ca urmatoarele sfaturi sa va usureze munca in noul an prescolar.

Pregatirile nu sunt doar pentru cel mic, ci pentru toata familia, plus educatoarea!

 

1. Sa facem cunostinta cu educatoarea

Daca cel mic a avut onoarea sa o cunoasca pe educatoare, datorita fratilor mai mari, nu ezitati sa o vizitati deoarece cei mici doresc inca sa fie centrul atentiei si este important ca aceasta intalnire sa aiba totusi loc si sa fie despre noul invatacel.

Profitati de aceasta intalnire si lasati-l pe cel mic sa se uite prin grupa in timp ce povestiti cu educatoarea. Puteti sa il caracterizati pe cel mic si sa va expuneti asteptarile in privinta lui. Tot acum ii puteti spune care va sunt perspectivele in privinta educatiei celui mic incluzand consecinte si recompense. Amintiti despre alergiile copilului daca exista, persoanele care sunt imputernicite sa ia copilul de la gradinita, ingrijorari sau alte probleme.

Cereti si o lista cu rechizitele necesare!

 

Copilul si rabdarea

 

2. Odihna - o necesitate pentru o minte sanatoasa si un corp sanatos

Incercati sa introduceti rutina de seara. Explicati micutului cat de multa nevoie are organismul sau de odihna si ca ii va fi mai usor sa se trezeasca dimineata, dupa un somn linistit. Daca cel mic era obisnuit sa se culce mai tarziu, nu incercati sa il fortati sa se culce la 8:30 din prima zi. Apropiati-va de ora dorita culcandu-l in fiecare zi cu 15-20 de minute mai devreme.

Copiii care nu se odihnesc destul au tendinta de a-si manifesta oboseala prin hiperactivite, fapt ce duce de multe la diagnosticarea gresita, de catre educatoare sau alti binevoitori, a comportamentului celui mic.

 

3. Miscarea - o necesitate pentru o minte sanatoasa intr-un corp sanatos

Dupa cum toti stim traim in "epoca vitezei". Toate se schimba foarte repede in jurul nostru si copiii nostri sunt expusi la tot mai multe noutati. Copiii petrec mult mai mult timp in interior explorand noutati pe calculator sau alte electronice. De aceea e important sa nu uitam de miscare. Lasati-i pe cei mici sa alerge in drum spre casa, sa sara,intr-un cuvant sa faca miscare. Daca aveti o bicicleta sau tricicleta, puneti-o in functiune si folositi-o inainte ca cel mic sa fie prea mare pentru ea!

 

 

Educatia copilului inainte de scoala

 

4. Cumparaturile pregatitoare

Daca nu ati primit o lista cu rechizitele scolare mai puteti astepta! Nu va dati peste cap pentru a cumpara prea multe rechizite fara a cere parerea educatoarei. Poate fi o cheltuiala in plus pe care nu v-o doriti! Cumparati uniformele (daca se aplica) pijamale si hainutele strict necesare pentru gradinita.

Incercati de asemenea sa il implicati pe cel mic in achizitionarea acestor lucruri determinandu-l sa aleaga culoarea preferata sau personajul indragit. Puteti petrece acest timp profitand de relatia mama-copil(incercati sa lasati fratiorii mai mari acasa). Aceasta mica iesire o puteti trece la traditii in familie!

 

5. Reguli despre gradinita

Regulile despre buna purtare sunt foare apreciate. Nu doar ca educatoarea va aprecia cooperarea copiilor, dar va avea mai mult timp investit in educatia propriu-zisa si nu in calmarea isteriilor sau comportamentul inadecvat al micutilor (aici nu e vorba de copiii care plang in primele zile de gradinita, copiii care se intampla sa fie bolnavi sau alte intamplari neastepta de acest gen). Incercati sa le explicati ca e important sa asculte de educatoare pentru a avea ocazia sa participe la cat mai multe activitati pe care ei le indragesc.

Aveti insa grija sa ii pregatiti de acasa cu anumite semnale de alarma! Se intampla mai rar sau pur si simplu nu se afla despre unele manifestari nepotrivite. Explicati celor mici ca orice persoana care ii cere sa tina un secret nu este o persoana de incredere, chiar daca este un adult.Niciodata sa nu asculte de o persoana care ii cere sa isi dea jos hainele,in special daca nu ii cere sa foloseasca baia sau la culcare.Sa nu accepte sa fie atins sau sa atinga alte persoane in locuri nepotrivite.

 

Joaca la gradinita

 

6. Comunicarea

Asigurati-va ca cel mic are destule oportunitati sa isi spuna parerile pe care sa le ascultati cu interes. Daca are intrebari incercati sa raspundeti cat mai exact si pe intelesul lui. Incercati sa pastrati dialogul deschis intotdeauna si daca sunt intrebari “de baraj” din partea lor nu va sfiiti sa le spuneti ca aveti nevoie de un pic de timp pentru a gasi raspunsul potrivit pentru acea intrebare. Puteti avea o mica sedinta in familie si sa vorbiti cu toti membrii familiei despre acest eveniment, inainte sau dupa cina,sau in alt moment al zilei preferat de famile.

Niciodata sa nu ii speriati pe cei mici cu gradinita sau educatoarea!

 

7. Prieteni si prieteni

Copiii sunt unici. Temperamentul copiilor, mediul de viata le influenteaza comportamentul si uneori caracterele anumitor copii nu se imbina perfect. Copiii se pot certa si se pot impaca de nenumarate ori pe zi, fara sa isi aduca aminte motivele. In cazul in care conflictele sunt prea dese puteti cere ajutorul educatoarei. Cand cei mici refuza prietenia unor anumiti copii incercati sa aflati care sunt motivele si ascultati parerile celor mici. Daca vi se pare ca cel mic este necajit de unul si acelasi copil, discutati cu educatoarea si incercati sa rezolvati problema.

 

8. Anxietatea

Unii copii pot avea probleme de adaptare, dar in momentul in care copiii prezinta simptome de anxietate, este foarte important sa rezolvati problema cat mai repede posibil.

 

Anxietate

 

Copiii pot fi speriati in primele zile de gradinita si este important sa le amintiti ca va veti intoarce cand programul gradinitei s-a terminat (nu ii pacaliti ca mergeti sa le cumparati bomboane, jucarii) si ca veti fi foarte incantate sa aflati ce activitati interesante a facut in acea zi.

In timp ce il pregatiti de plecare puneti-i intrebari simple si specifice despre gradinita, de genul:”Ce ti-a placut cel mai mult ,azi, la gradinita? Cu cine te-ai jucat astazi etc” evitand intrebarea: ”Ce ai facut azi la gradinita?” care are un spectru mult mai larg si il intimideaza pe copil.

De asemenea, daca cel mic are o jucarie preferata cu care doarme sau de care nu se poate desparti, puteti intreba educatoarea daca cel mic poate aduce jucaria la gradinita pentru a se simti in siguranta. Educatoarea poate indeparta jucaria incet-incet, dupa ce copilul incepe sa se simta relaxat in jurul celorlalti.

 

 


Adela Jensen

Gradinita Alfabet ReCreativ






Alte articole recomandate:

Noi ce scoala alegem?

Asigurati-va ca cei mici primesc educatia necesara varstei lor si ca nu ati ales o scoala care sa a ...

Primele zile la gradinita

Primele zile de gradinita sau de scoala reprezinta primii nostri pasi intr-un colectiv nou si sunt ...

Cum pregatim copilul pentru gradinita?

Se apropie vremea sa ne intoarcem la serviciu. Oricat de greu ne-ar fi sa ne despartim de puiul nos ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77