No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Bataie sau pedeapsa?

In Copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Atunci cand vine vorba de educarea copilului parerile sunt impartite. In timp ce multi parinti sunt de acord cu aplicarea unor pedepse fizice, alti sunt de parere ca pedeapsa este o unealta mult mai eficienta atunci cand vine vorba de educatia micutilor. Medicii specialisti sunt de parere ca o discutie serioasa cu cel mic are un rol mult mai puternic decat orice alt tip de pedeapsa.

In articolul de fata vom discuta despre efectele pozitive dar si cele negative ale acestor metode de "educare" a copiilor.

 

Bataia este rupta din Rai?

Multi parinti recurg la "o palma la fundulet" atunci cand odrasla lor nu vrea sa inteleaga nici in ruptul capului ca nu este bine ceea ce face. Totusi de la o palma la fundulet sau de la o urechere pana la o lovitura la cap sau lovituri repetate nu este decat un singur pas. Care este limita la care trebuie sa se opreasca parintii atunci cand, intunecati de nervi, isi lovesc copii?

In Romania legislatia este clara atunci cand se vorbeste de lovituri aplicate minorului. Parintii pot fi usor decazuti din drepturile parintesti iar soarta copilului depinde de autoritati, care de foarte multe ori sunt depasite de situatie. Totusi, diferenta intre o palma si un pumn este mare, insa multi parinti nu se gandesc si la efectul psihologic pe care aceasta lovitura il are asupra copilului.

Parintii ar trebui sa se gandeasca si pe termen lung atunci cand vor sa aplice o pedeapsa fizica. Specialistii au observat ca micutii care provin din familii, unde bataia este felul principal, sunt mai inclinati spre violenta sau pot trece chiar in cealalta extrema unde ii va fi frica de orice persoana din jur.

 

pedepsirea copilului

 

Pedeapsa – cand si cum o aplicam?

Pentru cei care nu vor sa apeleze la corectia prin lovituri exista alternativa intitulata simplu: pedeapsa! Aceasta metoda nu este inventata de psihologi ori specialisti ci isi are radacina adanc infipta in istorie.

Psihologii declara aceasta alternativa ca fiind una corecta, care ii ofera copilului o perspectiva asupra greselii pe care a facut-o dar si a consecintelor sale. Atentie tousi la limita pedepsei! Este important sa stabilesti o limita inainte de a-l pedepsi pe cel mic pentru orice traznaie face. Copilul trebuie sa urmeze un set de valori si sa cunoasca limita pana unde poate sa forteze nota. Aceste limite pot ajuta copilul sa constientizeze urmarile actelor sale. Incearca sa-i explici ca daca arunca cu jucaria pe jos o va strica iar alta nu mai primeste, daca nu vrea sa se spele pe dinti va face carii si va avea dinti urati, daca mananca prea multe dulciuri o sa il doara burtica iar lista poate continua.

Atunci cand aplici o pedeapsa copilului este extrem de important sa nu uiti ceea ce ai spus. Daca pedeapsa consta in confiscarea jucariilor pentru 2 zile trebuie a fi sigura ca o sa rezisti cuvintelor dulci si pupicurilor, mentite sa te inmoaie. Acesta isi va pune tot arsenalul de dragalasenie pentru a te convinge ca a inteles mesajul insa nu mai rezista o zi fara aceste jucarii atat de dragi lui. Gresit, spun specialistii care ne recomanda atentie deosebita atunci cand ne incalcam propriul cuvant. Nu uita ca tu ii oferi celui mic o lectie pe care el trebuie sa o invete!

Pe masura ce micutul creste, aceasta limita pentru pedeapsa va creste si ea. Nu il vei mai pedepsi pentru orice insa atunci cand este momentul aplicarii unei pedepse poti incerca sa ai si o discutie cu cel mic. Incearca sa ii explici de ce o deranjeaza pe mami sau il supara pe tati actiuniile lui. O sa fi surprinsa de maturitatea de care da dovada un copil atunci cand aude ca isi supara parintii!

Cum fiecare copil este unic, si metodele sunt diferite de la o familie la alta. Important este rezultatul!

 


Ioana Pelin






Alte articole recomandate:

Greseli de evitat in educarea copilului

Atunci cand copilul tau are probleme de atitudine, este posibil sa nu iei decizia potrivita la mome ...

Cinci pași pentru a crește copiii fără bătaie

Auzim din presă sau de la profesionişti că nu este corect şi sănătos să ne educăm copiii cu ...

Pedeapsa si copiii. O solutie?

Pentru a-i invata pe copii ce e bine si e rau, precum si pentru siguranta lor, copii au nevoie de re ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77